ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΔΙΧΡΩΜΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Αυτό που έχει χαθεί από τις μέρες μας είναι εκείνη η αριστοκρατική κομψότητα των βραδινών εμφανίσεων. Δεν φοράμε πλέον τουαλέτες ούτε στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας.
Και αν κάποια εμφανιστεί με τουαλέτα σε κάποια σημαντική εκδήλωση, λοιδορείται από τις εκεί παρευρισκόμενες. Όλα βεβαίως, είναι θέμα παιδείας. Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι ή προσπαθούν να είναι μοντέρνες. Προσπαθούν να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, κάποιες φορές τα καταφέρνουν και κάποιες όχι. Αυτό που με ξενίζει είναι ότι ακολουθούν τις τάσεις της μόδας με σχεδόν μόνο κριτήριο τις περισσότερες φορές την άνεση και σε μία δεύτερη φάση, μία κάποια κομψότητα. Εντάξει δεν είναι αντίθετη με τα άνετα ρούχα. Τουναντίον τα αγαπώ πολύ. Τα αγαπώ, αλλά όχι για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Για αυτές τις άλλες περιστάσεις, το κριτήριο μου στην επιλογή ενδύματος είναι μόνο ένα. Η αριστοκρατική κομψότητα. Έστω και αν για κάποιες ώρες δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα, πάνω σε ψηλοτάκουνα πέδιλα και με ένα μάξι φόρεμα που πιθανώς να είναι κάπως στενό και να με δυσκολεύει στην αναπνοή ή που σέρνεται στο έδαφος και πρέπει διαρκώς να προσέχω μην το πατήσω και σκοτωθώ. Όμως πραγματικά αυτές τις ώρες αισθάνομαι υπέροχα και δεν θα τις έχανα για οποιοδήποτε κόστος. Καταλαβαίνω ότι ίσως ακούγομαι υπερβολική για τις δυσκολίες της βραδινής εμφάνισης. Και είμαι υπερβολική, γιατί στο χέρι μας είναι να έχουμε και αριστοκρατική κομψότητα και άνεση. Απλά θέλω να τονίσω, το πόσο πολύ μου έχουν λείψει τέτοιες γυναικείες εμφανίσεις. Ας δώσουμε βρε κορίτσια λίγο λάμψη στην ζωή μας, αρκετή μουντάδα υπάρχει γύρω μας, μην την αφήσουμε να μας καταπιεί.
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω ένα τέτοιο φόρεμα.
Θα σχεδιάσουμε, θα κόψουμε και θα ράψουμε βραδινή τουαλέτα.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΤΡΟΝ
Το φόρεμα αποτελείται από δύο κομμάτια. Το μπούστο και την φούστα. Το μπούστο είναι σε γραμμή princess seam ή ρεντιγκότα ΙΙ. Σε προηγούμενη ανάρτηση έχουμε αναλύσει πως σχεδιάζουμε, κόβουμε και ράβουμε ρούχα σε αυτήν την συγκεκριμένη γραμμή και αν δεν θυμάστε, δείτε εδώ.
Στο παρακάτω σκίτσο βλέπετε τον μετασχηματισμό που πρέπει να κάνετε στο ντεκολτέ και στις μασχάλες.
ΚΟΨΙΜΟ
Χρειαζόμαστε 2 υφάσματα ιδίας ποιότητας σε 2 χρώματα, που συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους. Το ιδανικό ύφασμα για μένα είναι το σατέν και το κρεπ σατέν. Για το μπούστο χρειαζόμαστε περίπου 1 μέτρο και για την φούστα περίπου 1,20 μέτρα. Κόβουμε από το ένα ύφασμα τα κομμάτια του μπούστου όπως βλέπετε στην κάτω φωτό. Για την φούστα κόβουμε 2 ορθογώνια κομμάτια με φάρδος το 1/4 της μέτρησης της περιφέρειας μας + 4 εκ. Τα βέλη υποδεικνύουν ότι αυτά πρέπει να είναι παράλληλα της ούγιας.
ΡΑΨΙΜΟ
Ράβουμε τα κομμάτια του μπούστου εμπρός και στην συνέχεια μεταξύ τους. Ράβουμε τα κομμάτια της πλάτης. Ράβουμε στα κομμάτια του μπούστου και της πλάτης τα κομμάτια της ζώνης. Φτιάχνουμε τα εμπρός 6 πιετάκια και τα 4 πίσω. Ακολούθως ράβουμε τις πλαϊνές ραφές στο μπούστο, ζώνη και φούστα, από πάνω έως κάτω και στις 2 πλευρές. Έπειτα ράβουμε το φερμουάρ και τελειώνουμε την πίσω κεντρική ραφή. Κάνουμε τα τελειώματα στις μασχάλες και στο ντεκολτέ. Ράβουμε το στρίφωμα και τελειώνουμε με τον φιόγκο στην ζώνη.
Φανταστείτε αυτήν την τουαλέτα στους παρακάτω χαρούμενους και λαμπερούς καλοκαιρινούς συνδυασμούς. Δεν θα ήταν υπέροχη?
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή. Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.
Πηγή :korfiati
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER