ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ
Βάζουμε ροζέτες τριαντάφυλλα παντού.
Σε πορτατίφ, σε κορνίζες, σε καθρέφτες, σε ρολόγια.....
Η διακόσμηση του σπιτιού μας, έπαιζε και παίζει έναν προεξέχοντα ρόλο στην ζωή μας. Σε όλες τις χώρες, όλοι οι λαοί, όλες τις εποχές, έδιναν προτεραιότητα στον διάκοσμο του σπιτιού τους, καθώς είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, είναι το καταφύγιο μας,  είναι ο χώρος ξεκούρασης μας, είναι η οικογενειακή μας εστία και θέλουμε αυτός ο χώρος να είναι όσο το δυνατόν ομορφότερος και λειτουργικότερος.
  Το σπίτι όμως εκτός από όλα τα προηγούμενα αντικατοπτρίζει την αισθητική μας και φυσικά είναι μέσον επίδειξης καλού γούστου και πλουτισμού. Σήμερα  θα ασχοληθούμε και εμείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο, θα ασχοληθούμε με την έξυπνη, καλόγουστη και οικονομική διακόσμηση.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3-5 μέτρα υφάσματος: Γάζα ή μουσελίνα (Ανάλογα με το πόσο φως θέλετε να έχετε)
- Άσπρο καπέλο πορτατίφ
- Κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης
- Ψαλίδι
Κάνουμε μικρού μεγέθους κοψίματα στο ύφασμα (μήκος) περίπου 3 εκ, και το σκίζουμε σε λωρίδες. Τελειώνοντας το σκίσιμο του υφάσματος σε λωρίδες καταλήγουμε να έχουμε ένα μεγάλο σωρό.
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ
Στην συνέχεια παίρνουμε μια μεμονωμένη λωρίδα υφάσματος και ξεκινάμε να την τυλίγουμε σε μπάλα με τον αντίχειρα και τον δείκτη μας, ακολούθως, τυλίγουμε την λωρίδα υφάσματος γύρω από αυτό. 
Θα αρχίσει να σχηματίζεται μια μικρή ροζέτα, καθώς θα τυλίγουμε την λωρίδα υφάσματος γύρω από την μικρή ροζέτα, θα βάζουμε λίγη κόλλα κάθε λίγο για να μην χάσει το τριαντάφυλλο το σχήμα του.
Μόλις τελει
ώσουμε τοποθετούμε και πάλι λίγη κόλλα στην άκρη για να μην ξετυλιχτεί. Έτσι, σιγά-σιγά δημιουργούμε διάφορα μεγέθη τριαντάφυλλα, και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει οι λωρίδες μας να είναι σε διαφορετικά μήκη. Τέλος, ξεκινάμε να κολλάμε τα τριαντάφυλλα στο καπέλο. Αλλά από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί, βλέπετε πόσο ανεκτίμητη είναι όλη η δουλειά που πήγε σε αυτό!
Καλή χειροτεχνία!
Αφού πλέον έχουμε δει πως γίνονται τα τριαντάφυλλα, μπορούμε με την ίδια τεχνική να φτιάξουμε κορνίζες, ρολόγια, λαμπαντέρ, καθρέφτες.!!!
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΡΝΙΖΕΣ
Πηγή jenniferciani
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER