ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ TUTORIAL

 ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ
Μία διπλής όψης (double face) κλος φούστα θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας.
Υπάρχουν πανέμορφα υφάσματα στην αγορά. Κάποια από αυτά, πραγματικά μοιάζουν με έργα τέχνης. Σαν αυτό το όμορφο ύφασμα με το αφηρημένο floral στην μία πλευρά, αλλά όταν το γυρίζεις από την άλλη, δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτή, η ανάποδη πλευρά, μπορεί να είναι τόσο εκπληκτική! Για τον λόγο αυτό, και για να μην μείνει ανεκμετάλλευτη καμιά πλευρά, έγινε διπλής όψης φούστα.
Προμήθειες:
2 μέτρα διπλής όψης ύφασμα. 
4 μέτρα ρέλι 
κλωστή 
4 κουμπιά 
μεταλλικό φανερό φερμουάρ με αμφίδρομη έλξη.
Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα πατρόν για κλος φούστα για τον εαυτό σας. Έχω σαν οδηγό αυτήν την ανάρτηση για ένα σούπερ απλό tutorial που με βοηθάει με τα μαθηματικά της κλος φούστας! Θα κάνω μόνο μερικά πράγματα με λίγο διαφορετικό τρόπο.
* Χρησιμοποιήστε την ακριβή μέτρηση της μέσης σας χωρίς την προσθήκη επιπλέον εκατοστών, διότι αντί λάστιχου στην μέση, θα χρησιμοποιηθεί φερμουάρ.
* Κάντε δύο ξεχωριστά κομμάτια πατρόν για την φούστα σας: ένα για εμπρός και ένα για πίσω. Το εμπρός θα είναι 60 εκ μήκος και το πίσω 78 εκ. Διπλώστε το ύφασμα σας μία φορά και θα έχετε 2 στρώσεις υφάσματος (ένα εμπρός και ένα πίσω κομμάτι).
* Τέλος, πάρτε το πίσω κομμάτι σας (το μακρύτερο) και τοποθετήστε το επάνω στο εμπρός κομμάτι σας. Μειώστε το στρίφωμα στο πίσω κομμάτι κόβοντας καμπυλωτά μέχρι να συναντήσει το μπροστινό κομμάτι στις πλευρές. Δείτε το παρακάτω διάγραμμα:
 ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ ΣΧΕΔΙΟ
 1. Ράψτε τα κομμάτια της φούστα σας μαζί με τις πλαϊνές ραφές χρησιμοποιώντας ένα 1 εκ περιθώριο ραφής (αφήστε περίπου 25 εκ άνοιγμα στο πάνω μέρος σε μία από τις πλευρές σας για την τοποθέτηση του φερμουάρ). Σιδερώστε τα περιθώρια ραφής μαζί προς τη μία πλευρά. Δημιουργήστε τις γαλλικές ραφές (δείτε το video στο τέλος της ανάρτησης), στρέφοντας την φούστα σας με την καλή πλευρά έξω (με αυτήν τη ραφή - δεν θα έχετε πραγματικά καλή και ανάποδη!). Διπλώστε το ύφασμα κατά μήκος της ραφής, ώστε να περικλείει το περιθώριο ραφής σας μέσα στο ύφασμα, σιδερώστε αυτήν την ραφή καλά. Ράψτε και πάλι, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 0,5 εκ.
Μόλις οι γαλλικές ραφές σας έχουν δημιουργηθεί, πατήστε με το σίδερο το περιθώριο ραφής στη μία πλευρά και κάντε εξώγαζο κατά μήκος της χαλαρής ραφής. Αυτό θα δημιουργήσει την όψη μιας επίπεδης ραφής, όπως αυτές που βλέπετε στα τζιν. 
2. Για να επισυνάψετε το φερμουάρ σας: αρχίστε με την αναδίπλωση των ακατέργαστων άκρων (του ανοίγματος που αφήσατε στην πλαϊνή ραφή) με 0,3 εκ. Δεν έχει σημασία ποια πλευρά θα γυρίσετε μέσα. Στη συνέχεια καρφιτσώστε την μία πλευρά του φερμουάρ κατά μήκος αυτής της πτυχής, κρατώντας τα δόντια του φερμουάρ περίπου 0,3 εκ μακριά από το διπλωμένο άκρο. Τα δόντια του φερμουάρ θα πρέπει να καταλήγουν 0,10 εκ κάτω από την ακατέργαστη ακμή της κορυφής της φούστας. Πλακοράψτε το φερμουάρ στην φούστα πολύ κοντά στο σημείο της αναδίπλωσης. Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά του ανοίγματος για το φερμουάρ. 
 ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
3. Στην μία πλευρά της φούστας σας, το φερμουάρ είναι ορατό (βλ πολύχρωμη πλευρά της φούστας) και στην άλλη πλευρά βλέπετε μια διπλωμένη άκρη και δύο ραφές κατά μήκος της πλευράς των δοντιών φερμουάρ. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει, παρά να περιγραφεί!
4. Για την ζώνη της μέσης σας, θα χρειαστείτε δύο λωρίδες υφάσματος με τις ακόλουθες μετρήσεις: (μέτρηση της μέσης σας) + 9 εκ x 8 εκ. 
Για παράδειγμα, αν από τη μέση σας είναι 76 εκ, οι λωρίδες της ζώνης μέσης σας θα τόσο μέτρου 85 εκ μήκος x 8 εκ φάρδος.
5. Πάρτε τα κομμάτια της ζώνης μέσης σας και περίκλειστε μεταξύ τους την κορυφή της φούστας, καλές πλευρές μαζί, και καρφιτσώστε τα σε όλο το μήκος της μέσης της φούστας. Βεβαιωθείτε ότι η ζώνη της μέσης εκτείνεται πέρα ​​από το άνοιγμα ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές. Ράψτε και σιδερώστε το περιθώριο ραφής προς τα επάνω. 
6. Διπλώστε τις επάνω μακριές ακατέργαστες άκρες της ζώνης της μέσης, καθώς και τις μικρές ακατέργαστες άκρες, προς τα μέσα, έτσι ώστε να μην είναι ορατές. Σιδερώστε καλά και καρφιτσώστε τις στην θέση τους. Πλακοράψτε κατά μήκος ολόκληρης της λωρίδας μέσης: ξεκινώντας από τις ραφές του πυθμένα της λωρίδας μέσης / κορυφή φούστας, κατά μήκος της μικρής πλευράς, στην συνέχεια ​​στην κορυφή της ζώνης μέσης και, τελειώστε, γύρω από την άλλη μικρή πλευρά (ουσιαστικά ένα πολύ μακρύ ορθογώνιο!). 
7. Προσθέστε κουμπιά και κουμπότρυπες όπου θέλετε. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να γίνει αυτό, έτσι ώστε να φαίνονται ωραία και από τις δύο πλευρές. Βάζετε 2 κουμπιά σε κάθε πλευρά, ακριβώς πάνω από το φερμουάρ) και δύο κουμπότρυπες στο άλλο πτερύγιο (δεξιά στην άκρη). 
  8. Τέλος, τελειώστε το στρίφωμα σας με ρέλι. Πλακοράψτε μαζί το ρέλι, Πριν φτάσετε στο τέλος, διπλώστε τις μικρές άκρες του ρελιού ώστε να το χρησιμοποιήσετε για να επικαλύπτει την αρχή από όπου ξεκινήσατε.
Αυτό είναι!
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER