ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΜΕΤΑΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΕ ΦΟΥΣΤΑ

 
ΜΕΤΑΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΕ ΦΟΥΣΤΑ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεταποιήσουμε ένα παντελόνι σε φούστα.
Σήμερα θα δείξουμε τον πιο συνήθη.
Οδηγίες:
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να μεταποιήσουμε ένα παντελόνι σε φούστα.
Ξεκινάμε αποφασίζοντας το μήκος της φούστας που θέλουμε. Στην συνέχεια κόβουμε τα μπατζάκια λίγο κάτω από το ύψος που αποφασίσαμε ώστε να έχουμε περιθώριο να κάνουμε το στρίφωμα. Ακολούθως ανοίγουμε ή για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου κόβουμε ακριβώς δίπλα στις εσωτερικές ραφές του παντελονιού, ακόμα και τα μπατζάκια που ήδη έχουμε κόψει. Στο εμπρός ανοίγουμε την ραφή έως το φερμουάρ. Στο πίσω μέχρι εκεί που ξεκινά ο καβάλος. Τα μπατζάκια αφού τα έχουμε ανοίξει θα μοιάζουν περίπου με δύο ορθογώνια κομμάτια. Τα αφήνουμε στην άκρη προς το παρών. Στριφώνουμε το παντελόνι, ή τέλος πάντων ότι έχει απομείνει από αυτό, φροντίζοντας ώστε το νέο στρίφωμα να είναι ίδιο με αυτό του αρχικού παντελονιού. Παίρνουμε το ένα ορθογώνιο κομμάτι και το προσαρμόζουμε στο εμπρός και φυσικά προσέχουμε να έρχεται στο ίδιο μήκος με την μέλλουσα φούστα. Το ασφαλίζουμε με καρφίτσες. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στο πίσω και βεβαίως τακτοποιούμε τα κομμάτια του καβάλου εμπρός και πίσω.
Προβάρουμε την φούστα για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει και ράβουμε κατά μήκος του βε(V) που έχει σχηματιστεί στην φούστα ακριβώς δίπλα στις υπάρχουσες ραφές και μέχρι επάνω το φερμουάρ στο εμπρός και φυσικά μέχρι το σημείου του καβάλου που είχαμε ξηλώσει νωρίτερα στο πίσω. Αφού τελειώσουμε κόβουμε όλο το πλεονάζον ύφασμα στο εσωτερικό, εμπρός και πίσω και η φούστα μας είναι έτοιμη. 
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε κάθε είδους παντελόνι και υπάρχουν φυσικά, πολλές εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν θέλουμε πένσιλ φούστα, αλλά και στην περίπτωση που δεν φτάνει το ύφασμα για να καλύψει τα κενά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο ύφασμα από κάποιο άλλο παντελόνι ή και κάποιο από τα υπόλοιπα των έργων ραπτικής μας, φτάνει να είναι της ίδιας ποιότητας και υφής ύφασμα, αλλά αυτό δεν μας περιορίζει στο χρώμα ή στο ντεσέν του υφάσματος. Η φούστα μπορεί να είναι όποιο μήκος εσείς επιλέξετε. Μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς, δείτε κάποιες ιδέες.
Δείτε επίσης το σχετικό βιντεάκι στην παρακάτω διεύθυνση για να καταλάβετε καλύτερα αυτά που αναφέρω παραπάνω, καθώς «μία εικόνα, χίλιες λέξεις» λέει η παροιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER