ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ

 fix your streched cuffs with elastic thread
Γνωρίζετε πώς να επιδιορθώσετε το ξεχειλωμένο πουλόβερ σας στις μανσέτες?
Αλήθεια υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε τις μανσέτες του μανικιού στα μακρυμάνικα πουλόβερ και ζακέτες να απλώσουν;
Φαίνεται πως ένας μεγάλος αριθμός από χειμωνιάτικα πουλόβερ είναι απολύτως εντάξει, σαν καινούργια, εκτός από τα μανίκια. Το μέρος γύρω από τον καρπό σταματά να είναι ελαστικό και ξεχειλώνει, έτσι ώστε αντί να κάθονται όμορφα γύρω από τον καρπό σας, κρέμεται προς τα κάτω και έχει ένα κενό 4-5 εκ. Τι προκαλεί αυτό, τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε ή να το επισκευάσουμε; Η αιτία είναι το συχνό πλύσιμο οπότε θα πρέπει να πλένεται λιγότερο; Ή μήπως είναι η συνήθειά μας να τραβάμε τα μανίκια επάνω; Ή είναι απλά χαμηλής ποιότητας ρούχα;
Συνήθως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με ίνες που δεν έχουν καμία ελαστικότητα, όπως το ακρυλικό και το βαμβάκι. Εάν έχετε μάλλινα πουλόβερ, μπορείτε να τα πλύνετε απαλά, απλώστε τα και δείτε τα να επανέρχονται πίσω στο σωστό σχήμα. Ένα από τα πολλά θαύματα του αυθεντικού μαλλιού!  Για τα πουλόβερ όπου αυτό έχει γίνει μια μόνιμη κατάσταση, μπορεί να είστε σε θέση να το διορθώσετε με τη χρήση ελαστικής κλωστής. Δείτε πως μπορείτε να το διορθώσετε με το πέρασμα ελαστικής κλωστής προσεκτικά μέσα από τις θηλιές της μανσέτας στο τέλος της ανάρτησης.
Πώς να αποτρέψετε τα ρούχα σας από συρρίκνωση και ξεχείλωμα.
Βρήκατε το τέλειο πουκάμισο, πουλόβερ ή φόρεμα. Και, στη συνέχεια, το πλύνατε και ξεχείλωσε τόσο στα μανίκια, που τώρα πλέον θα ταίριαζε σε έναν γίγαντα. Τι έγινε?
Γιατί μαζεύουν τα ρούχα και ξεχειλώνουν.
Ακόμη και αν έχετε ακολουθήσει προσεκτικά όλους τους «κανόνες» για το πώς πρέπει να πλυθούν, αυτά μαζεύουν και ξεχειλώνουν. Ένας σημαντικός λόγος για το πώς αντιδρούν ρούχα κατά τη διάρκεια καθαρισμού έχει τις ρίζες τους στην κατασκευή τους, πολύ καιρό πριν εσείς μπείτε σε ένα κατάστημα για την αγορά τους.
Ο τύπος των ινών, η ύφανση και οι τεχνικές κατασκευής καθορίζουν το πόσο καλά τα ρούχα θα συμπεριφερθούν μετά την χρήση τους και το πλύσιμο. Κάθε τύπος ίνας ρούχου αντιδρά διαφορετικά. Οι φυσικές ίνες (μαλλί, βαμβάκι, μπαμπού) έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεχειλώσουν από ότι οι περισσότερες τεχνητές ίνες (Πολυεστέρας, Ακρυλικό, νάιλον). Τα υφάσματα με χαλαρή ύφανση ξεχειλώνουν περισσότερο από τις πιο κρουστές υφάνσεις. Επίσης τα χαλαρά υφάσματα συρρικνώνονται περισσότερο όταν εκτίθενται στο νερό και την θερμότητα από ότι αυτά με κρουστή ύφανση.
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την συρρίκνωση και το ξεχείλωμα?
Μπορείτε να κάνετε ακόμα την διαφορά στο πώς φαίνονται τα ρούχα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο συρρίκνωσης και ξεχειλώματος, ακολουθώντας τις οδηγίες πλυσίματος στις ετικέτες των ρούχων σας. Όμως ακόμη και τότε, σε σχεδόν όλα τα ρούχα θα υπάρξει κάποια μικρή συρρίκνωση ή ξεχείλωμα που οφείλεται στη φθορά του υφάσματος.
1. Διαβάστε τις ετικέτες πριν από την αγορά ενός ρούχου.
Για φυσικές ίνες, αναζητήστε τη λέξη «προ-συρρίκνωση». Ορισμένοι κατασκευαστές ενδυμάτων, ειδικά των σε τιμή ευκαιρίας σημάτων, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, δεν προετοιμάζουν σωστά το ύφασμα, ώστε να εξοικονομούν από το τέντωμα των ινών και να χρησιμοποιούν λιγότερο ύφασμα. Εάν οι ίνες είναι «προ-συρρικνωμένες» πριν την ύφανση του υφάσματος ή το ύφασμα είναι «προ-συρρικνωμένο» πριν το ένδυμα κοπεί να ραφτεί, θα υπάρχει λιγότερη συρρίκνωση κατά τη διάρκεια της ζωής του. Με τον όρο «προ-συρρίκνωση», εννοούμε ότι οι ίνες και τα υφάσματα πρέπει να έχουν εκτεθεί στο νερό και στην θερμότητα πριν γίνουν έτοιμα ενδύματα, δηλαδή να έχουν πλυθεί.
2. Διαβάστε τις ετικέτες για να μάθετε πώς να φροντίζετε για τα ρούχα.
Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με το οικιακό πλυντήριο, την θερμοκρασία του νερού, τις στροφές του πλυντηρίου και στεγνωτηρίου.
3. Ενώ η χρήση κρύου νερού δεν θα εμποδίσει καθ’ ολοκληρία την συρρίκνωση, χρησιμοποιώντας κρύο ή χλιαρό νερό, καθιστά το πλύσιμο λιγότερο επιζήμιο για ύφασμα από ότι το ζεστό νερό.
4. Οι χαμηλές στροφές σε ένα πλυντήριο ή το πλύσιμο στο χέρι είναι επίσης λιγότερο επιζήμιο από ότι όταν χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο μεγάλες ταχύτητες (πολλές στροφές) που δημιουργούν μεγαλύτερες αναταράξεις και περισσότερους περιστροφικούς κύκλους για να εξαγάγετε το νερό.
5. Το άπλωμα των ρούχων είναι η πιο ήπια μέθοδος και βοηθά στην αποτροπή συρρίκνωσης. Για χαλαρά υφασμένα υφάσματα ή πλεκτά, το στέγνωμα του ρούχου σε μια επίπεδη επιφάνεια θα αποτρέψει επίσης το ξεχείλωμα. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να απλώσετε τα ρούχα, χρησιμοποιήστε χαμηλότερες θερμοκρασίες στο στεγνωτήριο και αφαιρέστε τα ρούχα ενώ είναι ακόμα ελαφρώς υγρά. Η υπερβολική θερμότητα είναι εχθρός των υφασμάτων.
6. Φορώντας δε ένα ρούχο για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο μεταξύ των πλυσιμάτων μπορεί να προκαλέσει επίσης ξεχείλωμα. Σκεφτείτε τα 100% βαμβακερά μπλου τζιν. Οι ίνες χαλαρώνουν και το τζιν μεγαλώνει. Η σε τακτά διαστήματα πλύση θα βοηθήσει στον έλεγχο της χαλάρωσης.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER