ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

MAXI EBAZE ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΟΥΣΤΑ

MAXI EBAZE ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΟΥΣΤΑ
Μακριές καλοκαιρινές φούστες.Περιμένοντας ακόμα το καλοκαίρι, που για κάποιο άγνωστο λόγο, καθυστερεί, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω τον τρόπο να σχεδιάσετε, κόψετε και ράψετε μόνες σας maxi καλοκαιρινές φούστες.
Ιδανικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας καθώς το πιο εύκολο έργο στην ραπτική είναι οι φούστες.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον σχεδιασμό του πατρόν.
Σχεδιασμός πατρόν
Σε προηγούμενη ανάρτηση έχουμε αναλύσει τον σχεδιασμό του

Για οικονομία χρόνου λοιπόν θα ξεκινήσουμε από το τέλος της προαναφερόμενης ανάρτησης.

Αυτό ήταν το τελικό πατρόν μας (εικ.1).
Στην συνέχεια θα τροποποιήσουμε το πατρόν μας ώστε να σχεδιάσουμε maxi φούστα, εβαζέ maxi φούστα. Προεκτείνουμε την κεντρική γραμμή στο μήκος που επιθυμούμε και εδώ, εγώ έχω επιλέξει να έχω τελικό μήκος 1 μέτρο. Ανάλογα επεκτείνω και την γραμμή της πλαϊνής ραφής. Ενώνω την κεντρική γραμμή με την πλαϊνή με καμπύλη γραμμή. Η γραμμή στριφώματος είναι περίπου 60 εκ.  Κάπως έτσι θα είναι το πατρόν μας (εικ.2). Εννοείται ότι μπορούμε να την κάνουμε πιο φαρδιά ή πιο στενή, ανάλογα με την προτίμηση μας. Μην ξεχνάτε να προσθέσετε τα περιθώρια ραφής. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ύφασμα από βισκόζη, ζέρσει, σατέν, βαμβακερό, σύμμεικτο  και όλα τα υφάσματα που έχουν ένα μεσαίο βάρος και πέφτουν όμορφα. Χρειαζόμαστε 2 μέτρα υφάσματος.
align="center" style="line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0.0001pt;"> Κόψιμο
Τοποθετούμε τις κεντρικές γραμμές των κομματιών του πατρόν μας πάνω στην τσάκιση ώστε όταν κόψουμε να έχουμε ένα κομμάτι εμπρός και ένα κομμάτι πίσω.  Κόβουμε επίσης και ένα ζωνάκι. Το μήκος του πρέπει να είναι η μέτρηση της περιμέτρου της μέσης μας συν 10 εκ και το φάρδος της 12 εκ, ώστε τελειωμένο να έχει φάρδος 5 εκ.
Ράψιμο
Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές, αφήνοντας στην μία από αυτές ένα άνοιγμα 15 εκ για να τοποθετήσουμε το φερμουάρ. Ράβουμε κατά μήκος το ζωνάκι καλή με καλή πλευρά στο 1 εκ και το γυρίζουμε με την βοήθεια μίας παραμάνας. Σιδερώνουμε το ζωνάκι. Ράβουμε το ζωνάκι στην κορυφή της φούστας, αφήνοντας το άνοιγμα στο πλάι, που έχουμε αφήσει ανοιχτό για το φερμουάρ.
Τοποθετούμε το φερμουάρ και τελειώνουμε το ζωνάκι, βάζοντας στις άκρες του κόπιτσα. Ράβουμε το στρίφωμα και τελειώσαμε.
Πηγή : moldesdicasmoda 
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER