ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΥΦΑΣΜΑΤΑ - ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΥΦΑΣΜΑΤΑ - ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Σήμερα ας μιλήσουμε για υφάσματα.
Πρέπει να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποιο έργο μας ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο. Παρακάτω θα βρείτε έναν κατάλογο όσο το δυνατόν πιο πλήρη και ελπίζω να σας βοηθήσει και να τον συμβουλεύεστε όταν χρειάζεται.
Ακρυλικό
Ανθεκτικό συνθετικό ύφασμα. Βασική πρώτη ύλη στη βιομηχανία των πλεκτών και των μαλλιών. Δεν τσαλακώνει και πλένεται στο πλυντήριο. Κάνει τα πλεκτά πιο ανθεκτικά, αλλά δεν εμποδίζει την δημιουργία κόμπων.
Αλκαντάρα
Ελαφρύ συνθετικό δέρμα που μοιάζει με το σουέτ.
Αλπακάς
Ίνα που προέρχεται από το ομώνυμο ζώο, που ανήκει στην οικογένεια των καμηλιδών, παρόμοιο με το λάμα, εκτρέφεται σε κοπάδια στα υψίπεδα των Άνδεων. Το τρίχωμά του είναι παρόμοιο με εκείνο των προβάτων ανκορά, τραχύ και μακρύ στην εξωτερική πλευρά, μαλακό και χνουδωτό στην εσωτερική πλευρά. Παρέχει μαλλί σε εφτά φυσικά χρώματα. Κύρια χαρακτηριστικά: ελαφρότητα και μεταξένια υφή, εξαιρετικά ζεστό.
Ανκορά
Το νήμα από ανκορά έχει αφράτη και χνουδωτή υφή, καθότι προέρχεται απ' τον ομώνυμο λαγό.
Απλικέ
Eίναι μια μορφή διακόσμησης ρούχων από άλλα υφάσματα φτιάχνοντας μοτίβα. Τα υφάσματα συνήθως είναι διαφορετικής υφής και χρώματος.
Ασετάτ
Ύφασμα σαν το μετάξι ,ανθεκτικό στο πλύσιμο και δεν τσαλακώνει εύκολα.
Βαμβάκι
Η πιο κοινή φυτική ίνα αλλά και η αρχαιότερη μετά το λινάρι και το μαλλί. Προέρχεται από το ακατέργαστο βαμβάκι που περιβάλλει τους σπόρους των φυτών του γένους Γοσσύπιο. Η ποιότητα της ίνας εξαρτάται από το μήκος της: μια μακριά ίνα παράγει λαμπερή, δυνατή και υψηλής ποιότητας βαμβάκι. Τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν ιδανικό υλικό για ραφινάτα, δροσερά καλοκαιρινά υφάσματα, αλλά ταυτόχρονα και ιδανική ίνα για πιο βαριά υφάσματα, κατάλληλα για κάθε εποχή. Κύρια χαρακτηριστικά: υψηλή υγροσκοπικότητα, μη ερεθιστική για το δέρμα, μη αλλεργιογόνα. Τα βαμβακερά υφάσματα πλένονται εύκολα και μπορούν να σιδερωθούν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Βαμβάκι βιολογικό
Η χρήση του βιολογικού βαμβακιού είναι αρκετά πρόσφατη. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα ίδια με εκείνα του βαμβακιού, αλλά η ιδιαιτερότητά του έγκειται στη μέθοδο καλλιέργειας και στην επεξεργασία με χαμηλή περιβαλλοντολογική επίπτωση, σύμφωνα με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας. Σε όλες τις φάσεις της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της επεξεργασίας δε χρησιμοποιούνται χημικά   ή συνθετικά προϊόντα, αλλά μόνο φυσικά προϊόντα.
Βελούδο
Ύφασμα χειμερινό. Είναι ύφασμα με πέλος, ενώ η υφή του είναι απαλή και αφράτη. Η επιφάνεια του βελούδου έχει χνούδι κατανεμημένο ομοιόμορφα. Η αντίθετη φορά από το πέλος κάνει το βελούδο να αλλάζει χρώμα, για το λόγο αυτό, όταν το ράβουμε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Βελουτέ
Έχει πέλος σαν το βελούδο, αλλά είναι πιο μαλακό και σχεδόν πάντα ελαστικό. Είναι βαρύ και «πέφτει» εξαιρετικά ωραία, δημιουργώντας υπέροχες πτυχώσεις. Το βελούδο αυτό χρησιμοποιείται όχι μόνο για ένδυση, αλλά και για διακοσμήσεις, όπως για βιτρίνες καταστημάτων, για κουρτίνες, ριχτάρια, τραπεζομάντηλα, θεατρικά κουστούμια, στολισμούς κ.α
Βινίλ
Αδιάβροχο χοντρό ύφασμα.
Βισκόζη
Τεχνητή ίνα που προέρχεται από τον πολτό των ξύλων των δέντρων. Η στιλπνότητά της την κάνει να μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλη ίνα με το μετάξι και γι’ αυτό στην αρχή την αποκαλούσαν «τεχνητό μετάξι». Κύρια χαρακτηριστικά: η τυπική άνεση των φυτικών ινών, υψηλή αντοχή στη φθορά, υψηλή υγροσκοπικότητα. Τα ρούχα από βισκόζη πρέπει να πλένονται με ουδέτερα προϊόντα, να στεγνώνουν αργά και να σιδερώνονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από το βαμβάκι.
Βουάλ
Το βουάλ είναι ημιδιαφανές ύφασμα, πολύ μαλακό και εξαιρετικά δροσερό!
Γκρο
Είναι ύφασμα από μετάξι και ρεγιόν στο οποίο διακρίνονται στενές οριζόντιες γραμμές.
Δερματίνη
Οι απομιμήσεις δερμάτων είναι πολύ απαλές, έχουν λεία επιφάνεια και συχνά πλένονται στο πλυντήριο. Η απομίμηση δέρματος, ενώ καταρχήν δημιουργήθηκε ως μία οικονομικά συμφέρουσα λύση σε σχέση με το γνήσιο δέρμα, έχει γίνει πολύ της μόδας, καθώς είναι πολύ μοντέρνα, ανθεκτική, ευκολοφόρετη και μοιάζει πολύ με το γνήσιο δέρμα!
Διαγωνάλ
Διαγωνάλ είναι τύπος πλέξης υφάσματος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις διαγώνιες γραμμές του.
Ζακάρ
Όρος για όλους τους ιστούς που έχουν πλεχθεί-υφανθεί με έναν συγκεκριμένο και περίπλοκο τρόπο ώστε να δημιουργούν σχέδια στην ύφανση.
Ζέρσεϊ
Λεπτό,ελαστικό,μαλακό ύφασμα. Μπορεί να είναι μάλλινο, βισκοζένιο ή συνθετικό. Δεν ξεφτάει όταν κόβεται και είναι εύκολο στο ράψιμο επειδή λόγω της ελαστικότητας του δεν χρειάζεται πένσες για να στρώσει στο σώμα.
Ζορζέτα
Απαλό, χυτό αραχνοΰφαντο , σχεδόν διάφανο ύφασμα. Ονομάζεται και κρεπ ζορζέτα (crepe georgette). Πρόκειται για ένα ύφασμα σχεδόν διάφανο, όπως η μουσελίνα και πολύ χυτό και ατσαλάκωτο! Έχει επιφάνεια κρεπ με μικρούς κόκκους και κατασκευάζεται συνήθως από λεπτό μετάξι, βισκόζ ή λεπτό πολυεστέρα. Η ζορζέτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για κομψά βραδινά γυναικεία ενδύματα!
Καμπαρντίνα
Ονομάζεται η ανεπέστατη διαγώνια ύφανση του υφάσματος. Η καμπαρντίνα μπορεί να είναι από βαμβάκι, μαλλί, σύμμεικτη, ή συνθετική, ματ ή γυαλιστερή, ελαστική ή σταθερή. Με το ύφασμα αυτό μπορούμε να δημιουργήσουμε ρούχα για όλες τις χρήσεις, σε ντεπιές, φόρεμα, ή πανοφώρι.
Καπιτονέ
Λεπτό ύφασμα ενισχυμένο με υαλοβάμβακα ή άλλο υλικό, τονισμένο με γαζιά στην καλή πλευρά, σε διάφορα σχέδια.
Κασμίρ
Ίνα που προέρχεται από μαλλί αίγας που εκτρέφεται στο Θιβέτ, στα υψίπεδα της Μογγολίας και του Ιράν. Κύρια χαρακτηριστικά: συνήθως σε λευκό χρώμα (ενώ ενδέχεται να υπάρχει και στις αποχρώσεις του γκρι, καφέ ή κοκκινωπού), εξαιρετικά φίνο, ανάλαφρο και απαλό στην αφή. Είναι η πιο εκλεπτυσμένη και ραφινάτη ίνα.
Κασμιροφανέλα
Το ύφασμα αυτό είναι ένα καμπαρντινέ ύφασμα, επίσης με χνούδι, όπως η φανέλα.
Κοτλέ
Το κοτλέ ύφασμα είναι το βαμβακερό βελούδο με τις ραβδώσεις. Είναι ιδιαίτερο, ακριβώς επειδή έχει αυτές τις ανάγλυφες, φαρδιές ή στενές ραβδώσεις κατά μήκος στην ύφανσή του. Το ύφασμα αυτό είναι πολύ ανθεκτικό! Χρησιμοποιείται ιδίως για παντελόνια, γιλέκα και σακάκια σε κάζουαλ στυλ.
Κρεπ
Το απλό κρεπ είναι ύφασμα που έχει κίνηση, πέφτει και δεν είναι σκληρό. Διαθέτουμε συνθετικό κρεπ σε χειμερινή, αλλά και καλοκαιρινή ποιότητα, μονόχρωμα-ματ, με μικρούς ανάγλυφους «κόμπους» στην επιφάνεια.
Κρεπ Σατέν
Το κρεπ σατέν συνδυάζει το κρεπ με το σατέν. Δηλαδή η μία πλευρά του υφάσματος είναι ματ και «κρεπάρει», κάνει δηλαδή στην επιφάνεια μικρούς ανάγλυφους κόμπους, ενώ η άλλη είναι γυαλιστερή και λεία. Και οι δύο όψεις του υφάσματος αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού είναι διπλής όψης. Το κρεπ σατέν ανήκει στην κατηγορία των βραδινών υφασμάτων, είναι μαλακό, πέφτει, κάνοντας υπέροχες πτυχώσεις και είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις.
Λάμπσγουλ
Μαλακό και ελαστικό μαλλί που προέρχεται από νεαρά πρόβατα.
Λαχούρι
Μοτίβο σε ύφασμα.
Λύκρα
Γυαλιστερό, συνθετικό, ελαστικό ύφασμα το οποίο χρησιμοποιείται για καθημερινά εφαρμοστά ρούχα. Σαν υλικό είναι ζεστό για το καλοκαίρι αλλά ανθεκτικό.
Λινό
Φυτική ίνα που προέρχεται από το λιναρόσπορο. Προσδίδει μια δροσερή αίσθηση, χαρακτηριστικό που το καθιστά κατάλληλο για τα καλοκαιρινά ρούχα. Κύρια χαρακτηριστικά: ανθεκτική και λαμπερή ίνα, μη αλλεργιογόνα, εξαιρετικά απορροφητική και άνετη για το δέρμα. Τα λινά υφάσματα μπορούν να πλυθούν σε ζεστό νερό, στεγνώνουν γρήγορα και είναι εύκολα στο σιδέρωμα, παρότι επιρρεπείς στις τσακίσεις.
Λούρεξ
Ελαστικό ύφασμα με ανάγλυφη στρας όψη, γυαλιστερό.
Μαλλί
Ζωική ίνα που προέρχεται από το τρίχωμα των προβάτων. Κύρια χαρακτηριστικά: θερμική προστασία, απαλότητα, ελαστικότητα, υδροσκοπικότητα. Το μαλλί που λαμβάνεται από το πρώτο κούρεμα των προβάτων είναι ιδιαιτέρως πολύτιμο επειδή οι ίνες του είναι υψηλής ποιότητας και πολύ απαλές. Αυτό το μαλλί ονομάζεται μαλλί προβάτου.
Μελανζέ
Η γαλλική λέξη μελανζέ σημαίνει ανακατεύω. Όταν δηλαδή λέμε ότι ένα ύφασμα είναι μελανζέ, σημαίνει ότι έχει ανακατεμένα χρώματα. Τα μελανζέ υφάσματα υπάρχουν σε διάφορες ποιότητες.
Μερινό
Είναι από τα πιο λεπτά και φίνα νήματα και  δεν τσιμπάει καθόλου, προέρχεται από το πρόβατο merino.
Μετάξι
Φυσική ίνα, ζωικής προέλευσης, που προέρχεται από τον μεταξοσκώληκα. Είναι η πιο απαλή και ραφινάτη φυσική ίνα, πολύ δροσερή το καλοκαίρι και ζεστή το χειμώνα. Κύρια χαρακτηριστικά: τα μεταξωτά υφάσματα προσφέρουν καλή θερμική μόνωση, πλένονται με ιδιαίτερη προσοχή με νερό και σιδερώνονται στους 130°C, ωστόσο συνίσταται το στεγνό καθάρισμα.
Μοντάλ
Τεχνητή ίνα που προέρχεται από την ανασύσταση του πολτού των δέντρων. Το ύφασμα μοντάλ τείνει να συρρικνώνεται και να ξεθωριάζει λιγότερο από το βαμβάκι αλλά είναι πιο υγροσκοπικό. Κύρια χαρακτηριστικά: πολύ απαλή και λεία ίνα. Μπορεί να σιδερωθεί μετά το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως ακριβώς το βαμβάκι.
Μουσελίνα
Η μουσελίνα είναι ένα ύφασμα απαλό, ελαφρύ, μαλακό και πολύ διάφανο. Έχει κίνηση, είναι  αραχνοΰφαντο, γι΄αυτό και η μουσελίνα είναι ιδανική για αέρινες εμφανίσεις!
Μουτόν
Ζεστό τρίχωμα από πρόβατο το οποίο με σχετική επεξεργασία χρησιμοποιείται ως επένδυση στα παλτό
Μοχέρ
Μαλλί που προέρχεται από το μαλλί των προβάτων ανκορά, που κάποτε εκτρέφονταν κυρίως στην κεντρική Ανατολία, τώρα όμως κυρίως στη Νότια Αφρική και στο Τέξας. Η πιο πολύτιμη ίνα είναι η νεαρή μοχέρ που λαμβάνεται από τα πρόβατα ηλικίας ενός έτους. Κύρια χαρακτηριστικά: πολύ μακριά ίνα, απαλή, στιλπνή, ανθεκτική στη χρήση και στη φθορά.
Μπατίκ
Ύφασμα με εδική τεχνική διαχείρισης χρώματος από την Ινδονησία
Μπατίστ
Ελαφρύ βαμβακερό ύφασμα ,το οποίο είναι διάφανο και πολύ λεπτό στην υφή
Μπουκλέ
Μπουκλέ λέγονται τα υφάσματα τα οποία στην ύφανσή τους κάνουν κόμπους-μπούκλες.   Κατασκευάζονται από ειδικές κλωστές με κόμπους ή πολύ στριμμένα νήματα, έτσι ώστε να έχουν αυτή την εντυπωσιακή σγουρή επιφάνεια. Δεν τσαλακώνουν και είναι εξαιρετικά για όλες τις χρήσεις, κυρίως για ντεπιές, ή φόρεμα στυλ σανέλ.
Μπροκάρ
Το μπροκάρ ύφασμα έχει την ύφανση του ζακάρ, είναι σκληρό και έχει ανάφλυφα μοτίφ.
Νάιλον ή πολυαμίδιο
Ίνα που προέρχεται από συνθετικά πολυμερή μέσω χημικής επεξεργασίας σε εργαστήριο. Αυτή η ίνα είναι φτωχή σε απορροφητικές ιδιότητες και συνήθως χρησιμοποιείται στην παραγωγή αθλητικών ρούχων ή ρούχων για τον ελεύθερο χρόνο. Τα νάιλον υφάσματα είναι εύκολα στη συντήρηση, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων, να στεγνώσουν γρήγορα και δε χρειάζονται σιδέρωμα.
Νεοπρέν
Ύφασμα που χρησιμοποιείται κυρίως σε στολές κατάδυσης.
Ντεγκραντέ
Είναι το ύφασμα που σταδιακά κάνει μια αλλαγή από το ένα χρώμα στο άλλο ή από την μία απόχρωση του ιδίου χρώματος σε άλλη.
Ντένιμ (Denim)
Ανθεκτικό βαμβακερό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για τα ρούχα τζιν. Τα υφάσματα αυτά μπορεί να είναι ελαστικά, ή μη ελαστικά, πετροπλυμένα, ή απλά .
Οργάντζα
Ύφασμα διάφανο στητό που τσαλακώνει εύκολα.
Οργαντίνα
Οργάντζα που δεν είναι κολλαρισμένη.
Πετροπλυμένο
Τρόπος επεξεργασίας ιδίως για τα ενδύματα τζιν (denim). Τα ενδύματα πλένονται μαζί με ειδικές πέτρες σε μεγάλα πλυντήρια.
Πετσετέ
Ύφασμα με μικρές θηλιές στην επιφάνεια που προεξέχουν και δημιουργούν στο δέρμα μία ευχάριστη αίσθηση. Είναι πολύ απαλό. Λόγω της απορροφητικότητάς του χρησιμοποιείται κυρίως για πετσέτες μπάνιου και χεριών, για μπουρνούζια και σεντόνια.
Πιε ντε πουλ
Το ύφασμα αυτό έχει πάρει την ονομασία του από το μοτίφ του, το οποίο μοιάζει με τα σημάδια που αφήνει στο χώμα το πόδι της κότας (πιε ντε πουλ) ή του κόκκορα (πιε ντε κοκ). Το μοτίφ εναλλάσσει μικρά καρό, σε σκούρο και ανοιχτό χρώμα, στις τέσσερις άκρες, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα διπλανά καρό του αντίθετου χρώματος.
Πικέ
Κυματιστή επιφάνεια ενός υφάσματος, βαμβακερού νήματος, η οποία θα μπορούσε να θυμίζει βάφλα!
Πλισέ
Είναι οι φούστες που έχουν μικρές πιέτες
Πολυεστέρας
Ίνα που προέρχεται αποκλειστικά μέσω χημικών διεργασιών σε εργαστήριο. Έχει ιδιότητες υψηλής αντοχής στη φθορά και χαμηλή ευφλεκτότητα. Τα υφάσματα από πολυεστέρα είναι εύκολα στη συντήρηση, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων, να στεγνώσουν γρήγορα και είναι ανθεκτικά στις τσακίσεις.
Ποπλίνα
Η ποπλίνα είναι ένα αρκετά λεπτό, βαμβακερό ύφασμα, το γνωστό σε όλους μας "πουκαμισόπανο".  Μοιάζει με λεπτή καμπαρντίνα, είναι ύφασμα αρκετά ανθεκτικό και δροσερό. Είναι κατάλληλες όχι μόνο για ένδυση, αλλά και για διάφορες κατασκευές, όπως μπομπονιέρες για γάμο, ή βάφτιση!
Ραζμίρ
Το ρασμίρ είναι ύφασμα σκληρό και χοντρό,  από τη μία μεριά ελαφρώς γυαλιστερό και ματ από την άλλη. Το ρασμίρ είναι ύφασμα κατάλληλο για νυφικά, αλλά και για τα παρανυφάκια σας.
Ράμι
Λεπτή και στιλπνή φυτική ίνα, παρόμοια με το λινό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε καλοκαιρινά υφάσματα και μπορεί επίσης να αναμειχθεί με φυσικές ή συνθετικές ίνες (κυρίως βαμβάκι, κάνναβη, μαλλί, μετάξι, βισκόζη), οι οποίες αυξάνουν την αντοχή και τη στιλπνότητά του. Κύρια χαρακτηριστικά: αντοχή, φυσική φρεσκάδα, υποαλλεργικότητα. Πλένεται με νερό ή με στεγνό καθάρισμα.
Σανζάν
Πολυτελές ύφασμα το οποίο ανάλογα με το πως πέφτει το φως λαμπυρίζει σε διάφορα χρώματα. Αυτή η όψη επιτυγχάνεται με τη βαφή - συνήθως δύο γυαλιστερών νημάτων - σε διαφορετικούς χρωματισμούς, τα οποία στη συνέχεια υφαίνονται μεταξύ τους και δίνουν μία πολύ μοντέρνα όψη!
Σατέν
Λεπτό βαρύ , πολύ γυαλιστερό ύφασμα , ιδανικό για ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα ή   δημιουργούν ντραπέ ή λούκια.
Σενίλ
Λεπτός και απαλός ιστός με χνούδι που προεξέχει. Λόγω της βελούδινης υφής του χρησιμοποιείται ιδίως για πολύ μοντέρνα γυναικεία πλεκτά.
Σετλαντ
Αυτό το είδος μαλλιού χαρακτηρίζεται από μακριά, υψηλής ποιότητας ίνα. Το όνομά του προέρχεται από ένα γένος προβάτων που αρχικά εκτρέφονταν στα νησιά Σετλαντ της Μ. Βρετανίας. Κύρια χαρακτηριστικά: το μαλλί είναι ελαστικό, ελαφρώς τραχύ και τριχωτό, ιδιαιτέρως στιλπνό, πολύ ανθεκτικό και καθόλου ματ.
Σιφόν
Διάφανο, λεπτό ύφασμα , με ντελικάτη και ακανόνιστη επιφάνεια.
Σουά σοβάζ (ακατέργαστο, άγριο μετάξι)
Το ύφασμα αυτό ξεχωρίζει για την ακατέργαστη υφή του, καθώς στην ύφανσή του διακρίνονται μικροί ανάγλυφοι κόμποι.
Στρετς (Stretch)
Ποιότητες ιδανικές για στενά, εφαρμοστά ρούχα, λόγω της χρήσης στην ύφανση ελαστικών ινών. Τα υψηλής ποιότητας ελαστικά υφάσματα συνδυάζουν έτσι την εξαιρετική άνεση στο φόρεμα με τη μόνιμα καλή εφαρμογή. Επειδή τσαλακώνουν ελάχιστα, δεν απαιτείται σιδέρωμα μετά το πλύσιμο.
Ταφτάς
Ο ταφτάς είναι ένα ύφασμα αρκετά σκληρό, το οποίο δεν ντραπάρει, είναι πυκνό, στέκει και θροΐζει. Είναι ιδανικός για εντυπωσιακό φόρεμα που «στέκει» για τη βραδινή σας εντυπωσιακή εμφάνιση!
Τουΐντ
Το τουίντ, ή αλλιώς στα αγγλικά tweed, είναι το μάλλινο, φθινοπωρινό, ή ανοιξιάτικο ύφασμα, λεπτό, ή πιο χοντρό, το οποίο έχει υφανθεί με κλωστές διαφορετικού χρώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργεί εντυπωσιακούς «σβόλους» στην επιφάνειά του.
Τσόχα
Η τσόχα είναι ένα ύφασμα που έχει βάση το μαλλί, το οποίο μετά την ύφανσή του δέχεται μία επεξεργασία ξυρίσματος και βαψίματος. Το χαρακτηριστικό της τσόχας είναι ότι δεν έχει πέλος και δεν ξεφτίζει. Είναι κατάλληλη όχι μόνο για ρούχα και παραδοσιακές στολές, αλλά και για διάφορες κατασκευές, καθότι είναι ιδιαιτέρως ανθεκτική.
Φανέλα
Είναι ύφασμα που έχει χνούδι είτε από τη μία μεριά είτε και από τις δύο.
Φλις
Ιδιαίτερα πρακτικό για αθλητικά ρούχα και ρούχα κάζουαλ. Για ρούχα χειμωνιάτικα κατασκευάζεται σε πυκνή, χνουδωτή και ζεστή ποιότητα ενώ για ρούχα καλοκαιρινά σε ποιότητα πιο ανάλαφρη. Πάντοτε όμως χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη του ανθεκτικότητα και ευκολία στην περιποίηση!
Φλοραλ
Ύφασμα με λουλούδια

 ==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER