Σελίδες

Τρίτη

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ
Γνωρίζω ότι πολλές από τις φίλες που μας επισκέπτονται αναζητούν εύκολα και απλά πατρόν φορέματος για ράψιμο.
Γνωρίζω επίσης ότι θέλουν εκτός από απλά, τα πατρόν να είναι κομψά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες (γιατί για τις άπειρες φίλες μας, οι πολλές λεπτομέρειες εγκυμονούν περισσότερα λάθη – ήμουν και εγώ κάποτε στην θέση τους, και κατανοώ απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν). Και κομψό, φυσικά, σημαίνει ότι πρέπει να είναι κολακευτικό, αριστοκρατικό και μοντέρνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δείτε πολλά διαχρονικά κλασικά σχέδια σε αυτό το blog, τα περισσότερα από αυτά φοριούνται από διασημότητες και βασιλείς, μερικά είναι φορέματα σχεδιαστών (τα οποία πωλούνται σε ιστοσελίδες μόδας υψηλού επιπέδου, για χιλιάδες δολάρια). Επιστροφή στο θέμα σχετικά με το ράψιμο των δικών σας ρούχων.


Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικές φορές τα πατρόν δεν είναι ακριβώς τα ίδια με τα αρχικά σχέδια, κυρίως επειδή τροποποιήθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνουν απλούστερα για τις λιγότερο έμπειρες φίλες.
Το πατρόν που μοιράζομαι σήμερα είναι ένα ακόμη απλό σχέδιο - με μανίκια 3/4 και με ζώνη μέσης. Και φυσικά έχει πολύ χώρο για να αυτοσχεδιάσετε. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το πατρόν ως έχει, είτε να προσθέσετε λίγη λεπτομέρεια - όπως μανίκι με βολάν ή ζώνη αντίθεσης - για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον. Αυτό το φόρεμα είναι αρκετά διακριτικό για να φορεθεί στην εργασία ή στην επίσημη εκδήλωση. Φυσικά μπορείτε ακόμη και να το φορέσετε σε ένα πάρτι αν επιλέξετε το κατάλληλο ύφασμα.


Αυτός ο τύπος φορέματος φοριέται πολύ από τους βασιλείς. Έχω δει την Kate Middleton, τη βασίλισσα της Ισπανίας, την πριγκίπισσα Mary της Δανίας να φοράει παρόμοιο στυλ φόρεμα - διαφέρουν μόνο σε χρώματα και υφάσματα. Έτσι, αν θέλετε να φαίνεστε κομψές σαν αυτές, πάρτε το ψαλίδι σας και ξεκινήστε να κόβετε τα δικά σας φορέματα!
Το πατρόν έχει δημιουργηθεί σε μορφή pdf και εκτυπώνεται σε οικιακό εκτυπωτή χρησιμοποιώντας χαρτί Α4.
Δεν είστε σίγουροι πώς να εκτυπώσετε και να κόψετε τα πατρόν; Δείτε τον οδηγό εδώ.
Ελέγξτε για το μέγεθός σας στο Διάγραμμα μεγεθών πριν από τη λήψη.


Οδηγίες κοπής:
A. Εμπρός φούστα - 1 τεμάχιο
B.
Πίσω φούστα - 2 τεμάχια
Γ. Μανίκια - 2 τεμάχια
D.
Εμπρός κορσάζ - 1 τεμάχιο
E.
Πίσω κορσαζ - 2 τεμάχια
F.
Εμπρός καθάρισμα λαιμόκοψης - 1 τεμάχιο
G.
Πίσω καθάρισμα λαιμόκοψης - 2 τεμάχια
H.
Εμπρός ζώνη μέσης - 1 τεμάχιο
I.
Πίσω ζώνη μέσης - 2 τεμ
====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.