ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΨΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΡΑΨΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ
Το καλοκαιρινό φόρεμα πρέπει να είναι φωτεινό, δροσερό και λεπτό!
Το σημερινό καλοκαιρινό φόρεμα γίνεται με ελαστικό ύφασμα και χωρίς την προσθήκη πενσών.
Το πατρόν είναι βασισμένο στο πατρόν για ελαστικά υφάσματα και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Στο κάτω-κάτω, το καλοκαίρι δεν αρκεί μόνον να μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο, τη μυρωδιά των λουλουδιών, τη γεύση των λαχταριστών φρούτων... πρέπει να είστε και κατάλληλα ντυμένες για τις ζεστές ημέρες, για τον λόγο αυτό ράψτε οπωσδήποτε κάποιο από αυτά τα υπέροχα καλοκαιρινά φορέματα με τα χέρια σας και απολαύστε το καλοκαίρι!
Σχεδιάστε.
Στο πατρόν για το καλοκαιρινό φόρεμα χωρίς πένσες, εφαρμόστε τις γραμμές, όπως φαίνεται στο ανωτέρω σχήμα. Στη γραμμή ώμου από τον λαιμό προς την μασχάλη στο εμπρός και πίσω αφήνουμε 4-5 εκ., κόβουμε το υπόλοιπο και σχεδιάζουμε την νέα μασχάλη. Στο πλάι του πίσω από την μασχάλη αφήστε 14-15 εκ και σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή, στην συνέχεια κόψτε κατά μήκος της γραμμής αυτής. Επιπλέον, θα σχεδιάσουμε ένα κολάρο πλάτους 8 εκ. και μήκους 110 εκ., και μία ζώνη πλάτους 8 cm και μήκος 120 εκ.
Κόψτε
- 1 κομμάτι εμπρός , κόβουμε στην τσάκιση.
- 1 κομμάτι πίσω, κόβουμε στην τσάκιση.
- 1 κομμάτι γιακάς με φιόγκο.
- 2 κομμάτια ζώνη.
Επιπλέον, κόψτε μια λωρίδα υφάσματος πλάτους 3 εκ. για την επεξεργασία της μασχάλης. Υπολογίστε περιθώρια ραφής, 1 εκ. για τις πλαινές και 3 εκ. στο κάτω μέρος.
Ράψτε
Μπορείτε να ράψετε το φόρεμα αυτό με κοπτοράπτη ή με ζιγκ ζαγκ ραφή στην ραπτομηχανή σας. Διπλώστε τις ζώνες κατά μήκος στο μισό, ράψτε κατά μήκος την μακριά πλευρά και την μία κοντή. Γυρίστε το μέσα έξω και σιδερώστε. Ράψτε τις ζώνες μέσα στις πλαϊνές ραφές του φορέματος, την μία αριστερά και την άλλη δεξιά με την ακατέργαστη κοντή πλευρά. Έτσι θα μπορείτε να δένετε την ζώνη, μπροστά ή πίσω, ανάλογα με την διάθεση της στιγμής. Ράψτε τους ώμους, κόψτε τα περιττά περιθώρια ραφής και σιδερώστε με τις ραφές ανοικτές. Στην συνέχεια ράψτε τις πλαϊνές ραφές όπου θα ενσωματώσετε τις ζώνες και στις δύο πλευρές και σιδερώστε με τις ραφές ανοικτές.
Τελειώστε τις μασχάλες. Για τον γιακά διπλώστε στην μέση και γαζώστε κατά μήκος. Γαζώστε επίσης την μία κοντή πλευρά. Γυρίστε το μέσα – έξω και σιδερώστε. Ράψτε και την άλλη κοντή πλευρά. Βρείτε τον μέσον του γιακά και καρφιτσώστε το στο μέσον της πίσω πλευράς του φορέματος. Καρφιτσώστε τον γιακά σε όλη την λαιμόκοψη. Ελέγξτε ότι όλα είναι καλά και στην συνέχεια γαζώστε τον στην θέση του. Γαζώστε τον ποδόγυρο και το φόρεμα σας είναι έτοιμο.
Πηγή : korfiati
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER