ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΒΟΗΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Γνωρίζετε την αγάπη μου για τα άνετα. μοντέρνα και κομψά φορέματα, για αυτό σήμερα, θα σχεδιάσουμε, θα κόψουμε και θα ράψουμε ένα ακόμα όμορφο boho φόρεμα.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΤΡΟΝ
 Για το μπούστο θα χρησιμοποιήσουμε το βασικό πατρόν κορσάζ για σταθερά υφάσματα, του οποίου την σχετική ανάρτηση θα βρείτε εδώ.

Για την φούστα θα χρειαστούμε ένα φύλλο χαρτί 1 τ.μ.
Σχεδιάζουμε όπως βλέπετε στο παρακάτω σχήμα. Στο κέντρο, ο κύκλος είναι ίσος με την περίμετρο της μέσης μας. Ως μήκος κάθε πλευράς έχω επιλέξει 90 εκ., εσείς μπορείτε ανάλογα με την επιθυμία και το μέγεθος σας, να βάλετε περισσότερα ή λιγότερα εκατοστά.
ΚΟΨΙΜΟ
Θα χρειαστούμε περίπου 2 μέτρα ύφασμα, κατά προτίμηση λινό. Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεσαίου βάρους ελαστικό ύφασμα που θα πέφτει όμορφα και εξαιτίας της ελαστικότητας του δεν θα χρειάζεται την προσθήκη του φερμουάρ, αλλά ούτε και τις πένσες. Βέβαια, λόγω καλοκαιριού, εγώ προτείνω λινό, καθώς είναι περισσότερο δροσερό από τα ζέρσεϊ. Πλένουμε και σιδερώνουμε το ύφασμα μας. Το διπλώνουμε στην μέση και κόβουμε στην τσάκιση το εμπρός, ώστε να είναι ένα κομμάτι. Κόβουμε το πίσω, θα χρειαστεί να είναι δύο κομμάτια ώστε να βάλουμε φερμουάρ στην μέση. Για την φούστα διπλώνουμε στα τέσσερα ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα 1 μ Χ 1 μ. Στις τέσσερις άκρες αφαιρούμε τετράγωνο κομμάτι 40 εκ Χ 40 εκ. Στο κέντρο του υφάσματος αφαιρούμε ένα κυκλικό κομμάτι ίσο με την περίμετρο της μέσης μας συν 5 εκ.
Από το υπόλοιπο ύφασμα φτιάχνουμε συνεχόμενο ρέλι για να τελειώσουμε το ντεκολτέ και τις μασχάλες.
ΡΑΨΙΜΟ
Ράβουμε τις πένσες στο εμπρός και πίσω του μπούστου. Ράβουμε τους ώμους και στην συνέχεια τις πλαϊνές ραφές. Ακολούθως ράβουμε την φούστα με το μπούστο στην ραφή της μέσης. Τοποθετούμε το φερμουάρ στην πλάτη. 
Κάνουμε τα τελειώματα στο ντεκολτέ και στις μασχάλες. Ράβουμε τις συνεχόμενες πλευρές των 40 εκ Χ 40 εκ μεταξύ τους. Τελευταία ράβουμε το στρίφωμα στην φούστα και τελειώσαμε.!!!
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μανίκια, κοντά, μακριά ή να το κάνουμε αμάνικο.
Πηγή : secondstreet
========

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER