ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Παρασκευή

ΧΑΛΑΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ

photo : pinterest

Ράβω χαλαρή μπλούζα.

Για όλες εμάς που αγαπάμε τα άνετα ρούχα, και ειδικά για κάποιες κρύες ή ζεστές βραδιές, ας δούμε πως μπορούμε να ράψουμε μόνες μας μία μπλούζα σαν αυτή στο 1/4 της αξίας που πωλούνται στα μαγαζιά και σε ελάχιστο χρόνο.
Χρειαζόμαστε 1 μέτρο ύφασμα, δύο ραφές και το κόψιμο. 
Εύκολη, ζεστή ή δροσερή (ανάλογα το ύφασμα) και υπέροχα άνετη!

Υλικά
1 μέτρο ύφασμα τσόχα
Μπλούζα με την λαιμοκοψη που μας αρέσει σαν οδηγός
Ψαλίδι
Βελόνα και κλωστή ή
ραπτομηχανή

Οδηγίες
Διπλώνουμε το ύφασμα μας στην μέση, εκεί που κανονικά είναι οι ώμοι μας (όπως στην φωτογραφία) μετά διπλώνουμε στην μέση οριζόντια προς την δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε την λαιμόκοψη. Σημαδεύουμε την λαιμόκοψη πόσο θέλουμε να κοπεί. Εάν θέλουμε να κάνουμε τελείωμα στον λαιμό, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αφήσει περιθώρια ραφής. Δεν κόβουμε ακόμα γιατί θα έχουμε  “V” εμπρός και πίσω.
 ΧΑΛΑΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανοίγουμε το ύφασμα, το διπλώνουμε κάθετα και κόβουμε την λαιμόκοψη που σημειώσαμε νωρίτερα. Κόβουμε μία ρηχή καμπύλη για την πίσω λαιμόκοψη. Διπλώνουμε κατά μήκος της γραμμής των ώμων και πάλι (καλές πλευρές μαζί) και ράβουμε τις πλαϊνές ραφές, αφήνοντας ανοίγματα για τα χέρια. Τελειώνουμε τον λαιμό, αν θέλουμε. Σιδερώνουμε εάν είναι απαραίτητο. Γυρίζουμε την καλή πλευρά έξω και επίσης γυρίζουμε πάνω τα μανίκια, δημιουργώντας κάτι σαν μανσέτες. Δεν είναι απαραίτητο αυτό, αλλά προσθέτει λίγο σκέρτσο σε μια κατά τα άλλα πολύ απλή μπλούζα.
 ΧΑΛΑΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ
photo : pinterest
Δεδομένου ότι είναι μία πολύ χαλαρή και απλή μπλούζα, θα ήταν καλύτερα από κάτω να φοράμε ένα  στενό τζίν, κολάν ή στενή ίσια φούστα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ/ (SUBSCRIBE TO MY FEEDS)


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

</!doctype>Σημαντική σημείωση :
Αυτές οι οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για
να ράψουμε μια δροσερή, άνετη, ριχτή μπλούζα για το καλοκαίρι. 
Το μόνο που αλλάζουμε είναι τον τύπο του υφάσματος. Ζέρσεϊ, βισκόζη, μακό για την καλοκαιρινή μπλούζα θα ήταν ιδανικές επιλογές. Επίσης, αν επεκτείνουμε το μήκος μπορούμε να έχουμε ένα ευκολοφόρετο μπλουζοφόρεμα για την βόλτα, τα ψώνια, το σπίτι. Γιατί όχι, και για την παραλία!!!
 ΧΑΛΑΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ - ΜΑΞΙ ΦΟΡΕΜΑ

ΠΗΓΗ : babble

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner