ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΗΛΙΑ

ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΗΛΙΑ
Πατρόν για ένα φόρεμα από μαντήλια.
Το ζεστό μας καλοκαίρι απαιτεί ελαφρά, δροσερά και άνετα φορέματα.
Και αλήθεια, υπάρχει ύφασμα πιο δροσερό από το μετάξι; Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα ράψουμε ένα μεταξωτό φόρεμα που είναι λίγο σαν καφτάνι και βεβαίως θυμίζει και την τάση της εποχής, το boho. 
Αυτό το φωτεινό φόρεμα φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, και δεν είναι καθόλου δύσκολο να ραφτεί, αφήστε δε που χρειάζεται ελάχιστος χρόνος, καθώς στην ουσία απλώς ράβουμε μαζί δύο μεταξωτά μαντήλια σε μια μόλις ώρα το πολύ!
Πατρόν
Δείτε πως τα ράβουμε.
Αγοράστε 2 μεταξωτά μαντήλια. Αυτό που θα κάνει εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό το φόρεμα είναι η εκτύπωση που θα έχουν αυτά τα μαντήλια, οπότε αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στην επιλογή τους. Το μήκος του μαντηλιού μπορεί να είναι από - 0,8 m, 1 m, 1,2 μ. Όσο μικρότερη είναι η πλευρά του το μαντηλιού, τόσο μικρότερο κοντύτερο θα γίνει το φόρεμα, αντίστοιχα. Το μήκος των μαντηλιών που χρησιμοποιήθηκαν για τη φωτογραφία είναι περίπου 1,0 m.
Τοποθετήστε τα δύο μαντήλια μαζί καλή με καλή πλευρά και ράψτε κατά μήκος την μία πλευρά έως το τέλος ξεκινώντας περίπου 15 εκ κάτω από την κορυφή τους (Γ-Δ).
Στην συνέχεια γυρίστε στο πλάι τα μαντήλια και ράψτε κατά μήκος την άλλη πλευρά έως το τέλος ξεκινώντας περίπου 15 εκ κάτω από την κορυφή τους, όπως και προηγουμένως (Α-Β).
Γυρίστε τα μαντήλια έτσι ώστε οι ραφές να είναι εμπρός και πίσω. Τα σημεία που αφήσαμε χωρίς γαζί θα αποτελέσουν το εμπρός και πίσω ντεκολτέ. Στις άκρες τους θα ράψουμε μία κορδέλα και με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε τις τιράντες.
Ακριβώς κάτω από το στήθος μπορούμε να ράψουμε ένα λάστιχο το οποίο θα δημιουργεί μία όμορφη σούρα και το φόρεμα θα είναι εφαρμοστό σε αυτό το σημείο, αναδεικνύοντας το σώμα μας. Εννοείται βέβαια πως το βήμα αυτό είναι τελείως προαιρετικό. Μπορούμε να το αφήσουμε χωρίς λάστιχο και να πέφτει ανάλαφρα.
Ακόμα και χωρίς καθόλου ράψιμο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση αν δέσουμε όμορφα το μαντήλι στο σώμα μας. Πάρτε μία ιδέα εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=x_5JQZS79uE
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER