ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ
Ράβουμε μπλούζα με μανίκι νυχτερίδα, με δωρεάν πατρόν και οδηγίες ραπτικής.
Στο craftpassion βρήκαμε αυτή την εντυπωσιακή μπλούζα και μιας και το καλοκαίρι χρειάζεται χαλαρό και ελαφρύ ντύσιμο, είπαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Είναι πολύ εύκολη στην σχεδίαση και στο ράψιμο.
Μέγεθος:
Χαλαρή εφαρμογή: USA size 4 – 12 or S – L
Για μικρότερα ή μεγαλύτερα νούμερα, απλώς τροποποιήστε το πλάτος και το μήκος.
Πατρόν: Κατεβάστε το πατρόν εδώ.


Υλικά:
1. Ζέρσει ύφασμα, 2 μέτρα
2. Κλωστή
3. Ελαστική κλωστή για σούρα
Πρόταση:
Διαφορετικές εκτυπώσεις υφασμάτων και υλικά θα δώσουν διαφορετική αίσθηση και θέμα για αυτή την μπλούζα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω για μια διαφορετική εμφάνιση:
1. Σιφόν
2. Μαλακό μετάξι
3. Μεταξωτή οργάτζα
4. Σατέν
5. Δαντέλα
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε ελαφρού βάρους αντί για βαριά και άκαμπτα υφάσματα.
Κατεβάζουμε τις οδηγίες σχεδίασης του πατρόν από τον παραπάνω σύνδεσμο.


Η πρώτη σελίδα είναι το περίγραμμα και οι μετρήσεις της μπλούζας. Είτε σχεδιάζουμε το πατρόν σε μεγάλο χαρτί (1μ x 1,5μ) ακολουθώντας το σχέδιο που κατεβάσαμε, είτε το σχεδιάσουμε απευθείας πάνω στο ύφασμα για να εξοικονομήσουμε χρόνο και χαρτί.
Η δεύτερη σελίδα είναι το σχέδιο της λαιμόκοψης. Και πάλι, είτε το σχεδιάζουμε σε χαρτί μεγέθους (30 εκ x 45 εκ) ή απευθείας πάνω στο ύφασμα ακολουθώντας το σχέδιο / οδηγία σχεδίασης που έχουμε κατεβάσει.
Ακολουθούμε τις μετρήσεις και σχεδιάζουμε ένα ορθογώνιο 1 μ φάρδος x 1,5 μ μήκος απευθείας πάνω στο ύφασμα και κόβουμε. Στρογγυλεύουμε τις 4 γωνίες. Σημειώνουμε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις στο ύφασμα, όπως τον ώμο, την μέση, τις πλευρικές ραφές και τις θέσεις μασχαλών.


Καρικώνουμε τις άκρες είτε με στενή βελονιά στον κοπτοράπτη, είτε με κυλινδρικό στρίφωμα με ζιγκ-ζαγκ βελονιά στην ραπτομηχανή. Τεντώνουμε το ύφασμα κατά το ράψιμο ώστε να δημιουργεί μια κυματιστή άκρη. Διπλώνουμε το ύφασμα στο μισό στη γραμμή του ώμου. Ράβουμε την πλαϊνή ραφή ακολουθώντας την κόκκινη συνεχή γραμμή (σύμφωνα με το σχέδιο). Γαζώνουμε 5 ραφές με ελαστική κλωστή στη μέση μπροστά και πίσω. 3 ραφές για τον ώμο. Αυτές είναι οι μόνες που χρειαζόμαστε για να ράψουμε αυτή τη μπλούζα με μανίκια νυχτερίδα.

Δεν χρειάζεται λοιπόν παρά μόνο λίγα βήματα για να ολοκληρωθεί. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην σούρα που δημιουργείται στον ώμο. Μια πιο προσεκτική ματιά στην σούρα της μέσης. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερες ή λιγότερες ραφές για να κάνουμε το
μανίκι νυχτερίδα να μοιάζει λίγο διαφορετικό.

===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER