ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΡΑΒΩ ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ

ΡΑΒΩ ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ
Το βαμβακερό είναι ένα καταπληκτικό ύφασμα για να ξεκινήσετε το ράψιμο! Είναι ένα από τα ευκολότερα υφάσματα στην ραφή και την φροντίδα τους. Είναι επίσης εύκολο να το βρει κανείς σε όμορφα χρώματα και σχέδια!
Πώς να μετρήσετε και να κόψετε:
Αν θέλετε ένα πραγματικά πολύ απλό μπλουζάκι μπορείτε να κόψετε δύο ακριβώς ίδια τεμάχια όπως περιγράφεται παρακάτω ή μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε 2 ίδια μαντήλια.
Πλάτος - υπολογίζουμε το ήμισυ των μετρήσεων μας της περιφέρειας (μέτρηση γύρω από το μέγιστο μέρος της και στη συνέχεια διαιρούμε με το δύο) ακολούθως, προσθέστε 10-15 εκ.
Μήκος - μέτρηση από την κορυφή του ώμου ως το επιθυμητό σημείο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το στρίφωμα, (είτε πρόκειται για μπλούζα ή για φόρεμα) και προσθέτουμε 4 εκ. Χρησιμοποιήστε αυτές τις μετρήσεις για να κόψετε ένα κομμάτι για κορδέλα - 1,5 μ. × 7 εκ. Διπλώστε τι καλές πλευρές μαζί (κατά μήκος) και ράψετε ένα σωλήνα κλειστό στο ένα άκρο μόνο. Στη συνέχεια, γυρίστε το σωλήνα, το μέσα έξω, σιδερώστε σε επίπεδη επιφάνεια και κλείστε την ανοικτή άκρη.
Οδηγίες:
Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψετε τις δύο πλαϊνές ραφές αρχίζοντας 25 εκ κάτω από την κορυφή. Έτσι δημιουργείτε την πλαϊνή ραφή και το άνοιγμα της μασχάλης την ίδια στιγμή. Μόλις τελειώσετε, σιδερώστε ανοικτή την ραφή και γαζώστε με εξώγαζο τα περιθώρια ραφής στην μασχάλη. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινάτε από την κορυφή της αριστερής πλευράς του εμπρός, ράβετε προς τα κάτω έως το σημείο που ξεκινάει η ραφή με την οποία ενώσατε τα κομμάτια λίγο νωρίτερα, σηκώνετε το ποδαράκι και στρίβετε ώστε να γίνει μια ορθή γωνία, συνεχίζετε την ραφή στο πίσω και αφού έχετε φτάσει σε ίση απόσταση από το κέντρο της ραφής, σηκώνετε πάλι το ποδαράκι και στρίβετε δημιουργώντας μία ακόμα ορθή γωνία συνεχίσετε να γαζώνετε πάλι προς την κορυφή. Αυτή η ραφή πρέπει να είναι παράλληλη της πρώτης. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.
Ράψετε το στρίφωμα. Για να δημιουργήσετε το περίβλημα (τούνελ) στο ντεκολτέ, γυρίστε την κορυφή προς τα κάτω μισό εκατοστό και γαζώστε τις ακατέργαστες άκρες στην συνέχεια γυρίστε πάλι 5 εκ και γαζώστε στην βάση. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε το τούνελ και περνάμε μέσα σε αυτό την κορδέλα που ράψαμε νωρίτερα!
Αυτό είναι ένα κομμάτι ιδανικό για πρακτική στην ραπτική από τις αρχάριες φίλες μας! Το κομμάτι αυτό μπορεί πολύ εύκολα να γίνει φόρεμα αν επιλέξουμε ένα μεγάλο μήκος. Δοκιμάστε αυτό το πατρόν με διαφορετικά υφάσματα, ακόμη αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσέπες!
Συμβουλές για ράψιμο βαμβάκι:-
Επιλέξτε ένα ελαφρύ έως μεσαίου βάρους βαμβακερό ύφασμα, μην αρχίσετε με πάρα πολύ βαρύ γιατί το βαρύ ύφασμα είναι πιο δύσκολο να το χειριστείτε στην ραπτομηχανή. –Μην ξεκινήσετε με ριγέ ή καρό γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να τα αντιστοιχίσετε στις ραφές μαζί. - Πάντα να πλένετε και να σιδερώνετε το ύφασμα πριν, γιατί θα συρρικνωθεί και δεν θα θέλατε αυτό να συμβεί σε ένα έτοιμο ραμμένο ρούχο. -Ξεκινήστε με πατρόν όπως ίσια φορέματα, μεγάλες τσάντες και φούστες! -Τα βαμβακερά υφάσματα είναι πολύ καλά για εξάσκηση για τις αρχάριες, έτσι πραγματικά θα το διασκεδάσετε!
Ένας ακόμη τρόπος για να κάνουμε ένα τέτοιο μπλουζάκι είναι και ο ακόλουθος στο βίντεο που είχα δημοσιεύσει πριν αρκετά χρόνια και θα βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση.
https://www.youtube.com/watch?v=UhS_6Fc6dIs
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER