ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ T-SHIRT ΜΕ ΠΕΡΛΕΣ

 τσιρτ περλες
Έχουμε δει εκατοντάδες μεταποιήσεις t-shirt, αλλά θεωρώ ότι αυτή είναι μία εξαιρετική μεταποίηση και βεβαίως δεν θα χάναμε την ευκαιρία να την μοιραστούμε μαζί σας.
Βήμα με βήμα θα δούμε πως γίνεται η μεταμόρφωση ενός απλού λευκού t-shirt σε μία απίθανη και πολύ κομψή μπλούζα.
Δεν είναι πολύ δύσκολο αλλά ούτε και πολύ εύκολο επίσης, μόνο που για δείχνει πολύ επαγγελματική δουλειά, πρέπει να το ράψουμε τέλεια στο χέρι.
Αν πάλι θέλουμε ένα πιο μοντέρνο look, μια ανάκατη βελονιά που δημιουργεί ένα Χ και ίσως σε κάποιο άλλο χρώμα, μπορεί να είναι μία επιλογή το ίδιο καλή, αντικαθιστώντας τις πέρλες με ασημένιες χάντρες ή ακόμα με παραμάνες για μία εξαιρετικά μοντέρνα εμφάνιση.
ΥΛΙΚΑ
Παίρνουμε ένα λευκό με στρογγυλή λαιμόκοψη μπλουζάκι, κατά προτίμηση μέτρια εφαρμοστό, αλλά όχι πολύ κολλητό ή ελαστικό, ίσως ένα αντρικό λευκό εσωτερικό μπλουζάκι να είναι ιδανικό. Βελόνα, ανάλογη κλωστή, ψαλίδι, πέρλες ή χάντρες, κατά προτίμηση πλαστικές γιατί οι γυάλινες μπορεί να είναι πολύ βαριές και το βάρος να τραβάει το μπλουζάκι με αποτέλεσμα να μην δείχνει όμορφο.
Σημείωση : Μπορούμε να επιλέξουμε να φτιάξουμε μόνο τα μανίκια, οπότε το μπλουζάκι μπορεί να έχει οποιοδήποτε τύπο ντεκολτέ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε το μπλουζάκι σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας ώστε να ευθυγραμμίζονται όλες οι ραφές τέλεια. Ξεκινάμε με τα μανίκια, ένα την φορά και κόβουμε από έξω προς τα μέσα, ακριβώς δίπλα στην ραφή των στριφωμάτων, χωρίς όμως να κόψουμε την ραφή. Σταματάμε στην ραφή κάτω από την μασχάλη, έτσι ώστε τα στριφώματα να μην αποκοπούν τελείως από την μπλούζα. Ψαλιδίζουμε προσεκτικά τις άκρες ώστε να μην υπάρχουν ξέφτια και να είναι τελείως καθαρές. Για το λαιμό αρχίζουμε να κόβουμε από την κορυφή, ακριβώς κάτω από τη ραφή του στρογγυλού λαιμού, αφήνοντας την ραφή άθικτη. Κόψτε μόνο το εμπρός όπως φαίνεται.
Αναδιπλώνουμε προς τα κάτω από τις άκρες περίπου 0,5 εκ και καρφιτσώνουμε για να παραμείνει στη θέση του.
Ξεκινώντας από τη ραφή κάτω από την μασχάλη και κρύβοντας τον κόμπο μας μέσα, ξεκινάμε προσεκτικά με το χέρι το ράψιμο για να δημιουργήσουμε ένα στρίφωμα. Προσέχουμε να μην τραβήξουμε ή να τεντώσουμε το ύφασμα ενώ ράβουμε και δεδομένου ότι θα φαίνονται οι βελονιές μας, προσπαθούμε να τις κάνουμε όσο πιο τακτοποιημένες και ομοιόμορφες είναι δυνατό. Ράβουμε σε όλο το μήκος προς την άλλη ραφή κάτω από την μασχάλη.
Τώρα που ράψαμε τα στριφώματα, ξεκινάμε περίπου 2,5 εκ από την ραφή κάτω από την μασχάλη και τοποθετούμε την πρώτη μας πέρλα, κρύβοντας προσεκτικά τις βελονιές και στερεώνοντας την πέρλα στη θέση της τόσο από την πλευρά του μανικιού όσο και από την πλευρά του στριφώματος με βελόνα και κλωστή. Ακολουθούμε τα ίδια βήματα και για το ντεκολτέ.
Θα πρέπει να φαίνεται κάτι τέτοιο.
Και… Voila!
ΠΗΓΗ lovemaegan
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER