ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΑΜΑΝΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

Θα ράψουμε ένα πολύ εύκολο και γρήγορο καθημερινό φόρεμα, ακολουθώντας τις οδηγίες αυτής της ανάρτησης.
Στην ουσία θα χρησιμοποιήσουμε ένα υπάρχον αμάνικο μπλουζάκι και θα ράψουμε μόνο την φούστα, με ύφασμα που θα συνδυάζεται με το χρώμα της μπλούζας. Εννοείται ότι μπορούμε να έχουμε ένα εμπριμέ μπλουζάκι και να το συνδυάσουμε με μονόχρωμη φούστα. Σε αυτόν το τύπο φορέματος που είναι ο συνδυασμός φούστας και μπλούζας και που τα ενώνει μόνο ένα λάστιχο, υπάρχουν χιλιάδες εναλλακτικοί συνδυασμοί. Οι αποφάσεις είναι δικές μας και φυσικά ανάλογες του γούστου και των αναγκών μας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτρο  βαμβακερό ύφασμα
- Ένα αμάνικο μπλουζάκι.
-Λάστιχο φάρδους - 5 εκ , τόσο όσο να
ταιριάζει άνετα γύρω από τη μέση μας.
 Ράβουμε την φούστα.

Είναι πραγματικά εύκολο να ράψουμε μία ίσια κλασική φούστα, ή μπορούμε να ράψουμε μία σε σχήμα εβαζέ ή A-Line που δεν είναι πολύ πιο δύσκολο αλλά νομίζω ότι κάνει το φόρεμα να φαίνεται καλύτερο. (Το ροζ και καφέ φόρεμα έχει μια εβαζέ φούστα).  Όποια και αν επιλέξουμε, κάνουμε κλικ στον κατάλληλο σύνδεσμο και ακολουθούμε τις οδηγίες μέχρι το σημείο εκκίνησης του ελαστικού περιβλήματος και στη συνέχεια σταματάμε.

Δοκιμάζουμε το αμάνικο μπλουζάκι μας και αποφασίζουμε πού θέλουμε να τελειώνει και που να ξεκινάει η φούστα μας. Τα σημειώνουμε και κόβουμε περίπου 3 εκ κάτω από αυτό.  Όταν κόβουμε είμαστε πολύ προσεκτικές ώστε να κόψουμε ίσια γιατί θα φαίνεται αστείο αν είναι στραβό! Επίσης, κόβουμε το λάστιχο, το μήκος του οποίου εξαρτάται πραγματικά από το επίπεδο άνεσης που θέλουμε να έχουμε. Μπορεί να θέλουμε να το κάνουμε λίγο πιο σφιχτό, ή ίσως το θέλουμε πιο χαλαρό. Ότι μας αρέσει ή μας εξυπηρετεί καλύτερα! Γαζώνουμε το λάστιχο στην κορυφή της φούστας ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να τεντώνουμε το λάστιχο ενώ το ράβουμε.
Στη συνέχεια, ράβουμε το λάστιχο στην βάση της αμάνικης μπλούζας μας.

Και το φόρεμα είναι έτοιμο!!!
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε βολάν ή ότι άλλο καλλωπισμό στοιχείο θέλουμε στο πάνω μέρος του φορέματος!

Δείτε εδώ πως προσθέτουμε βολάν στην μπλούζα.

Εδώ είναι το φόρεμα με την εβαζέ φούστα.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER