ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΡΑΒΟΥΜΕ ΛΙΝΟ JUMPSUIT

ΡΑΒΟΥΜΕ ΛΙΝΟ JUMPSUIT
Σήμερα θα ράψουμε ένα jumpsuit. Κάποιες φορές είναι πιο βολικό να σχεδιάσουμε το πατρόν μας με βάση άλλα ρούχα μας, ιδιαίτερα όταν αυτό το ρούχο που ράβουμε δεν είναι εφαρμοστό. Το σημερινό μας jumpsuit, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
ΥΛΙΚΑ
Ραπτομηχανή
Κλωστή ανάλογου χρώματος
Φερμουάρ
Μεζούρα
Ύφασμα
Μαρκαδόρο υφάσματος
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Α. Ξεκινάμε με το παντελόνι.
Διπλώνουμε ένα παντελόνι στο μισό και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού. Αντιγράφουμε στο χαρτί το σχήμα του μπροστινού μέρους, προσέχοντας να προσθέσουμε 2 εκ για περιθώριο ραφής. Επαναλαμβάνουμε για το πίσω μέρος του παντελονιού. Είναι καλύτερο να αντιγράψουμε ένα χαλαρό παντελόνι ή να μεγεθύνουμε το πατρόν εάν είναι εφαρμοστό.
Όταν τελειώσουμε με τον σχεδιασμό θα πρέπει να έχουμε δύο τεμάχια πατρόν που αποτελούνται από το μπροστινό και το πίσω τεμάχιο. Στη συνέχεια, διπλώνουμε το ύφασμα μας στο μισό και τοποθετούμε το κομμάτι πατρόν έτσι ώστε όταν κόβουμε να έχουμε δύο κομμάτια. Το ράψιμο της ραφής καβάλου μπορεί να φανεί κάπως δύσκολο. Ένας εύκολος τρόπος είναι να ράψουμε τα πόδια του παντελονιού πρώτα, τις εξωτερικές και τις εσωτερικές ραφές. Στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε το ένα από τα πόδια του παντελονιού προς τα έξω και το τοποθετούμε μέσα στο άλλο πόδι του παντελονιού. Τώρα θα πρέπει να ταιριάξουμε τις εμπρός και τις πίσω ραφές και των δύο ποδιών. Τα καρφιτσώνου με μαζί και ράβουμε την ραφή του καβάλου.
Β. Συνεχίζουμε με το μπούστο.
Για το μπούστο, διπλώνουμε ένα μπλουζάκι στο μισό και το τοποθετούμε πάνω στο χαρτί και στη συνέχεια το αντιγράφουμε. Δεν χρειάζεται να αντιγράψουμε μανίκια αν έχει. Αλλά θα πρέπει να αντιγράψουμε την καμπύλη της μασχάλης. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα για την πλάτη. Επειδή θα κάνουμε μια χαμηλή πλάτη για αυτό το jumpsuit, χρειαζόμαστε κάποιες προσαρμογές. Σχεδιάζουμε τα επιθυμητά σχήματα για το μπούστο στο πατρόν μας. Στη συνέχεια κόβουμε τα τμήματα που δεν χρειάζονται. Επάνω βλέπετε πως πρέπει να μοιάζουν τα κομμάτια. Στη συνέχεια, ράβουμε τα κομμάτια του μπούστου μαζί. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ράψουμε ένα απλό λάστιχο γύρω από όλες τις κορυφές και να προσθέσουμε τις τιράντες. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνουμε στριφώματα στην κορυφή, στις μασχάλες και στην πλάτη. Ή ακόμα μπορούμε να κάνουμε τα τελειώματα με ρέλι. Ακολούθως ράβουμε το επάνω και το κάτω μέρος του jumpsuit μαζί. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν ράβουμε εκεί που χρειάζεται να γαζώσουμε το φερμουάρ στο πίσω μέρος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αόρατο φερμουάρ στο πίσω μέρος.

Προσθέτουμε επίσης τσέπες σε αυτό το jumpsuit.
Ορίστε!!! 'Έτοιμο το jumpsuit.

ΠΗΓΗ apairandasparediy.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER