ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΑΞΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

Το καλοκαίρι ανέκαθεν μου άρεσε να φοράω αέρινα μάξι φορέματα. Τα φοράω όλη μέρα, κάθε μέρα και παντού.
Τις προηγούμενες ημέρες έτρεχα στα αγαπημένα μου υφασματάδικα και αγόρασα αρκετά μέτρα από διάφορα υφάσματα γιατί έχω προγραμματίσει να ράψω μερικά καινούργια.
Για αυτό σήμερα θα ράψουμε μάξι καλοκαιρινό φόρεμα.
Τώρα είμαι στην φάση επιλογής σχεδίων. Ένα από τα σχέδια που έχω επιλέξει θα σας παρουσιάσω σήμερα.

Σχεδιασμός πατρόν
ΕΜΠΡΟΣ
Από την επάνω αριστερή γωνία Χ κατεβαίνουμε 18 εκ και σημειώνουμε Β ( είναι το βάθος του ντεκολτέ, στο κέντρο ανάμεσα στο στήθος). Σχεδιάζουμε δεξιά μία γραμμή 25 εκ, και σημειώνουμε Γ, (ίση με το μισό της μέτρησης, από το κέντρο της μίας μασχάλης ως το κέντρο της άλλης μασχάλης, περνώντας την μεζούρα μας πάνω από τις θηλές).
Πάλι από την επάνω αριστερή γωνία Χ μετράμε προς τα δεξιά 13 εκ και σημειώνουμε Α, (μέτρηση από το κέντρο του λαιμού ως πάνω από την θηλή). Ενώνουμε το σημείο Α με τις δύο άκρες της οριζόντιας γραμμής (Β-Γ) που σχεδιάσαμε νωρίτερα με ελαφρές καμπύλες. Από το Β μετράμε 10 εκ προς τα κάτω και σημειώνουμε Δ. Από το Δ σχεδιάζουμε προς τα δεξιά μία οριζόντια γραμμή 22 εκ και σημειώνουμε Ε. Ενώνουμε τα σημεία Γ και Ε. Σχεδιάζουμε την κεντρική εμπρός γραμμή ίση με το μήκος που θέλουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση 1,30 μ., και σημειώνουμε Ζ. Από το Ζ μετράμε δεξιά 42 εκ και σημειώνουμε Θ. Από το ανεβαίνουμε 5 εκ και σημειώνουμε Η. Ενώνουμε το Ζ με το Η με καμπύλη γραμμή και το Ε με το Η με ευθεία και τελειώσαμε τον σχεδιασμό του εμπρός.
ΠΙΣΩ
Το πίσω είναι πολύ εύκολο στον σχεδιασμό του, καθώς βασίζεται στο εμπρός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε και εδώ τα ίδια σημεία Α,Β,Γ κλπ.
Αφαιρούμε το κομμάτι Α-Β-Γ. Μειώνουμε το το Β-Γ κατά 2 εκατοστά και επίσης αλλάζουμε το ύψος από το Β στο Ζ στο 1,12 μ.
Κόψιμο
Όπως πάντα έχουμε πλύνει και σιδερώσει το ύφασμα μας. Θυμόμαστε να προσθέσουμε περιθώρια ραφής. Τοποθετούμε τα πατρόν μας και το εμπρός και το πίσω πάνω στην τσάκιση και κόβουμε. Επίσης χρειάζεται να κόψουμε ρέλι.
Θυμηθείτε πως φτιάχνουμε το ρέλι εδώ.
Ράψιμο
Ξεκινάμε και φτιάχνουμε το ρέλι. Θα το χρειαστούμε για τα ραντάκια, αλλά και για τα τελειώματα στο ντεκολτέ και τις μασχάλες. Αν το ύφασμα σας είναι λεπτό και διαφανές, θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε φόδρα, η οποία θα κοπεί με το ίδιο πατρόν, ελαφρώς όμως μεγαλύτερη.

Στην συνέχεια ράβουμε τις πλαϊνές ραφές, κάνουμε τα τελειώματα και ράβουμε το στρίφωμα. Αυτό ήταν όλο. Τελειώσαμε.!!!
Πηγή : moldesdicasmoda
=========

5 σχόλια:

  1. το παραπάνω πατρόν τι νούμερο αφορά? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θ τ φέρω στα δικά μου μετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τις μετρήσεις με τις δικές σου. Διάβασε προσεκτικά την ανάρτηση και θα καταλάβεις. Ευχαριστώ που είσαι στην παρέα μας. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER