ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΡΑΒΟΥΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ (ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ)

 ράβω κουρτίνα
Θα χρειαστείτε
Ύφασμα (καθορίστε τι είδους και πόσο διαβάζοντας παρακάτω) 
Κλωστές για το ράψιμο που να ταιριάζουν με ύφασμα σας 
Ψαλίδι 
Μεζούρα 
Καρφίτσες 
Ραπτομηχανή ή βελόνα ραψίματος
Σίδερο και σιδερώστρα

Μέτρηση παράθυρου σας / Καθορισμός απαιτούμενου υφάσματος.
Καθορίστε το μήκος που θέλετε τις κουρτίνες σας μετρώντας από τη ράβδο της κουρτίνας (κουρτινόξυλο)  έως το σημείο όπου θέλετε η κουρτίνα να πέσει στο κάτω μέρος. Προσθέστε 45 εκ σε αυτόν τον αριθμό. Αυτό είναι το μήκος του υφάσματος που χρειάζεστε για κάθε κουρτίνα. (Τα επιπλέον 45 εκ θα σας δώσουν αρκετό ύφασμα για το στρίφωμα σε κάθε κουρτίνα, καθώς επίσης επιτρέπει στο ύφασμα να συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια της προ-πλύσης.)
Καθορίστε το πλάτος που χρειάζεστε.
Τα περισσότερα υφάσματα πωλούνται σε πλάτος 1 μ με 1,5 μ. Αν  δεν χρειάζεστε μια ιδιαίτερα πλούσια  ή  με πολλές σούρες κουρτίνα, μπορείτε να διαλέξετε ένα πλάτος υφάσματος και να είναι αρκετό για την κουρτίνα σας. 
Αν προτιμάτε με πολλές σούρες, θα πρέπει το ύφασμα να είναι οπωσδήποτε 1,5 με 3 φορές μεγαλύτερο από το πραγματικό πλάτος του παραθύρου.
Ετοιμάστε το ύφασμα σας.
Αν το ύφασμα πλένεται στο πλυντήριο, θα πρέπει να το πλύνετε και να το στεγνώνετε για να προ-συρρικνωθεί πριν το ράψιμο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Αν δεν προ-συρρικνωθεί πριν το ράψιμο, οι ραφές μπορεί να τραβάνε άσχημα την πρώτη φορά που θα πλύνετε τις κουρτίνες σας. Φυσικά αν το ύφασμα δεν πλένεται στο πλυντήριο, παραλείπετε αυτό το βήμα.
Τελικά, πριν ξεκινήσετε να κόβετε ή να ράβετε, σιδερώστε καλά το ύφασμα. 
Πρέπει να μην έχει ζάρες και πτυχές προκειμένου να μετρηθεί και να ραφτεί με ακρίβεια.
Κόψτε το ύφασμα.
Για κάθε πάνελ κουρτίνα, κόψτε ένα μήκος του υφάσματος που είναι η απόσταση από την ράβδο κουρτινών σας στο επιθυμητό κάτω από τις κουρτίνες, συν 20 εκ. Αν κάνετε μια κουρτίνα που είναι μεγαλύτερη από το πλάτος του υφάσματος σας, κόψτε δύο μήκη όπως περιγράφεται παραπάνω και ράψτε τα μαζί για να κάνετε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα.
Στριφώστε τις πλευρές.
Στη συνέχεια, γυρίστε το ύφασμα λιγότερο από 1 εκ στην πίσω πλευρά του υφάσματος. Σιδερώνετε καθώς γυρίζετε. Μετά, γυρίστε το ύφασμα ακόμα  ½ εκ και σιδερώστε και αυτό. 
Καρφιτσώστε αυτό το διπλό-διπλωμένο άκρο στη θέση του, βάζοντας καρφίτσες κάθε 4-6 εκ. Πάντα να τοποθετείτε τις καρφίτσες κάθετα προς τη ραφή, με τα κεφάλια προς τα δεξιά της ραφής. Αυτό σας επιτρέπει να τις αφαιρείτε εύκολα με το δεξί σας χέρι, καθώς γαζώνετε. 
Γαζώνοντας την πρώτη ραφή.
Ώρα να ράψετε! Με απλή ευθεία ραφή πάνω στο πλαϊνό γαζώνουμε την διπλωμένη άκρη του στριφώματος. Στριφώστε την αντίθετη πλευρά τώρα. 
Απλώς επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία στην άλλη πλευρά της κουρτίνας.
Γαζώνοντας το κάτω στρίφωμα
Γυρίστε προς την πίσω πλευρά 1 εκ και σιδερώστε. Γυρίστε 12 εκ ακόμα και σιδερώστε. Καρφιτσώστε όπως περιγράψαμε για το πλευρικό στρίφωμα.
 Γαζώνουμε το στρίφωμα, περίπου 0,25 εκ από το εσωτερικό της διπλωμένης άκρη.  Όταν γαζώνουμε, ασφαλίζουμε την αρχή και το τέλος της ραφής με μπρος-πίσω γαζί. 
Γαζώνοντας το τούνελ για το κουρτινόξυλο.
Το μόνο που μένει να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε την κουρτίνα είναι να γαζώσουμε ένα τούνελ για το κουρτινόξυλο. Αυτό γίνεται σχεδόν ακριβώς όπως το στρίφωμα. Γυρίστε προς την πίσω πλευρά 1 εκ και σιδερώστε. Γυρίστε 8 εκ ακόμα και σιδερώστε. Καρφιτσώστε όπως περιγράψαμε για το πλευρικό στρίφωμα.
Και τελειώσατε!!!
Πηγή designsponge 
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER