ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΕΥΚΟΛΗ ΦΛΟΡΑΛ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ

 ΕΥΚΟΛΗ ΦΛΟΡΑΛ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ
ΕΥΚΟΛΗ ΦΛΟΡΑΛ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ
Λατρεύω τα φλοράλ υφάσματα, ίσως γιατί μου αρέσουν πολύ τα λουλούδια και τα χρώματα.
Για τον λόγο αυτό διάλεξα να σας παρουσιάσω αυτή την υπέροχη φούστα.
Θα δούμε πως μπορούμε να ράψουμε μία εύκολη φλοράλ πένσιλ φούστα.
Είναι εύκολη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε ελαστικό ύφασμα, οπότε δεν χρειάζεται να σκοτιζόμαστε για πένσες και λοιπές λεπτομέρειες. Το ελαστικό ύφασμα όπως το ζέρσεϊ κάνει απίστευτα απλό το ράψιμο. Χρειαζόμαστε μόλις ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, ένα κομμάτι λάστιχο και σε μία ώρα θα έχουμε έτοιμη την φούστα μας!
Αν ψάχνετε για ένα έργο ραψίματος κατάλληλο για αρχάριες που θα είναι ικανό να σας κάνει να νιώσετε εμπιστοσύνη στις ραπτικές σας ικανότητές ώστε να δοκιμάσετε κάτι λίγο πιο δύσκολο στο μέλλον, αυτό είναι το ιδανικό να αρχίσετε. Δεν θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, ακόμα και για τις πιο αρχάριες. Αλλά και αν ακόμα τα κάνετε εντελώς χάλια, τα υλικά είναι τόσο φτηνά που, μπορείτε να προσπαθήστε ξανά!
ΥΛΙΚΑ:
Λάστιχο στο μήκος της φυσικής μας μέσης φάρδους 5 εκ.
Ζέρσεϊ στρετς ύφασμα το ίδιο μήκος με το λάστιχο
Κλωστή, καρφίτσες, ψαλίδι, ραπτομηχανή.
1. Πάρτε το κομμάτι του λάστιχου και καρφιτσώστε το στο πίσω μέρος του υφάσματος σας ευθυγραμμισμένο με την κορυφή. Γαζώστε το στην μηχανή σας κατά μήκος της άκρης του λάστιχου περίπου ½ εκ από την άκρη του υφάσματος.
2. Διπλώστε το λάστιχο με το ύφασμα γυρίζοντας το προς τα κάτω και προς την πίσω πλευρά του υφάσματος. Θα πρέπει τώρα έχει καλυφθεί πλήρως το λάστιχο. Καρφιτσώστε το και ράψτε κατά μήκος του κάτω άκρου του λάστιχου, περίπου 4 εκ από την άκρη του υφάσματος.
3. Διπλώστε τη φούστα στη μέση, έτσι ώστε οι άκρες από το λάστιχο να είναι ευθυγραμμισμένες και η ανάποδη πλευρά του υφάσματος να είναι στραμμένη προς τα έξω. Ράβουμε κατά μήκος της άκρης της φούστας από το λάστιχο σε όλη τη διαδρομή μέχρι το στρίφωμα περίπου ½ εκ από την άκρη του υφάσματος. Ράψτε με διπλή ζιγκ-ζαγκ ραφή προκειμένου να θωρακίσουμε πραγματικά τη ραφή (δεν θέλουμε η φούστα να ξηλωθεί όταν καθίσουμε).


4. Δοκιμάστε τη φούστα με την μέσα πλευρά προς τα έξω. Κόψτε τυχόν επιπλέον ύφασμα αν είναι περισσότερο από 1 εκ. Διπλώστε το στρίφωμα στο επιθυμητό μήκος και καρφιτσώστε το. Ράβουμε το στρίφωμα κατά μήκος περίπου ένα ½ εκ από την άκρη του υφάσματος. Γυρίστε την φούστα με την καλή πλευρά και είστε έτοιμες!
Πηγή : bunnybaubles
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER