ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ

Μία πανέμορφη και πολύ κομψή μπλούζα θα ράψουμε σήμερα.
 Αυτή η μπλούζα είναι απλή, χαλαρή και χαριτωμένη και το καλύτερο;
Ευνοεί όλα τα είδη σωματότυπων.
Τα μέτρα που αντιστοιχούν στο σημερινό πατρόν είναι για μέγεθος 54 (ΧL).
Το πατρόν δεν έχει περιθώρια ραφής και πρέπει να προστεθούν.
Σχεδιασμός πατρόν

Κόβουμε ένα ορθογώνιο χαρτί με ύψος 55 εκ και πλάτος 50 εκ για τον σχεδιασμό του εμπρός και πίσω της μπλούζας. Σχεδιάζουμε το πλήρες ύψος 50 εκ στο κέντρο εμπρός της μπλούζας. Σχεδιάστε το πλάτος κάτω  46 εκ στην μέση και περιφέρεια.

Σχεδιάζουμε το ντεκολτέ υπολογίζοντας  2 εκ βάθος και 36 εκ πλάτος. Σχεδιάζουμε την καμπύλη της μασχάλης, η οποία έχει άνοιγμα 22 εκατοστά. Σχεδιάζουμε την γραμμή του στριφώματος η οποία έχει φάρδος 46 εκ, και η οποία θα πρέπει να είναι ανασηκωμένη σταδιακά 2 εκ στο σημείο που εφάπτεται με την πλαϊνή ραφή. Σχεδιάζουμε την πλαϊνή ραφή, ενώνοντας το κάτω σημείο της μασχάλης με την γραμμή του στριφώματος. 
Σχεδιασμός μανικιού
Σχεδιάζουμε ένα ορθογώνιο με ύψος 50 εκ και πλάτος 30 εκ. Σχεδιάζουμε την μασχάλη η οποία πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με την μασχάλη της μπλούζας. Σχεδιάζουμε την κορυφή του μανικιού φροντίζοντας να είναι στο ίδιο ύψος με το ντεκολτέ της μπλούζας. Επίσης και το μήκος του μανικιού πρέπει  να είναι το ίδιο με αυτό της μπλούζας. Σχεδιάζουμε την γραμμή του καρπού 30 εκ.
Ράψιμο
Με τη βοήθεια ενός χάρακα σημαδεύουμε την γραμμή στην οποία θα τοποθετηθεί το λάστιχο στο εμπρός, στο πίσω και στα μανίκια. Τοποθετούμε το λάστιχο στην κορυφή της μπλούζας, εμπρός,  πίσω και στα μανίκια και το γαζώνουμε. Ράβουμε τις πλευρές στα μανίκια. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές στην μπλούζα. Ράβουμε τα μανίκια στην μπλούζα. Κάνουμε τα τελειώματα στο ντεκολτέ και στην κορυφή των μανικιών με ρέλι ή τα στριφώνουμε. Ράβουμε τα στριφώματα στην βάση της μπλούζας και των μανικιών γυρίζοντας μέσα 1 εκ. Προσθέτουμε 2 ελαστικές τρέσες της αρεσκείας μας
πάνω και κάτω από το στήθος. Ή ράβουμε μόνες μας πάνω σε ελαστική κορδέλα ή λάστιχο λουλούδια και το τοποθετούμε στην μπλούζα.  Είναι σημαντικό, οι τρέσες να είναι ελαστικές, για να μπορούν να κινούνται όπως και η μπλούζα. Τέλος σιδερώνουμε.
-----------------
Απαιτείται 1 μέτρο και 70 εκ ύφασμα.
Ενδεδειγμένο ύφασμα : μετάξι, βισκόζη, οργάντζα, ρεγιόν και σατέν.
 Ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ χαμηλός.

Είναι έργο για αρχάριους. Μην φοβάστε να κάνετε λάθη, γιατί μόνο από τα λάθη μας μαθαίνουμε.
ΠΗΓΗ moldesdicasmoda
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER