ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΜΑΞΙ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ

Ράβουμε ένα πολύ εύκολο φόρεμα με κορδέλα.
Αυτό το φόρεμα είναι κατάλληλο για εκείνη τη στιγμή κατά την οποία κοιτάμε την κορεσμένη μας ντουλάπα, και συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε σε μια πολύ συγκεκριμένη περίσταση.
Διαλέγουμε ένα όμορφο ύφασμα, για να ράψουμε το φόρεμα αυτό, το οποίο θα δώσει λάμψη στην δημιουργία μας. και θα το κάνει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα υπέροχο φόρεμα.
Είναι ένα πολύ χαλαρό και ριχτό φόρεμα. Μπορούμε να του δώσουμε έναν άλλο αέρα προσθέτοντας ζώνη, όπως στις φωτογραφίες. Για να φτιάξουμε αυτό το φόρεμα χρειαζόμαστε μόνο 2 μέτρα υφάσματος και 1,5 μέτρα κορδέλα. Την κορδέλα μπορούμε να την φτιάξουμε με το ίδιο ύφασμα ή να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο ύφασμα που δημιουργεί αντίθεση με τα χρώματα του φορέματος. Πρέπει να έχουμε αποφασίσει το συνολικό μήκος που θέλουμε να έχει το φόρεμά μας. Στο συνολικό μήκος του φορέματος πρέπει να προστεθούν περίπου 7 cm για το κάτω μέρος και το στρίφωμα του λαιμού, όπου θα περάσει η κορδέλα. (Στην εικόνα το αριστερό πατρόν αντιστοιχεί στο μπροστινό και το δεξί στο πίσω μέρος του φορέματος)
Για να κόψουμε το φόρεμα μας, τοποθετούμε και τα δύο κομμάτια εμπρός και πίσω με τις κεντρικές τους γραμμές στην τσάκιση και κόβουμε. Μόλις κόψουμε τα κομμάτια καρικώνουμε τις πλευρές για να αποφύγουμε τα ξεφτίσματα. Ακολούθως και με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Στη συνέχεια ράβουμε τις μασχάλες. Για να φτιάξουμε το "τούνελ" όπου θα περάσει η κορδέλα, διπλώνουμε το μπροστινό μέρος του λαιμού προς τα μέσα και ράβουμε στα περίπου 3 ή 4 εκατοστά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο πίσω του φορέματος. Με παραμάνα περνάμε μέσα από το "τούνελ" που έχουμε φτιάξει, την κορδέλα. Προβάρουμε το φόρεμα για να δούμε αν μας ικανοποιεί το μήκος και αφού είμαστε ευχαριστημένες ράβουμε το στρίφωμα στον ποδόγυρο.
Πραγματικά είναι ένα πολύ εύκολο φόρεμα που θα μας δώσει την πολυπόθητη λύση σε κάθε περίσταση και θα κάνει την εμφάνισή μας εντυπωσιακή.
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER