ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΝΕΛ ΦΟΡΕΜΑ

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΝΕΛ ΦΟΡΕΜΑ
Ένα ακόμη φόρεμα για το φετινό καυτό και αποπνικτικό καλοκαίρι.
Ένα φόρεμα που είναι πάρα πολύ εύκολο και είναι εξαιρετικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας.
Το δαντελένιο ασπρόμαυρο καλοκαιρινό φόρεμα του οίκου Chanel είναι ένας πραγματικός θησαυρός! Εκτός από την κομψή εμφάνιση, είναι πολύ εύκολο να ραφτεί. Το πατρόν αυτού του εποχιακού φορέματος διαμορφώνεται πάνω στο βασικό πατρόν φορέματος που έχετε σχεδιάσει βάσει των δικών σας μετρήσεων.
Πως διαμορφώνουμε το πατρόν
Στο μπροστινό μέρος του πατρόν του φορέματος, σχεδιάστε μία λοξή γραμμή η οποία θα ξεκινάει 4 εκ κάτω από την μασχάλη, απεικονίζεται με το Νο 2 στο ανωτέρω σχέδιο και θα καταλήγει στην βάση της πένσας ώμου. Κόψτε αυτήν την γραμμή με το ψαλίδι σας. Με σελοτέιπ κλείστε στην πένσα ώμου. Όταν το κάνετε αυτό θα διαπιστώσετε ότι η πένσα στήθους άνοιξε. Καταργείστε την πένσα μέσης. Στο κάτω σημείο της γραμμής της μασχάλης Νο 1, σχεδιάστε μια οριζόντια, ελαφρώς κυρτή γραμμή, όπως φαίνεται στο σχέδιο προς την εμπρός γραμμή κέντρου Νο 3.
Από το σημείο αυτό Νο 3 κατεβείτε κάτω 13 εκ Νο 4. Από την κάτω πλευρά της πένσας στήθους Νο 5, κατεβείτε κάτω 9 εκ Νο 6. Ενώστε αυτό το σημείο Νο 6 με μια οριζόντια, ελαφρώς κυρτή γραμμή με το σημείο Νο 4. Έτσι όταν ραφτεί η πένσα, όλο το μπούστο θα έχει το ίδιο μήκος, δηλαδή 13 εκ. Κόψτε το μπούστο. Για το πίσω δεν χρειάζεται πένσα, έτσι απλά κόψτε ένα κομμάτι αντίγραφο του εμπρός μετά την ραφή της πένσας.
Για το κάτω μέρος του φορέματος, σχεδιάστε ελαφρώς λοξή την κάθε πλευρά όπως φαίνεται στο σχέδιο, με μήκος 70 εκ και πλάτος το ½ της περιφέρειας της μέσης Χ 1,4, όπου θα καταλήγει να είναι φαρδύτερη στο κάτω μέρος από 4 έως 6 εκ συνολικά. Κόψετε ξεχωριστά την μαύρη μπορντούρα μήκους 15 εκ.
Πόσα κομμάτια κόβουμε
1. Από μαύρη δαντέλα κόψτε :
Εμπρός μπούστο - 1 κομμάτι στην τσάκιση
Πίσω μπούστο - 2 κομμάτια μόστρες ή καθαρίσματα
– 1 κομμάτι για εμπρός και 2 κομμάτια για πίσω. (αντί αυτού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρέλι
2 λωρίδες για τις τιράντες 6 εκ πλάτος (έτοιμες 2 εκ και μήκους 50 εκ)
2. Από λευκή δαντέλα κόψτε :
φούστα εμπρός - 1 κομμάτι
πίσω φούστα - 1 κομμάτι
στην πλάτη του φορέματος ράβουμε ένα κρυφό φερμουάρ .
Πηγή : korfiati
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER