ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ RUNNER

 Τα Χριστούγεννα είναι πλέον προ των πυλών και ας αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του γιορτινού μας τραπεζιού.
Μπορούμε να κεντήσουμε πάνω σε ένα όμορφο λινό ύφασμα το οποίο θα έχει το μέγεθος του τραπεζιού μας συν 50 εκ σε κάθε πλευρά για να πέφτει όμορφα. Επίσης θα είναι εκπληκτικό αν το τελειώσουμε με αζούρ.
Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείτε να βρείτε στο pinterest για να τα κεντήσετε στο τραπεζομάντηλο σας ή στο runner σας. 
Παρ΄όλα αυτά αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος μπορείτε να αγοράσετε ένα φτηνό ύφασμα με όμορφα Χριστουγεννιάτικα ντεσέν και με την τεχνική του απλικέ να τα απλικάρετε στο τραπεζομαντηλό σας και να το τελειώσετε με κόκκινη φάσα περιμετρικά.
Και ένα runner πολύ απλό και πολύ όμορφο είναι αυτό. Το κόβετε ανά 8-10 εκ και περνάτε μία κόκκινη κορδέλα την οποία κάνετε φιόγκους στο τελείωμα της. Κάνετε ένα γαζί γύρω-γύρω και βγάζετε μερικές κλωστούλες για να δημιουργήσετε τα κρόσια.
Ιστορικές πηγές επισημαίνουν πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335, αν και κάποιοι ερευνητές βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα. 
Από τη Δύση ο εορτασμός της Γεννήσεως στις 25 Δεκεμβρίου πέρασε και στην Ανατολή γύρω στο 376. Το 386 ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρότρυνε την εκκλησία της Αντιόχειας να συμφωνήσει στην 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Γέννησης. Με τον χρόνο επεκράτησε σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός απαγόρευσε την εργασία και τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και τα ανακήρυξε δημόσια αργία. Ως το 1100, καθώς είχε επεκταθεί η δράση των ιεραποστολών στις παγανιστικές ευρωπαϊκές φυλές, όλα τα έθνη της Ευρώπης γιόρταζαν τα Χριστούγεννα και αργότερα ο εορτασμός επεκτάθηκε και στην Αμερική και Αυστραλία.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER