ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΓΡΗΓΟΡΟ ΖΈΡΣΕΪ ΦΟΡΕΜΑ

ΓΡΗΓΟΡΟ ΖΈΡΣΕΪ ΦΟΡΕΜΑ
Είναι δυνατόν στα γρήγορα να φτιάξουμε ζέρσεϊ φόρεμα με τέσσερις μικρές ραφές; Ναι είναι δυνατό!
Θα χρειαστούμε ένα τετράγωνο κομμάτι υφάσματος, το μήκος του τετραγώνου αντιστοιχεί στο μήκος του φορέματος και όσο περισσότερο το αυξάνουμε, τόσο μακρύτερο θα είναι το φόρεμα.
Για να φτιάξουμε μια μπλούζα χρειαζόμαστε περίπου ένα τετράγωνο των 90 cm.
Για ένα μικρό κορίτσι ο σταυρός θα πρέπει να είναι 10 cm αντί για 15 cm, καθώς για ένα μεγαλύτερο στήθος μπορούμε να αυξήσουμε σε 18 cm το μέγεθος του σταυρού.
Εάν επιλέξουμε διαφορετικό είδος υφάσματος, όπως κάποιο σταθερό και χωρίς ελαστικότητα ύφασμα, εκτός από το να το στριφώσουμε, μπορούμε να το τελειώσουμε με ρέλι ή τρέσα. Για το παράδειγμά μας θα ετοιμάσουμε ένα φόρεμα. Ετοιμάζουμε ένα βαμβακερό ζέρσεϊ 1,20 Χ 1,20 και 2 λωρίδες 3 χ 50 cm για τις τιράντες. Θα κόψουμε ένα σταυρό στο κέντρο του τετραγώνου, 15 εκ κάθε πλευρά του σταυρού.
Διπλώνουμε το ύφασμα στην μέση και στην συνέχεια ξαναδιπλώνουμε στην μέση. Τώρα έχουμε ένα τετράγωνο από 4 φύλλα, διαστάσεων 60 εκ Χ 60 εκ. Μετράμε και σημειώνουμε ένα σημείο στα 15 εκ από την γωνία στο κέντρο και προς τις δύο πλευρές της γωνίας αυτής. Κόβουμε από το κέντρο ως το σημείο αυτό στην τσάκιση του υφάσματος, και προς τις δύο πλευρές. Στις γωνίες που σχηματίζονται μετά το κόψιμο, προσαρμόζουμε τις τιράντες, και τις ράβουμε. Αν το ύφασμα που έχουμε επιλέξει είναι σταθερό, τελειώνουμε το ντεκολτέ και τις μασχάλες. Αν είναι ζέρσεϊ ή κάποιο άλλο ελαστικό ύφασμα μπορούμε να παρακάμψουμε αυτό το βήμα καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε τα ελαστικά υφάσματα δεν ξεφτούν. Είναι έτοιμο και μπορούμε να το φορέσουμε. Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να το βάλουμε με μια ζώνη κάτω από το στήθος ή στην μέση.
Είναι ένα πολύ γρήγορο και εύκολο έργο και φυσικά ιδανικό για το καλοκαίρι και τις εξορμήσεις μας στις παραλίες. Παρακάτω βλέπουμε μερικές εφαρμογές.
ΠΗΓΗ e-mercerie
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER