ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΡΙΓΕ ΦΟΡΕΜΑ

Σήμερα θα τροποποιήσουμε το βασικό πατρόν φορέματος και το βασικό πατρόν μανικιού, για να σχεδιάσουμε, κόψουμε και ράψουμε ένα εύκολο καλοκαιρινό, 
δροσερό ριχτό φόρεμα.
Το ριγέ είναι ιδανικό για petite.
Σχεδιασμός πατρόν

Αντιγράφουμε σε νέο χαρτί τα βασικά μας πατρόν για το εμπρός, το πίσω και το μανίκι. Επεκτείνουμε την γραμμή μέσης 3-4 εκ. και το εμπρός και στο πίσω. Σχεδιάζουμε το ύψος του φορέματος και επεκτείνουμε το πλάι για το εμπρός και πίσω. Σχεδιάζουμε το ντεκολτέ για το εμπρός δια μέσου της πένσας. Σχεδιάζουμε το ντεκολτέ στο πίσω μέρος. Σχεδιάζουμε και επεκτείνουμε τη γραμμή των ώμων για το εμπρός και πίσω.
Σχεδιάζουμε την νέα πλευρά για το εμπρός και πίσω. Σχεδιάζουμε το πρώτο βολάν δίνοντας του αέρα ώστε να κάνει όμορφες πτυχώσεις όταν ραφτεί στο εμπρός και πίσω. Το μήκος του συνήθως είναι η βάση του φορέματος Χ 1,5. Σχεδιάζουμε το δεύτερο βολάν δίνοντας του αέρα ώστε να κάνει όμορφες πτυχώσεις όταν ραφτεί στο εμπρός και πίσω.  Το μήκος του συνήθως είναι η το μήκος του προηγούμενου βολάν Χ 1,5.
Σχεδιάστε το ύψος του μανικιού. Αφαιρούμε την κορυφή του μανικιού και σχεδιάζουμε νέα κορυφή χαμηλότερα. Επεκτείνουμε τις πλευρές του μανικιού. Σχεδιάζουμε τα δύο βολάν, με την ίδια λογική που σχεδιάσαμε τα βολάν του φορέματος. 
Κόψιμο
Πριν κόψουμε πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να προσθέσουμε περιθώρια ραφής. Τοποθετούμε τα πατρόν μας επάνω στο ύφασμα στην τσάκιση, παράλληλα στην ούγια και κόβουμε, ώστε το εμπρός και το πίσω να είναι ολόκληρα και να μην χρειάζονται ραφή στην μέση. Επαναλαμβάνουμε για τα μανίκια. Κόβουμε τα βολάν μας.
Ράψιμο
Καρικώνουμε όλα τα κομμάτια μας για να αποφύγουμε το ξέφτισμα. Στην κορυφή του εμπρός και πίσω ράβουμε ένα τούνελ για να περάσουμε μέσα ένα διακοσμητικό κορδόνι. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές και στην συνέχεια ράβουμε πρώτα το ένα βολάν και μετά το δεύτερο στην βάση του φορέματος. Ράβουμε την πλαϊνή ραφή στα μανίκια και στην συνέχεια ράβουμε στην βάση τους τα βολάν, με την ίδια λογική που τα ράψαμε και στο φόρεμα. Ράβουμε τα μανίκια στο φόρεμα και κάνουμε τα τελειώματα στις μασχάλες.Ράβουμε τα στριφώματα στο φόρεμα και στα μανίκια. Περνάμε το διακοσμητικό κορδόνι στο ντεκολτέ 
του φορέματος και τελειώσαμε!!!
--------------------
Δεν υπάρχουν περιθώρια ραφής, οπότε δεν ξεχνάμε να τα προσθέσουμε. Χρειαζόμαστε 2 μέτρα και 30 εκατοστά ύφασμα. Ενδεδειγμένα υφάσματα είναι : μετάξι, δαντέλες, ζέρσεϊ, βελούδο, σατέν, organza και όλα τα υφάσματα που πέφτουν όμορφα. 
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER