ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

DIY ΚΑΠΑ

DIY ΚΑΠΑ
Γεια σας, Σήμερα θα δούμε μία κάπα από την αγαπημένη μου ιστοσελίδα
Merrick's art εδώ!
Όπως γνωρίζετε οι κάπες είναι πολύ δημοφιλείς αυτό το χειμώνα και είναι σίγουρα η καλύτερη εναλλακτική λύση στου διαφόρου τύπου πανωφόρια, ζακέτες, σακάκια, μπουφάν κλπ, οπότε σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη που θα δούμε μαζί πώς να το κάνετε.
Μην σας πω δε, πως με ξετρέλανε το καρό της συγκεκριμένης κάπας. Κυρίως όμως είμαι χαρούμενη γιατί θα δούμε και όχι βέβαια για πρώτη φορά, το πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να ράψετε (κάποιες λίγες βελονιές που βεβαίως μπορούν να γίνουν και στο χέρι), μία κάπα με τα χεράκια σας, με το ύφασμα της αρεσκείας σας, που βεβαίως θα είναι μοναδική. Δεν θα έχετε τον φόβο να συναντήσετε κάποια στον δρόμο που να φορά την ίδια. Και το καλύτερο? Μπορείτε να τελειώσετε σε λίγα μόλις λεπτά!
Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:
● 2 μέτρα υφάσματος (ένα ελαφρύ μάλλινο ύφασμα ή φανέλα θα κάνει αυτήν την κάπα να δείχνει τέλεια!)
● ανάλογου χρώματος κλωστή.

Βήμα 1. Διπλώστε το ύφασμα στο μισό, κατά μήκος, όπως φαίνεται παραπάνω.
Βήμα 2. Κόψτε τη μέση από το ένα άκρο μέχρι το διπλωμένο άκρο.
Βήμα 3. Με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή ή με το χέρι, ράψετε γύρω από το άνοιγμα που μόλις κόψατε, στη συνέχεια, διπλώστε τις άκρες κάτω και στρίψτε γύρω από όλο το άνοιγμα.
Βήμα 4. Ράψτε 4-5 "σε κάθε πλευρά (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα) για να δημιουργήσετε ψευτο-μανίκια για την κάπα σας.
Σημείωση: Προσέξτε μόνο όταν διπλώσετε την κάπα σας στα μισά για να σημαδέψετε που θα τοποθετήσετε τα μανίκια, η πίσω πλευρά της κάπας να είναι κάπως μακρύτερη, από την εμπρός πλευρά. Αυτό δίνει φαινομενικά λιγότερο όγκο στην κάπα και φαίνεται κομψότερη.
Και αυτό είναι - τελειώσατε!
Πηγή : merricksart
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER