ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΦΟΡΕΜΑ

Πως ένα χαμηλόμεσο φόρεμα μπορεί να ραφτεί σε λιγότερο από 30 λεπτά?
Παίρνουμε  ένα πουκάμισο ή μπλούζα που απλά καταλαμβάνει άδικο χώρο στην ντουλάπα και, ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα.
Υλικά: 
Πουκάμισο ή μπλούζα έως την περιφέρεια 
Ύφασμα
Καρφίτσες 
ψαλίδι 
μεζούρα
 ραπτομηχανή
Διαδικασία: 

Μετράμε το φάρδος στο κάτω μέρος της μπλούζας ή πουκάμισου (περιφέρεια) μπροστά και πίσω. Κόβουμε δύο ορθογώνια περίπου 45 εκ ύψος και για το μπροστινό και το πίσω μέρος του πουκαμίσου. Βάζουμε το ένα  επάνω στο άλλο και γαζώνουμε τις πλευρές. Διπλώνουμε το πουκάμισό στη μέση (ενώνουμε την ραφή της μίας πλευράς με την ραφή της άλλης πλευράς) έτσι θα βρούμε ακριβώς τη μέση του εμπρός και πίσω.Βρίσκουμε επίσης την μέση στα κομμάτια  (φούστα) που είναι ραμμένα μαζί. Καρφιτσώνουμε την μέση του εμπρός κομματιού (φούστα) με την μέση της μπλούζας στην εμπρός πλευρά και κάνουμε το ίδιο και στα πίσω. Καρφιτσώνουμε επίσης τις πλαϊνές ραφές της μπλούζας με τις πλαϊνές ραφές του κομματιού. 
Σουρώνουμε το πάνω μέρος της φούστας και το ασφαλίζουμε με καρφίτσες στο χαμηλότερο σημείο της μπλούζας πριν το ράψιμο, για να παραμείνει σταθερό στην θέση του. Γαζώνουμε (καλές πλευρές μαζί), την μπλούζα με το κομμάτι της φούστας.
Προβάρουμε το φόρεμα για να αποφασίσουμε σε ποιο ύψος θα ράψουμε το στρίφωμα.
Και έτοιμο  !! 
Βλέπετε αυτό το υπέροχο φόρεμα πόσο εύκολο είναι να το φτιάξουμε... 
απλά πρέπει να προσαρμόσουμε σε μια μπλούζα ή ένα πουκάμισο που ήδη έχουμε, ένα επιπλέον κομμάτι υφάσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ίδιο ύφασμα με αυτό της μπλούζας σας ή μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ύφασμα ... για παράδειγμα, αν το πουκάμισό σας ή η μπλούζα σας έχει κάθετες ρίγες θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στο κάτω μέρος το ίδιο ύφασμα αλλά με τις ρίγες οριζόντια ή ένα άλλο ύφασμα μονόχρωμο ή ένα πουά ύφασμα. Μπορείτε την φούστα να την κάνετε με πιέτες.
Φαντασία και γούστο να έχετε και θα κάνετε αριστουργήματα.
Πηγή planb.annaevers
==========

1 σχόλιο:

  1. ειναι πολυ πρακτικη και ευκολη η ιδε να μετατρεψεις ενα πουκαμισο η μπλουζα σε χαμηλομεσο φορεμα. δινει λυση σε πολλα αφορετα μπλουζακια κα πουκαμισα. χρησιμη συμβουλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER