ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΘΗΚΗ ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ

ΘΗΚΗ ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ
Αν θέλετε να βάλετε τάξη στα εξαρτήματα ραπτικής και πλεκτικής σας, έχουμε μία πολύ όμορφη πρόταση.
Να ράψετε μόνες σας όμορφες θήκες όπως αυτές της φωτογραφίας.
Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να απλώνεις το χέρι και να πιάνεις το εργαλείο που χρειάζεσαι, και το κυριότερο ίσως είναι, να μην χρειάζεται να τα ψάχνεις σε κουτιά και συρτάρια, αφού τις περισσότερες φορές δεν θυμάσαι καν που τα αποθήκευσες. Ας τα βάλουμε λοιπόν τάξη, δημιουργώντας ένα organizer τοίχου για βελόνες, ψαλίδια και διάφορα μικρά εργαλεία.
Περιγραφή της κατασκευής :
Πρώτα απ ' όλα – χρειαζόμαστε ένα ξύλινο πλαίσιο διαστάσεων 40 Χ 55 εκ ή μία παλαιά κορνίζα. Μετρήστε πόσες βελόνες πλεξίματος έχετε, ας πούμε 14 ζεύγη, οπότε θα κάνετε 14 τσέπες, και ίσως μερικές ακόμα για μελλοντική χρήση (ει δυνατόν).

Κόψτε το κύριο μέρος της βάσης από ένα ωραίο λινό ύφασμα όπως και όλα τα υπόλοιπα πέντε μέρη: το πρώτο μέρος για τις ίσιες βελόνες πλεξίματος, το δεύτερο μέρος για τις κυκλικές βελόνες πλεξίματος, το τρίτο μέρος για άλλες βελόνες και ψαλίδια, το τέταρτο μέρος για τα βελονάκια και το πέμπτο για άλλα είδη ραπτικής ή πλεκτικής. Σε όλα αυτά τα μέρη θα ράψουμε τσέπες.
Θα ράψουμε 2 τσέπες 56 εκ Χ 40 εκ και 3 τσέπες 56 εκ Χ 25 εκ.
Για την ολοκλήρωση των θηκών, θα χρησιμοποιηθούν - λινή δαντέλα, σε διαφορετικά πλάτη, πουά κορδέλα και σατέν κορδέλα.
Διπλώστε την κορυφή σε κάθε τσέπη 2 εκ. και ράψτε την. Τοποθετήστε σε αυτό το σημείο, σε όλες τις τσέπες την ίδια δαντέλα και γαζώστε την. Στην πρώτη θήκη στα 5 εκ ράβουμε μία φαρδύτερη δαντέλα και περνάμε μέσα στην δαντέλα την σατέν κορδέλα. Την πουά κορδέλα, την ράβουμε στα 8 εκ από την κορυφή της τσέπης.
Στην τρίτη θήκη ράβουμε μία ακόμα δαντέλα στα 5 εκ από την κορυφή.
Στην τέταρτη θήκη ράβουμε στα 2 εκ από την κορυφής της, μία φαρδύτερη δαντέλα και περνάμε μέσα στην δαντέλα την σατέν κορδέλα.
Τοποθετούμε αυτή την θήκη πάνω στο κομμάτι της βάσης και ράβουμε με κάθετα γαζιά τις τσέπες.
Στις τσέπες είναι απαραίτητο να προσθέσετε όγκο ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε εύκολα τις βελόνες του πλεξίματος. Αυτό μπορείτε να το κάνετε βάζοντας μεταξύ της βάσης και της θήκης την βελόνα πλεξίματος και να καρφιτσώσετε ώστε να προσθέσετε τον όγκο. Μετά με οδηγό τις καρφίτσες γαζώνετε την κάθετη ραφή. Μετράτε με οδηγό τις βελόνες σας το μήκος που θέλετε να έχουν οι τσέπες, γυρίζετε και γαζώνετε την βάση. Αποφασίζετε πόσες τσέπες θέλετε στην δεύτερη και Τρίτη θήκη, τις τοποθετείτε επάνω στην βάση, κάτω από την πρώτη θήκη και με απόσταση μεταξύ τους 5 εκ και βεβαίως στην συνέχεια γαζώνετε τα κάθετα γαζιά και το οριζόντιο της βάσης.
Την τέταρτη θήκη που θα τοποθετήσουμε τα βελονάκια, την τοποθετούμε πάλι επάνω στην βάση και αποφασίζετε πόσες τσέπες θέλετε και βεβαίως γαζώνετε τα κάθετα γαζιά και το οριζόντιο της βάσης. Σε αυτήν την φάση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το έργο. Το τοποθετούμε στο πλαίσιο φροντίζοντας να είναι όμορφα τοποθετημένο χωρίς ζάρες και προσθέτουμε περιμετρικά και εντός του πλαισίου δαντέλα, και στην κορυφή τοποθετούμε μία ακόμα φαρδύτερη δαντέλα στην οποία περνάμε μέσα την σατέν κορδέλα
Τελευταία φτιάχνουμε με χοντρό χαρτόνι ή κοντραπλακέ την θήκη στην βάση την οποία ντύνουμε με το πέμπτο κομμάτι λινό ύφασμα και την τοποθετούμε στην κάτω πλευρά του έργου. Ελέγχουμε ότι όλα είναι σωστά τακτοποιημένα και κρεμάμε το πλαίσιο στον τοίχο αφού τοποθετήσουμε μέσα τις βελόνες και τα εργαλεία μας.
Πηγή : liveinternet
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER