ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

 Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ
Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ
Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε καλά την ραπτομηχανή σας και να εξασκηθείτε
πολύ σε αυτήν, ώστε να εξοικειωθείτε απόλυτα για να μπορέσετε να επωφεληθείτε στο έπακρο όλες τις βασικές λειτουργίες και δυνατότητες που προσφέρει.
Το να κάνετε ένα ίσιο γαζί, δεν είναι τέχνη ή χάρισμα.
Εξάσκηση είναι.
Πάρτε λοιπόν μερικά κομματάκια ύφασμα και αρχίστε να εξασκείστε και να ψάχνετε ταυτόχρονα τις δυνατότητες που προσφέρει η μηχανή σας. Έχετε δίπλα σας πάντα το βιβλίο της και διαβάζετε τις οδηγίες της. Οι περισσότερες έχουν πολλά μικρά ανταλλακτικά ποδαράκια, χρήσιμα σε διάφορες εφαρμογές
της ραπτικής. Άλλο ποδαράκι χρησιμοποιούμε για το κρυφό στρίφωμα,
άλλο για την τοποθέτηση του φερμουάρ,
άλλο για να φτιάξουμε κουμπότρυπα κλπ.
Τοποθετήστε την μηχανή σας σε ανθεκτικό τραπέζι ή γραφείο ραψίματος μπροστά σας. Καθίστε σε μια άνετη καρέκλα που να είναι στο κατάλληλο ύψος για το ύψος του τραπεζιού. Τοποθετήστε τη μηχανή έτσι ώστε το άκρο της βελόνας να βρίσκεται στα αριστερά σας και το σώμα της μηχανής να βρίσκεται στα δεξιά. Θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε δύο πράγματα και να γνωρίσετε λίγο το μηχάνημα, οπότε μην το συνδέσετε ακόμα. Τοποθετήστε μια βελόνα με ασφάλεια.
Οι βελόνες έχουν μια επίπεδη πλευρά, έτσι ώστε να μπορούν να πάνε μόνο με έναν τρόπο, συνήθως με την επίπεδη πλευρά προς την πλάτη. Εισάγετε μια βελόνα μέχρι το στύλο και σφίξτε καλά τη βίδα. Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο μηχανών.
Πάρτε λοιπόν δίπλα σας τις οδηγίες χρήσης και αρχίστε να εξερευνάτε ένα ένα τα ποδαράκια και ταυτόχρονα να βρίσκεται στο βιβλίο τις αντίστοιχες πληροφορίες για το που και πως χρησιμοποιείται και να τις διαβάζετε.
Συνεχίστε και τα άλλα εξαρτήματα που έχει η ραπτομηχανή.
Ακολούθως, δείτε πως περνάμε την κλωστή, πως μαζεύουμε κλωστή στο μασούρι, πως το βάζουμε στην θέση του. Αφού έχετε βάλει τις κλωστές σας και η μηχανή σας είναι έτοιμη να λειτουργήσει, αρχίζετε να μαθαίνετε τις βελονιές.
Οι περισσότερες ραπτομηχανές, έχουν αρκετές βασικές, ελαστικές και διακοσμητικές βελονιές.
Σε αυτό το στάδιο ερευνήστε όπως προείπαμε τις βελονιές. Πάλι έχουμε δίπλα το βιβλίο και το συμβουλευόμαστε σε κάθε βήμα. Παίρνουμε ένα κομμάτι ύφασμα, βελονιάζουμε με κλωστή που να κάνει αντίθεση στο ύφασμα για να είναι ευδιάκριτο ότι κάνουμε και ξεκινάμε να μαθαίνουμε τι κάνει η κάθε βελονιά.
Τα σκίτσα είναι από το βιβλίο της δικής μου ραπτομηχανής μάρκας Singer.
Καλό σας απόγευμα και συνεχίστε ακατάπαυστα να εξερευνάτε τις δυνατότητες της μηχανής σας.
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER