ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ

Μετά την επίδειξη μόδας που έγινε τον Μάιο στο Παρίσι με τις δημιουργίες του Καρλ Λάγκερφελντ, του μεγάλου μόδιστρου της Chanel, τα φορέματα αρχαιοελληνικού στυλ κάνουν τρελές πωλήσεις στην Ευρώπη και Αμερική αυτό το καλοκαίρι, οι τιμές τους δε, είναι εξωπραγματικές.
Η επίδειξη όπως θα ξέρετε φαντάζομαι ήταν αφιερωμένη στην αρχαία Ελλάδα, και κατά την οποία ο Καρλ Λάγκερφελντ απότισε φόρο τιμής στην πατρίδα μας.
Τα ρούχα βεβαίως θύμιζαν αρχαία Ελλάδα, αντλώντας θέματα από την αρχαιοελληνική μυθολογία και το στυλ τους συνδύαζε το τουριστικό σικ. Τα παπούτσια μάλιστα ήταν ψηλά σανδάλια που ταιριάζουν σε κάθε εμφάνιση. Σανδάλια που τυλίγουν τις γάμπες (aka gladiators shoes), φορέματα με πτυχώσεις που θύμιζαν χλαμύδες, one-shoulder pieces, ακόμα και μαντό στο κλασικό καρό Chanel print με κόψιμο που θύμιζε χιτώνα ερμήνευαν με τον καλύτερο τρόπο τον όρο «Grecian Chic».
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να σχεδιάσουμε, να κόψουμε και να ράψουμε εύκολα και γρήγορα ένα αρχαιοελληνικό φόρεμα, μόνες μας και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε τον ετήσιο προϋπολογισμό μας για αυτό. Το φόρεμα αυτό είναι ιδανικό για τις αρχάριες φίλες μας.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΤΡΟΝ
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εικόνα μετατροπής του πατρόν ώστε να μπορείτε να καταλάβετε σωστά την διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό απλοποιείτε την εργασία σας για τον σχεδιασμό του πατρόν αυτού του μοντέλου.
Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να κατανοήσουμε τη βασική διαδικασία μετασχηματισμού του πατρόν. Αυτό το φόρεμα έχει ένα απλό και κομψό σχεδιασμό, ταιριάζει σε όλες τις σιλουέτες και είναι ένα μέγεθος. 
Παίρνουμε το βασικό πατρόν φορέματος και το αντιγράφουμε σε νέο χαρτί. Στην περιοχή της μέσης προσθέτουμε 10 αριστερά της κεντρικής γραμμής. Επιλέγουμε το μήκος που θέλουμε να έχει το φόρεμα μας, και σχεδιάζουμε την νέα κεντρική γραμμή, παράλληλα της πρώτης. Μπορεί να είναι μίνι, μάξι, μπλούζα ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Σχεδιάζουμε τον νέο ώμο όπως βλέπετε στην εικόνα, περίπου 6-8 εκ. Σχηματίζουμε το νέο ντεκολτέ και την νέα μασχάλη. Σχεδιάζουμε την νέα γραμμή στριφώματος, προσθέτοντας 5 εκ ακόμα στην γραμμή της πλαϊνής ραφής. Ενώνουμε με ευθεία γραμμή την μασχάλη με την γραμμή στριφώματος.
ΚΟΨΙΜΟ
Θα χρειαστούμε 3 μέτρα ύφασμα για μάξι φόρεμα. Αυτό το φόρεμα δείχνει εξαιρετικά με ύφασμα από μετάξι, δαντέλα, ζέρσεϊ, βελούδο, σατέν και οργάντζα.
Κόβουμε και τα δύο κομμάτια του φορέματος στην τσάκιση ώστε να είναι ένα κομμάτι το κάθε ένα.
ΡΑΨΙΜΟ
Το ράψιμο είναι το ίδιο εύκολο με το κόψιμο. Ράβουμε τους ώμους και στην συνέχεια τις πλαϊνές ραφές. Δημιουργούμε την σούρα στο ντεκολτέ, φροντίζοντας να δημιουργεί όμορφες πτυχώσεις. Τελειώνουμε το ντεκολτέ και τις μασχάλες με ελαστικό ρέλι. Δημιουργούμε ένα τούνελ στην μέση και περνάμε μέσα λάστιχο.
Ράβουμε το στρίφωμα και τελειώσαμε.
 
Πηγή : moldesdicasmoda
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER