ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ

 ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
Για να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε ένα ρομαντικό σικ τόνο σε ένα t-shirt.
 ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ
Θα χρειαστούμε
Δύο ίδιες μπλούζες 
κλωστή στο ίδιο χρώμα με τις μπλούζες 
Περίπου 4 μέτρα δαντέλα (η συγκεκριμένη είναι λίγο λιγότερο από 1,5εκ φαρδιά) 
Ένα μικρό κουμπί
Διαδικασία 
 ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Τοποθετούμε την μια μπλούζα επίπεδη στην επιφάνεια εργασίας. Κόβουμε το κάτω μέρος, στην συνέχεια κόβουμε το μεσαίο τμήμα σε πέντε ίσα μέρη, τα οποία πρέπει να είναι 5 εκ φαρδιά.
2. Παίρνουμε τέσσερα από τα πέντε ίσα μέρη, κόβουμε τις δύο πλευρές που είναι οι πλαϊνές ραφές για να κάνουμε 5 εκ Χ 35 εκ λωρίδες. Η τελευταία λωρίδα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις άλλες, έτσι κόβουμε μόνο την μία πλευρά (την μία πλαϊνή ραφή). Αυτή θα είναι το βολάν που θα τοποθετηθεί στην γραμμή του λαιμού.
3. Κάνουμε τα βολάν. Στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας γαζώνουμε την ανάλογη δαντέλα. Προσθέτουμε την δαντέλα στο κάτω μέρος των λωρίδων χρησιμοποιώντας μία ζιγκ-ζαγκ βελονιά.
4. Γαζώνουμε και καρικώνουμε τις άκρες για να αποφύγουμε το ξέφτισμα. Αφού έχουμε προσθέσει όλα τα κομμάτια δαντέλας στα κομμάτια, τρυπώνουμε την επάνω πλευρά της κάθε λωρίδας ρυθμίζοντας την ραπτομηχανή στη μεγαλύτερη βελονιά. Τραβάμε την κλωστή για να δημιουργήσουμε την σούρα στο ύφασμα.
5. Καρφιτσώνουμε την μεγαλύτερη λωρίδα βολάν στο ντεκολτέ. Αφού ελέγξουμε ότι όλα είναι καλά, γαζώνουμε την λωρίδα στην λαιμό της μπλούζας.
6. Συνεχίσουμε με την προσθήκη των βολάν, γαζώνοντας την κάθε λωρίδα στην μπλούζα. Βεβαιωνόμαστε ότι τα βολάν θα επικαλύπτουν το ένα το άλλο λίγο. 
Προαιρετικά αν θέλουμε για να είναι πιο όμορφο το μπλουζάκι μας, μπορούμε να τελειώσουμε την λαιμόκοψη με ρέλι που μπορούμε να φτιάξουμε από τα κομμάτια που έχουν περισσέψει.
7. Στο τέλος μπορούμε να κάνουμε ένα λουλούδι με τα εναπομείναντα κομμάτια υφάσματος και να βάλουμε στην μέση ένα κουμπί. Στην συνέχεια τοποθετούμε το λουλούδι στο κορσάζ ...
Και αυτό ήταν. Τελειώσαμε.
ΠΗΓΗ tearosehome
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER