ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ;

ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ;
Πρόσφατα έφτιαχνα την λινοθήκη μου και συνειδητοποίησα ότι ο μισός χώρος αποθήκευσης καταλαμβάνεται από σεντόνια και πετσέτες που απλά δεν χρησιμοποιούμε. Ορισμένα είναι πολύ παλιά και φθαρμένα και μερικά απλά ξεθωριασμένα. Φυσικά δεν ήθελα να τα πετάξω, έτσι σκέφτηκα κάποιες επιλογές ανακύκλωσης ... Μπορείτε να κάνετε το ίδιο.
1. Χρησιμοποιήστε παλιά σεντόνια και κουβέρτες για να φτιάξετε νέα μαξιλάρια και καλύμματα για σιδερώστρα. Οι παχιές κουβέρτες δημιουργούν ιδανικά μαξιλάρια σιδερώματος, κόψτε τα μόνο στο μέγεθος της σιδερώστρας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το παλιό κάλυμμα της σιδερώστρας επάνω σε ένα σεντόνι και κόψτε το. Τοποθετήστε το μαξιλαράκι κάτω από το κάλυμμα και τοποθετήστε το σεντόνι στην επιφάνεια σιδερώματος.
2. Εάν τα σεντόνια σας είναι ακόμα σε καλή κατάσταση (και εξακολουθούν να σας αρέσουν!), Τα κάνετε κουρτίνες. Ένα τυπωμένο βαμβακερό σεντόνι θα ήταν ένας εύκολος και όμορφος τρόπος να καλύψετε τα παράθυρά σας.
3. Αν έχετε αυτοκίνητο, φυλάξτε ένα παλιό σεντόνι ή πετσέτα στο πορτμπαγκάζ για ένα πικ-νικ ή μια μέρα στην παραλία (επίσης είναι καλό για την προστασία του καθίσματος αυτοκινήτου μετά από μια βουτιά).
4. Χρησιμοποιήστε τα παλιά σας σεντόνια για να φτιάξετε πάνινες σακούλες δώρων ή παπουτσιών. Απλά κόψτε το μέγεθος που χρειάζεστε, ράψτε ένα τούνελ 5 εκ για το κορδόνι περίσφιξης και στη συνέχεια ράψτε τη σακούλα.
5. Κάνετε τις δικές σας πετσέτες πιάτων.
6. Χρησιμοποιήστε τα παλιά σας σεντόνια για να φτιάξετε ένα τραπεζομάντιλο και πετσέτες. Ράψτε μερικά στρώματα σεντονιών μαζί για επιπλέον πάχος. Επίσης, χρησιμοποιήστε είτε μια παλιά πετσέτα ή ένα σεντόνι για να κάνετε μια ποδιά.
7. Χρησιμοποιήστε παλιά σεντόνια ως σακούλες για τα ρούχα σας.
8. Χρησιμοποιήστε τις πετσέτες σαν σφουγγάρια μίας χρήσης και δημιουργήστε τα δικά σας καθαριστικά πανιά και κουρέλια.
9. Δώστε σεντόνια στα παιδιά σας να κάνουν ένα φρούριο.
10. Τρεις λέξεις: Στιγμιαία οθόνη ταινιών, αρκεί να έχετε και κάποιον προβολέα.
11. Ράψτε τσάντες για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και την λαϊκή.
12. Καλύψτε τα φυτά σας τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα.
13. Κόψτε τα σε λωρίδες και κάντε ένα χαλάκι μπάνιου.
14. Μπορείτε να φτιάξετε ένα χαριτωμένο στεφάνι από κουρέλια.
15. Μπορείτε να κάνετε μερικά παντελόνια, φούστες, φορέματα κλπ.
16. Μπορείτε να κόψετε κομμάτια και να εξασκηθείτε στην ραπτομηχανή σας.
-----------
Η λίστα αυτή μπορεί να είναι ατέλειωτη. Σας προσκαλώ να την συμπληρώσουμε με τις δικές σας ιδέες.
=========

2 σχόλια:

  1. Δεν πετάω τίποτα υφασμάτινο. Πετσέτες: τις κόβω μικρότερα κομμάτια, καρυκώνω γύρω-γύρω και τις χρησιμοποιώ στην κουζίνα αντί για χαρτί.Έχω δει στο pinterest που τις κάνουνε ρολό κουζίνας με σούστες, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Σεντόνια τα χρησιμοποιώ συνήθως στις κατασκευές μου patcwork, τραπεζομάντηλο, ποτηρόπανα. Τραπεζομάντηλα που έχουν φθαρεί, ξεθωριάσει; κουρελάκια για πατάκια και με τις πετσέτες τους κάνω καινούργια τραπεζομάντηλα. Παντελόνια τζην τα κάνω τσάντες, πορτοφόλια, καπνοθήκες...Από παλιά μακό μπλουζάκια έκανα πάπλωμα (memory quilt),όπως και από γραβάτες και πουκάμισα και ετοιμάζω ένα ακόμα από παλιά φούτερ.Και βέβαια ρούχα που δεν μου κάνουν τα μεταποιώ.Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου σεντόνια σε κουρτίνες και αρχίζω να το σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις παλιές πετσέτες τις κόβουμε σε κομμάτια 20Χ20 ή 25Χ25 και τις χρησιμοποιούμε, καλά βρεγμένες, για αφαίρεση μάσκας προσώπου. ξεβγάζουμε καλά και φυλάμε μέχρι την επόμενη χρήση. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ντους αντί για σφουγγάρι, ή στην κουζίνα αντί για βετέξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER