ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΡΑΒΟΥΜΕ MIDI ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

Η midi φούστα με τα κουμπιά εμπρός είναι παντού.
Οι midi φούστες είναι μια καταπληκτική επιλογή επειδή είναι ελαφρές και άνετες, διατηρώντας ταυτόχρονα την ευελιξία των κινήσεων σας. 
Είναι μία εκπληκτική επιλογή, για κάθε είδους δραστηριότητα, είτε για την βόλτα σας, την εργασία σας ή ακόμα και την βραδινή σας έξοδο. Μπορεί να φορεθεί με μπαλαρίνες το ίδιο πετυχημένα όσο με γόβα στιλέτο ή μπότες.
Είναι πολύ εύκολο να ραφτεί, δύο μόνο κομμάτια πατρόν και μερικές ραφές. Ίσως το δυσκολότερο κομμάτι να είναι, ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να τοποθετήσουμε τα κουμπιά.
Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τις εύκολες οδηγίες για να ράψουμε μία τέτοια φούστα. 
Υλικά
2 μέτρα ύφασμα (διαλέξτε ύφασμα ανάλογα με την εποχή)
Κλωστή
4 εκ φάρδους λάστιχο.
7-8 κουμπιά

Ποδαράκι για κουμπότρυπες της ραπτομηχανή σας.
Πρώτα κόψτε τα κομμάτια του πατρόν σας. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι υφάσματος για την φούστα και στην συνέχεια 3 κομμάτια για την ζώνη. 
 Οι διαστάσεις της φούστας πρέπει να είναι:
Πλάτος: η μέτρηση της μέσης σας x 1.5 (αν θέλετε να είναι πιο φαρδιά πολλαπλασιάστε την μέτρηση της μέσης σας Χ 2)
Μήκος: Όσο μακριά την θέλετε, συν 5 εκ για το στρίφωμα.
Πρώτα θα χρειαστείτε τα τρία κομμάτια της ζώνης και το λάστιχο σας. Κόψτε το λάστιχο περίπου 7-8 εκ μικρότερο από το μήκος της πίσω ζώνης. Τεντώστε το λάστιχο και περάστε το από κάθε πλευρά του τεμαχίου της πίσω ζώνης.  Στη συνέχεια ράψετε τα κομμάτια της εμπρός ζώνης και ράψετε τα μαζί στις πλευρικές ραφές σε κάθε πλευρά, ενώ ταυτόχρονα συνδέετε το λάστιχο. Διπλώστε ολόκληρη τη ζώνη στη μέση, με το λάστιχο στο εσωτερικό. Κάνετε ένα τρύπωμα κατά μήκος της κορυφής της φούστας και στη συνέχεια μαζέψτε τη φούστα ομοιόμορφα μέχρι το πλάτος που να ταιριάζει με το πλάτος της ζώνης σας. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψετε την φούστα στην ζώνη. Στη συνέχεια σιδερώστε τη ζώνη σας έτσι ώστε να είναι επίπεδη. Βεβαιωθείτε ότι στα μπροστινά κομμάτια της φούστας οι σούρες είναι ισομερώς ευθυγραμμισμένες Κάντε τις πτυχές σας μεγαλύτερες ή μικρότερες αν χρειαστεί μέχρι να ευθυγραμμιστούν τέλεια. Σημειώστε τα σημεία για την τοποθέτηση των κουμπιών και των κουμποτρυπών και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ειδικό ποδαράκι της μηχανής σας για να ράψετε τις κουμπότρυπες κουμπιών στη μία πλευρά της φούστας. Χρησιμοποιώντας μια βελόνα και κλωστή, ράψετε τα κουμπιά στη θέση τους στην άλλη πλευρά της φούστας, και τελειώσατε! Αν δυσκολεύεστε με τις κουμπότρυπες, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κουμπιά με κόπιτσες.
Πηγή merricksart
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER