Σελίδες

Δευτέρα

ΦΟΡΕΜΑ ΣΑΜΠΡΙΝΑ

Η Audrey Hepburn και το μικρό μαύρο φόρεμα πάνε χέρι-χέρι. 
Αυτό το μοντέλο, που δημιουργήθηκε από τον Dolin Bliss O'Shea, είναι εμπνευσμένο από το φόρεμα που φορούσε η Audrey στην κλασσική ταινία Sabrina και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς σιλουέτες της δεκαετίας του 1950. Έχει ένα εφαρμοστό μπούστο με πλήρη κλος φούστα που δείχνει μια την μέση στενή. 
Κλασσικό αλλά κομψό σε στυλ, όπως και η ίδια η Audrey, διαθέτει ραφές ρεντιγκότα (princess seams), εντυπωσιακό μπούστο και με επιπρόσθετη λεπτομέρεια, τις τιράντες που καταλήγουν σε φιόγκους. Συμπληρώστε το με σατέν μεταξωτή κυπουρίνη, μετάξι, σαντούκ, ταφτά ή πολυτελές ρασμίρ.
Απαιτούμενα υλικά
·     Κύριο ύφασμα, 1,14m, 2,75m ή 1,52m πλάτος x 2,1m
·     Φόδρα, 1m x 1.14m
·     Φερμουάρ, 40,5 εκατοστά
·     Αντίστοιχη κλωστή
·     Κορδέλα σατέν, 1,2mx 1,6εκ
Λίστα διαστάσεων
·     XS, Στήθος 84cm, Μέση 63,5cm, Γοφοί 91cm
·     S, Στήθος 91cm, Μέση 71cm, Γοφοί 99cm
·     Μ, Στήθος 99cm, Μέση 79cm, Γοφοί 150cm
·     L, Στήθος 150cm, Μέση 86cm, Γοφοί 114cm
·     XL, Στήθος 114cm, Μέση 94cm, Γοφοί 122cm
Οδηγός κοπής
Α Ένα κεντρικό μπούστο εμπρός, κόψτε ένα στην τσάκιση από το κύριο ύφασμα και την φόδρα.
B Πλαϊνά μπούστο εμπρός, κόψτε δύο από το κύριο ύφασμα και την φόδρα.
C Ένα κεντρικό μπούστο πίσω, κόψτε ένα στην τσάκιση από το κύριο ύφασμα και την φόδρα.
D Πλαϊνά μπούστο πίσω, κόψτε δύο από το κύριο ύφασμα και την φόδρα.
E Κεντρικό φούστας, κόψτε δύο στην τσάκιση από το κύριο ύφασμα.
F Πλαϊνά φούστας, κόψτε τέσσερα από το κύριο ύφασμα
G Τιράντες, κόψτε δύο από το κύριο ύφασμα.
Ράψτε το φόρεμα Sabrina
1 Κατεβάστε και εκτυπώστε το πατρόν, στη συνέχεια κόψτε το στα κομμάτια του σχεδίου και τοποθετήστε τα πάνω στο ύφασμα και κόψτε τα όπως φαίνονται στα διαγράμματα κοπής. Μεταφέρετε όλα τα σημάδια.
2 Κάντε ένα βοηθητικό γαζί 1,2 εκ από την ακατέργαστη άκρη, στην λαιμόκοψη και τα ανοίγματα στις μασχάλες των κεντρικών εμπρός και πίσω κομματιών. Κάντε ένα βοηθητικό γαζί 1,2 εκ από την ακατέργαστη άκρη στα ανοίγματα στις μασχάλες των πλαϊνών εμπρός και πίσω κομματιών. Επαναλάβετε για την φόδρα.
3 Αναδιπλώστε τα κομμάτια των τιραντών κατά το ήμισυ κατά μήκος, ευθυγραμμίζοντας τις μακριές ακατέργαστες άκρες, με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώστε. Ράψτε τις μακριές άκρες μαζί με ένα περιθώριο ραφής 6mm, μετά γυρίστε από την καλή και σιδερώστε.
4 Ενώστε το κεντρικό εμπρός και τα πλαϊνά εμπρός για να δημιουργήσετε τις ραφές ρεντιγκότα. Επαναλάβετε για τα μπροστινά κομμάτια της φόδρας. Ενώστε τα πίσω κομμάτια και τα κομμάτια της φόδρας με τον ίδιο τρόπο.
5 Με το μπροστινό μπούστο με την καλή πλευρά προς τα επάνω, ευθυγραμμίστε τα άκρα της τιράντας κατά μήκος της άνω άκρης του μπούστου. Τοποθετήστε την ραμμένη πλευρά της τιράντας ακριβώς μέσα στην εγκοπή και ασφαλίστε την στη θέση της 1,2 εκατοστά από την άκρη, στη συνέχεια ευθυγραμμίστε το αντίθετο άκρο της τιράντας κατά μήκος του άνω άκρου του πίσω κομματιού και επαναλάβετε για την άλλη πλευρά. Τα δύο κομμάτια του μπούστου συνδέονται από τα δύο κομμάτια των τιραντών. Τραβήξτε το πάνω από το κεφάλι σας και βεβαιωθείτε ότι το μήκος των τιραντών είναι σωστό, κάνοντας προσαρμογές εάν είναι απαραίτητο.
6 Αφού έχετε τελειώσει με τις ραφές ρεντιγκότα στο εμπρός και πίσω, ράβετε τα δύο κομμάτια του μπούστου και της φόδρας στις πλαϊνές ραφές.
Ράβετε τις ραφές ρεντιγκότα στην φούστα, στην συνέχεια ράβετε τις πλαϊνές ραφές και κάνετε το στρίφωμα. Στο τέλος συνδέετε στην φούστα με το μπούστο στην μέση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.