ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΑΛΤΟ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ

 coat
Ένα πανέμορφο και εύκολο δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν για παλτό βρήκα στην ιστοσελίδα www.moodfabrics.com (δικτυακό κατάστημα που διαθέτει υπέροχα υφάσματα) μοιράζομαι μαζί σας σήμερα.
Το στυλ, τα μεγάλα πέτα αλλά και το υπέροχο φούξια χρώμα του με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα και σκέφτηκα “είναι δυνατόν κάποιος να πει όχι σε αυτό το φωτεινό φούξια;”
Ραμμένο από μάλλινο κασμίρ, ένα ονειρεμένο ύφασμα, απαλό στην αφή, ζεστό και το κυριότερο δεν ξεφτά, γι 'αυτό δεν απαιτείται στρίφωμα. Γιατί να μην κάνουμε τα πράγματα απλά, έτσι δεν είναι; 
Υλικά
§ Πατρόν. 
Το πατρόν περιλαμβάνει ένα περιθώριο ραφής 1,2 εκ, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.
coat1
Αυτό το ύφασμα δεν ξεφτά, έτσι κάνουμε κάποιες πολύ απλές ραφές: ράβουμε με τι καλές πλευρές μαζί, σιδερώνουμε το περιθώριο ραφής προς τα κάτω, και τελειώνουμε τις ραφές με εξώγαζο ή πλακοραφή, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες.
Για να ξεκινήσετε το σακάκι σας, ράψτε τα δύο πίσω πάνελ μαζί για να δημιουργήσουν μία κεντρική πίσω ραφή. Τα δύο εμπρός πάνελ μπορούν να προσαρτηθούν στο κέντρο του πίσω μέρους του γιακά, το οποίο υποδεικνύεται από τη διακεκομμένη λευκή γραμμή. Για αυτήν την μία ραφή, μπορείτε να ράψετε με τις ανάποδες πλευρές μαζί αφού ο γιακάς θα γυρίσει προς τα έξω και το περιθώριο ραφής θα πέσει κάτω από το γιακά και αν είναι από την καλή πλευρά του υφάσματος.
Στη συνέχεια, ράψτε την πένσα σε κάθε ώμο του μπροστινού πάνελ του παλτού σας. Το μπροστινό και το πίσω μέρος του παλτό μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί στους ώμους. Όταν φτάσετε στο ντεκολτέ, σταματήστε το ράψιμο σας, κόψτε μία μικρή εγκοπή στο περιθώριο ραφής σας, στα εμπρός πάνελ σας, έτσι ώστε ο γιακάς να μπορεί να συνδυάζεται με το λαιμό του πίσω πάνελ. Τέλος ράψτε. (Free download εδώ!)
 coat2
Πριν ράψετε τις πλαϊνές ραφές σας, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τις τσέπες σας. Τοποθετήστε το κομμάτι για το άνοιγμα της τσέπης στο επάνω μέρος της πρόσοψης σας (καλές πλευρές μαζί) και την επένδυση της τσέπης σας ακριβώς κάτω από το εμπρός πάνελ (ανάποδες πλευρές μαζί, απεικονίζεται με τη λευκή διακεκομμένη γραμμή κάτω.)
Ράψτε ένα ορθογώνιο μέσα από τα τρία στρώματα του υφάσματος σας. Κόψτε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής στο εσωτερικό του ορθογωνίου παραπάνω, διπλώστε το κομμάτι ανοίγματος τσέπης μέσα προς την ανάποδη πλευρά του ενδύματος, και ράψετε με εξώγαζο όπως παραπάνω.
Διπλώστε την επένδυση της τσέπη σας στη μέση και ράψτε το κλείσει γύρω από τις υπόλοιπες τρεις πλευρές. Voila! Η τσέπη σας είναι πλήρης!
Τέλος, ράβετε το παλτό σας μαζί στις πλευρές και προσθέσετε κάποια θυλάκια προαιρετικά για την ζώνη στο κέντρο πίσω και τις πλαϊνές ραφές. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε ένα λειτουργικό μακρύ αμάνικο παλτό! Αν θέλετε να παρακάμψετε τα μανίκια, κόψτε τις μασχάλες ομοιόμορφα και να συνεχίστε με την ζώνη.
 coat3
Εάν θελήσετε να προσθέσετε μανίκια, ράψτε τις ραφές των μανικιών. Πρώτα την μεγάλη ραφή καθώς αυτή, η ραφή θα είναι ορατή στο πίσω μέρος. Όπως και πριν πατήστε την ραφή με εξώγαζο, εξασφαλίζοντας το περιθώριο ραφής, πριν από το ράψιμο κατά μήκος της μικρότερης ραφής. Αφού και οι δύο ραφές έχουν ραφτεί, προσαρμόστε και ράψτε τα μανίκια σας στις αντίστοιχες μασχάλες τους. Να είστε βεβαία ότι έχετε ευθυγραμμίσει τις εγκοπές σας, και τοποθετήστε την μεγαλύτερη ραφή προς το πίσω μέρος του παλτό σας.
Το τελευταίο μέρος του παλτό σας που πρέπει να ραφτεί είναι η ζώνη. Ράψτε τα δύο πάνελ, καλές πλευρές μαζί, κατά μήκος μιας από τις μικρές πλευρές. Θα πρέπει να έχετε μια μεγάλη λωρίδα υφάσματος με ραφή στο κέντρο. Κάντε ένα εξώγαζο πάλι διπλώνοντας τη λωρίδα κατά μήκος, και πάλι με τις καλές όψεις μαζί. Ράψτε κατά μήκος των τριών ανοικτών πλευρών, αφήνοντας 8-10 εκ ανοικτό στο κέντρο ή σε ένα από τα άκρα για να γυρίστε την ζώνη από την καλή της πλευρά. Με εξώγαζο κλείστε το άνοιγμα.
Εύκολο, άνετο και κομψό - τρία αγαπημένα συστατικά για την δημιουργία ενός έργου. Οι ακατέργαστες άκρες πρέπει να κοπούν και να καθαριστούν, αλλά μου αρέσει πολύ που δεν χρειάζεται να στριφώσω τίποτα. 
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER