ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΟ ΤΟΥ ΤΖΙΝ ΜΑΣ


Πέντε μέθοδοι: 
Πως να επιδιορθώσουμε τον καβάλο του τζιν μας.
Ο καβάλος των τζιν μας υπόκειται σε κάθε είδους φθορά, συμπεριλαμβανομένου του τεντώματος και του τριψίματος των μηρών.
Είναι το σημείο που είναι το πιο πιθανό για να δημιουργηθούν σκισίματα, τρύπες κλπ, μεγάλες και μικρές. Αντί να πετάμε τα κατεστραμμένα τζιν, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διορθώσουμε μια τρύπα. Ανεξάρτητα από το πόσο καλές ή κακές είμαστε στην χρήση βελόνας και κλωστής, μπορούμε να διορθώσουμε μια τρύπα στον καβάλο των τζιν σας, επιλέγοντας κάποια από τις πιο κάτω μεθόδους.
Μέθοδος 1 
Διορθώνουμε μια μικρή τρύπα ή ένα μικρό σκίσιμο με το χέρι.
Κόβουμε τις κλωστές από την κατεστραμμένη περιοχή. Μπορούμε να διορθώσουμε μερικές μικρές τρύπες χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μπάλωμα, αλλά απλώς ράβοντας τις πλευρές της μικρής τρύπας. Καρικώνουμε την τρύπα για να αποφύγουμε περαιτέρω ξέφτισμα.
Ράβουμε κάθετα στην τρύπα για να την κλείσουμε. (ίσως χρειαστεί να το κάνουμε περισσότερο από μία φορά για να το σταθεροποιηθεί το κλείσιμο.) Ξεκινάμε να ράβουμε στο 1 εκ μέσα από την κάθε πλευρά της τρύπας.
Θα μπορούσαμε επίσης να το κάνουμε αυτό με μια ραπτομηχανή, αλλά αν είναι μια πολύ μικρή τρύπα, θα μπορούσε να είναι εξίσου εύκολο να διορθωθεί με το χέρι.
Μέθοδος 2 
Διορθώνουμε μια μικρή τρύπα ή ένα σκίσιμο με ραπτομηχανή.
Κόβουμε τις κλωστές από την κατεστραμμένη περιοχή όπως και με τη μέθοδο για το ράψιμο με το χέρι. Καρικώνουμε την τρύπα για να αποφύγουμε περαιτέρω ξέφτισμα. 
Πιέζουμε μαζί τις δύο πλευρές της τρύπας με τα χέρια μας για να την κλείσουμε. Μόλις ασφαλιστεί στη θέση της, την κρατάμε εκεί και την τοποθετούμε κάτω από τη βελόνα της ραπτομηχανής μας. Στη συνέχεια, ράβουμε κάθετα ή οριζόντια στην τρύπα για να την κλείσουμε.
 Όπως και με τη μέθοδο ραψίματος με το χέρι, φροντίζουμε να ράβουμε στο 1 εκ  μέσα από την κάθε πλευρά της τρύπας. Με μια βελονιά ζιγκ-ζαγκ γαζώνουμε πάνω από την μία άκρη στην άλλη άκρη του υφάσματος. Επίσης αν η μηχανή μας διαθέτει βελονιά για κουμπότρυπα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε αυτή την βελονιά καθώς θα ήταν μία ιδανική βελονιά για τέτοιες διορθώσεις. 
Μέθοδος 3 
Ράβουμε ένα μπάλωμα για τη διόρθωση μιας μεγάλης τρύπας.
Βρίσκουμε ένα μπάλωμα από ίδιο ή παρόμοιο ύφασμα, με το ίδιο ή περίπου ίδιο πάχος υφάσματος. Η προσθήκη ενός μπαλώματος είναι ο πιο ολοκληρωμένος αλλά και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος εργασίας για να διορθώσουμε μια μεγάλη τρύπα στον καβάλο των τζιν μας. Μπορεί να γίνει με ράψιμο στο χέρι ή με ραπτομηχανή. Όταν γίνει σωστά είναι πιο καθαρή και πιο αξιόπιστη επιδιόρθωση από τη προσθήκη μπαλώματος με συγκόλληση ή την προσθήκη μπαλώματος με το σίδερο. Ξεκινάμε βάζοντας ένα μπάλωμα στην τρύπα του τζιν μας. Επιλέγουμε ένα χρώμα που να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του τζιν για να φαίνεται πιο φυσικό. Το μπάλωμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 cm μεγαλύτερο σε όλες τις πλευρές από την τρύπα. Αν το ύφασμα από το οποίο θα κόψουμε το μπάλωμα είναι από ένα υλικό ύφανσης (όπως το denim), κόβουμε διαγώνια κατά την ύφανση.  Τοποθετούμε το μπάλωμα πάνω στην τρύπα, και το καρφιτσώνουμε στο τζιν.  
Ράβουμε το μπάλωμα με την ραπτομηχανή γύρω από την περίμετρο της τρύπας, αφαιρώντας τις καρφίτσες καθώς προχωράμε. Χρησιμοποιούμε την βελονιά ζιγκ-ζαγκ της μηχανής.  
Ή ράβουμε με το χέρι.
Μέθοδος 4 
Συγκόλληση με ένα μικρό κομμάτι ύφασμα μπάλωμα)
Κόβουμε ένα κομμάτι μπάλωμα και το κολλάμε με την ειδική  για τα υφάσματα κόλλα ακολουθώντας τις οδηγίες της. Ιδανικός τρόπος για όσους δεν αισθάνονται άνετα με την βελόνα και την κλωστή ή απλά θέλουν μια γρήγορη επιδιόρθωση. 
Εφαρμόζουμε την κόλλα για την επιδιόρθωση του τζιν στο μπάλωμα. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις συγκεκριμένες οδηγίες που δίνονται στη φιάλη, αλλά γενικά θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε την κόλλα στις άκρες του μπαλώματος. Θα χρειαστεί να προσέξουμε ώστε να μην βάλουμε κόλλα στο μέρος του μπαλώματος που πρόκειται να εμφανίζεται στο εξωτερικό των τζιν. Πιέζουμε το μπάλωμα προς τα κάτω πάνω στην τρύπα και το ασφαλίζουμε εκεί. 
Οι διαφορετικές κόλλες παίρνουν διαφορετικά χρονικά διαστήματα για να στεγνώσουν σωστά.
Μέθοδος 5.  
Σιδερώνοντας ένα μπάλωμα.
Προετοιμάζουμε την τρύπα που πρόκειται να επιδιορθώσουμε. Μια άλλη εύκολη εναλλακτική λύση για να αποφύγουμε το ράψιμο στο μπάλωμα είναι να αγοράσουμε ένα αυτοκόλλητο μπάλωμα που κολλάει με την χρήση του σίδερου και να το χρησιμοποιήσουμε αντ 'αυτού. Όπως πάντα, κόβουμε τις κλωστές από την κατεστραμμένη περιοχή, ώστε η τρύπα να είναι καθαρή, προτού γυρίσουμε τα τζιν  προς τα έξω και προετοιμάζουμε το μπάλωμα που θα σιδερώσουμε στα τζιν. Μετράμε την τρύπα και κόβουμε το μπάλωμα στο μέγεθος που θα εξασφαλίζει ότι υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 1 εκ γύρω από την τρύπα.
Στρογγυλεύοντας τις  γωνίες στο μπάλωμα βοηθάμε να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα.  Τοποθετούμε ένα κομμάτι ύφασμα στην άλλη πλευρά της τρύπας για να εμποδίσει την προσκόλληση  στην άλλη πλευρά του τζιν και ενδεχομένως να κολλήσει τις δύο πλευρές μαζί. Σιδερώνουμε το μπάλωμα με ένα προθερμασμένο σίδερο για όσο χρόνο αναφέρουν οι οδηγίες. Πριν όμως φροντίζουμε να διαβάσουμε προσεκτικά  τις οδηγίες και να τις ακολουθήσουμε πιστά. Συνήθως δεν είναι για περισσότερο από 30-60 δευτερόλεπτα.
ΠΗΓΗ wikihow
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER