ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΒΟΥΜΕ FLORAL ΜΠΛΟΥΖΑ

 ΡΑΒΟΥΜΕ FLORAL ΜΠΛΟΥΖΑ
Απολαμβάνουμε θερμές και φωτεινές ημέρες και ο ήλιος ακόμα λάμπει, όμως η μελαγχολία του χειμώνα μου είναι καθ οδόν, για τον λόγο αυτό σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα έργο για το φθινόπωρο, που θα έρθει και σίγουρα θα περάσει με ένα γρήγορο ρυθμό, έτσι δεν είναι;

Σήμερα θα μεταποιήσουμε μία παλιά μπλούζα
σε ένα τέλειο μπλουζάκι, με την προσθήκη ενός λουλουδιαστού (floral) υφάσματος. Είναι πολύ ωραίο να φτιάχνεις κάτι που σου κάνει κέφι. Και το να ράβει κάποια ρούχα ή να τα μεταποιεί είναι μια συνεχής πρόκληση. Τους δίνει την προσωπικότητά της, τα χρώματά της, την αγάπη της και δημιουργεί ένα έργο μοναδικό.
Ας δούμε λοιπόν πως, χωρίς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο.
Για να αναδημιουργήσετε αυτή την Baby Doll μπλούζα
θα χρειαστείτε:
Μία μακρυμάνικη μπλούζα
Ένα ύφασμα που χρωματικά να ταιριάζει
Ψαλίδι
Υλικά ραπτικής
Οδηγίες :
Αποφασίστε που θα κόψετε τα μανίκια και το μπούστο της μακρυμάνικης μπλούζας σας. Προσέξτε η γραμμή του μανικιού και η γραμμή της μέσης του μπούστου να ταιριάζουν απόλυτα έτσι προβάρετε επάνω σας και καρφιτσώστε τα σημεία της μέσης και των αγκώνων ώστε να είναι σε μία ευθεία. Ισομερώς να μετρηθούν επίσης οι αποστάσεις από την γραμμή του στριφώματος και κόψτε το μπούστο και τα μανίκια της παλαιάς σας μπλούζας.
Βρείτε το φάρδος του μπούστου και του μανικιού.
**Μέση / μπούστο.
Πάρτε την μέτρηση της μέσης σας, το διαιρέστε στην μέση και το πολλαπλασιάζετε με το 2,5.  Έτσι αν η μέση σας είναι 76 και το πολλαπλασιάσετε με το 2.5 σας δίνει 190 εκ. Επειδή δεν βρίσκεται ύφασμα με φάρδος 190 εκ,  διαιρείτε με το 2 το οποίο είναι ίσο με 95 εκ .
** Μπράτσο.
Πάρτε την μέτρηση του μπράτσου σας (22 εκ) και πολλαπλασιάστε το με το 2,5 και έχουμε 55 εκ. Επιλέξτε μήκος π.χ. 45 εκ και κόψτε το ύφασμα.
** Μέση / μπούστο.
Έτσι για το εμπρός μπούστο έχετε 95 εκ φάρδος και 45 εκ μήκος. Δηλαδή ένα (95 εκ x 45 εκ) ορθογώνιο. Κόψτε δύο κομμάτια.  Ένα για το εμπρός και ένα για το πίσω του μπούστου.
** Μπράτσο.
Έχετε μήκος 45 εκ και φάρδος 55 εκ για το μανίκι (45 εκ x 55 εκ). Κόψτε 2 τεμάχια ένα για το αριστερό και ένα για το δεξί μανίκι.
Γαζώνετε τις πλαϊνές ραφές.
**Μπούστο. Γαζώνετε την 45 εκ πλαϊνή ραφή στην αριστερή και δεξιά πλευρά του μπούστου .
**Μπράτσο. Γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές στα μανίκια.
Σούρα και συναρμολόγηση.
Σουρώνουμε το πάνω μέρος κάθε μανικιού ώστε να έχουν  το ίδιο άνοιγμα με τα μανίκια της μπλούζας μας. Σουρώνουμε επίσης το μπούστο τόσο όσο να ταιριάζει απόλυτα με το μπούστο της μπλούζας. Τοποθετούμε τα παλαιά μανίκια μέσα στα νέα με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώνουμε. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για το μπούστο.  Γαζώνουμε στα σημεία που έχουμε τοποθετήσει τις καρφίτσες.  Στριφώνουμε τα μανίκια και το μπούστο για να μην ξεφτούν.  Σιδερώνουμε.
Παρατήρησα ότι η σούρα στο μπούστο και στα μανίκια, δημιουργούσε μία φούσκα που δεν ήταν όμορφη οπτικά και για αυτό αποφάσισα να πατήσω με το σίδερο αυτά τα σημεία, οπότε θα σας συμβούλευα να κάνετε το ίδιο και να πατήσετε με το σίδερο πάνω στις σούρες για να μειώσετε τον όγκο τους.
Αυτό ήταν. Τελειώσαμε!!! Τι χρειαστήκαμε;
Μία παλιά μας μπλούζα που πιθανόν να μην φορούσατε πλέον και να θέλατε να την ξεφορτωθείτε και λίγο ύφασμα.
Το κόστος του;
Από 3 ευρώ και πάνω ανάλογα με το κόστος του υφάσματος που θα επιλέξετε.
ΠΗΓΗ rivaladiva
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER