ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΚΑΦΤΑΝΙ

ΚΑΦΤΑΝΙ
Όταν κάνει τόση ζέστη το πρώτο και καλύτερο πράγμα που θέλει κάποιος, είναι να μην φοράει καθόλου ρούχα, το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι ένα ελαφρύ δροσερόκαφτάνι.
Το σημερινό καφτάνι είναι τρελά εύκολο να γίνει, και θα δείχνετε τόσο υπέροχες μέσα σε αυτό όπως σε κάθε ένα από αυτά τα εμβληματικά καφτάνια που συχνά βλέπουμε.
ΥΛΙΚΑ
Ύφασμα - θα χρειαστείτε ένα μήκος υφάσματος που θα είναι διπλάσιο από το μήκος που θέλετε από τον ώμο έως το στρίφωμα(μάκρος) (περίπου 280cm και ιδανικά ένα στενότερο πλάτος περίπου 115 cm)
Ρέλι - είτε σπιτικό ή έτοιμο.
Κορδόνι για την μέση (προαιρετικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ρέλι που μπορείτε να κάνετε από το ίδιο ύφασμα με καφτάνι σας)
Ραπτομηχανή και τα συνήθη εργαλεία και προμήθειες ραπτικής.
Πάρτε το μήκος του υφάσματος και στριφώστε το πλάτος των δύο πρώτων. Δεν χρειάζεται να κάνετε στρίφωμα στις ούγιες!
Διπλώστε το μήκος του υφάσματος στην μέση κατά πλάτος, και κόψτε έναν ρηχό ημικύκλιο στο κέντρο, περίπου 25 cm πλατύ. Αυτό θα είναι το ντεκολτέ.
Τελειώστε το ντεκολτέ με ρέλι. Για βοήθεια σχετικά με αυτό, δείτε εδώ. Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε χρησιμοποιήστε τη μέθοδο που περιγράφεται εδώ.
Με τις ανάποδες πλευρές μαζί, και χρησιμοποιώντας το διάγραμμα ως οδηγό, ράψτε τις πλαϊνές ραφές, αφήνοντας περίπου 30 cm ανοιχτό στο κάτω μέρος για τα πλαϊνά ανοίγματα. Ξεκινήστε τις πλαϊνές ραφές περίπου 25 cm κάτω από τον ώμο, και περίπου 60-70 cm πέρα από τον άλλο, εξαρτάται από τη μέτρηση του στήθους σας. Θα πρέπει να αφήσετε περίπου 20-25 cm τράτο από την μέτρηση τους στήθους σας. Αυτό το πατρόν δημιουργεί ένα μανίκι κιμονό που συνεχίζει προς τα κάτω στην πλαϊνή ραφή σαν φτερό.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε να κάνουμε, εντελώς προαιρετικό βεβαίως, αλλά ταυτόχρονα και το πιο δύσκολο μέρος του έργου αυτού, είναι να δημιουργήσουμε το περίβλημα (τούνελ) για να περάσουμε το κορδόνι που θα δέσουμε στη μέση. Ξεκινήστε με τη σήμανση του σημείου όπου θέλετε να τοποθετήσετε την ζώνη. Εγώ επέλεξα μια ελαφρώς ψηλόμεση γραμμή, 30 cm κάτω από τον ώμο / ντεκολτέ. Δημιούργησα δύο μικρές κουμπότρυπες στο μπροστινό κέντρο κατά μήκος αυτής της γραμμής - εδώ ακριβώς είναι όπου το κορδόνι θα βγει μπροστά!
Ετοιμάστε το περίβλημα (τούνελ) κόβοντας μια μακριά λωρίδα από ύφασμα πλάτους 4 cm και αρκετά μακριά ώστε να περικυκλώσει την μέση σας. Διπλώστε και σιδερώστε τις ακατέργαστες άκρες από 0,5 cm.
Με το καφτάνι από την ανάποδη, καρφιτσώστε το περίβλημα στη θέση του κατά μήκος της μέσης σας.
Εκεί όπου τα δύο άκρα επικαλύπτονται, διπλώστε την μικρή άκρη για ένα τέλειο φινίρισμα. Ράψτε με εξώγαζο το περίβλημα στη θέση του κατά μήκος των δύο διπλωμένων μεγάλων πλευρών. Θα πρέπει να σταματήσετε το ράψιμο σας όταν φτάσετε στις πλαϊνές ραφές και να ξεκινήσετε πάλι από την άλλη πλευρά ώστε να μην παγιδεύσετε τα «φτερά».
Ανοίξτε τις κουμπότρυπες και χρησιμοποιήστε μια παραμάνα ασφάλειας για να περάσετε το κορδόνι σας στη μέση. Και αυτό ήταν. Τελειώσατε!
Μπορείτε να κάνετε ένα καφτάνι μονόχρωμο ή εμπριμέ, κοντό ή μακρύ, με ζώνη ή ριχτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφόρων ειδών υφάσματα, ανάλογα με την χρήση που το προορίζεται όπως μετάξι αν θέλετε ένα βραδινό καφτάνι, ή κάποιο άλλο ελαφρύ ύφασμα και να το φοράτε ως παρεό στην θάλασσα, οι επιλογές είναι ατέλειωτες.
Δείτε και ένα σχετικό βιντεάκι στην διεύθυνση
https://www.youtube.com/watch?v=GfPmze7nkY8
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER