ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

 ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Αυτό ήταν ένα αντρικό πουκάμισο που ο ιδιοκτήτης του το είχε βαρεθεί και ήθελε να το πετάξει, επειδή όμως αυτό το μπλε καρό είναι πολύ όμορφο,
πρέπει οπωσδήποτε να μην πάει χαμένο και για τον λόγο αυτό θα το μεταμορφώσουμε σε ένα εκπληκτικό peplum γυναικείο πουκάμισο.
Στην πάνω φωτό είναι το αποτέλεσμα αυτού του έργου. Είναι φοβερά δύσκολο, κάποιος να πιστέψει πόσο διαφορετικό μπορεί να γίνει ένα ρούχο, με κάποιες λίγες και μικρές τροποποιήσεις. Είναι πραγματικά απίστευτο τι μπορεί να φτιάξει κανείς όταν έχει κέφια. Και φυσικά όταν βλέπεις τέτοια εξαιρετικά αποτελέσματα, η διάθεση σου για νέες περιπέτειες μεταποιήσεων δεν σε εγκαταλείπει ποτέ.
ΥΛΙΚΑ
Υπερμέγεθες πουκάμισο
Ραπτομηχανή
Κλωστή
Ψαλίδι
Καρφίτσες
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβουμε το μεγάλου μεγέθους πουκάμισο έως και 5 εκ κάτω από τη φυσική μέση μας. Έπειτα κόβουμε τα μανίκια. Στη συνέχεια, το δοκιμάζουμε φορώντας το ανάποδα (δηλαδή το μέσα - έξω), σημαδεύουμε πόσο πρέπει να μαζευτεί στις πλευρές και γαζώνουμε τις νέες πλαϊνές ραφές έτσι ώστε να είναι ωραίο και εφαρμοστό. Κόβουμε τον ώμο ώστε να είναι περίπου 1 εκ έξω από το ώμο μας. Κάνουμε το ίδιο με τα μανίκια, βεβαιωνόμαστε ότι τα ανοίγματα των μανικιών και του πάνω μισού του πουκαμίσου είναι το ίδιο μήκος. Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσουμε την τσέπη εκτός αν δεν υπάρχει.Παίρνουμε το κάτω μισό του πουκαμίσου και το σουρώνουμε ώστε να ταιριάζει με την μέση μας.
Επανατοποθετούμε τα μανίκια στο επάνω μισό γυρίζοντας το μέσα έξω και τα μανίκια με την καλή πλευρά έξω (καλές πλευρές μαζί) και το καρφιτσώνουμε στο πουκάμισο.
Τοποθετούμε το κάτω μισό με την σούρα στο πάνω μισό με τις καλές πλευρές μαζί. Βεβαιωνόμαστε ότι το μεσαίο κουμπί είναι ευθυγραμμισμένο με την μέση τέλεια. Καρικώνουμε τις άκρες για να μην ξεφτούν. Κάνουμε εξώγαζο ακριβώς επάνω από την σούρα για να δείχνει περισσότερο όμορφο όταν είναι τελειωμένο.
ΠΗΓΗ cottonandcurls
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER