ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΑΓΙΟ - ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Επειδή κάποιοι κύριοι μας παραπονέθηκαν ότι δεν ασχολούμαστε καθόλου μαζί τους, η παρούσα ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε αυτούς. Σήμερα η θα δούμε πως μπορούμε να ράψουμε αντρικό μαγιό - βερμούδα. Μπορεί να μην είναι σέξι όπως τα συνήθως μικροσκοπικά γυναικεία μαγιό, αλλά θέλουμε να κατέχουν τη δική τους θεσούλα στην ιστοσελίδα μας.
ΥΛΙΚΑ
1,5 μ ύφασμα πολυέστερ
1,2 μ λάστιχο για την μέση, 4 εκ φαρδύ.
1,4 μ κορδόνι, 2,5 εκ διαμέτρου
1 Velcro
Κλωστή
Προαιρετικά δίχτυ για το εσωτερικό.

ΠΑΤΡΟΝ
Μετράμε την περιφέρεια περίπου 22 εκ κάτω από την φυσική μέση και γύρω από το πληρέστερο σημείο της. Το μήκος τελειωμένο είναι περίπου 56 εκ (μήκος ως το γόνατο).
ΚΟΠΗ
Κόβουμε 2 ίδια κομμάτια παράλληλα της ούγιας του υφάσματος. Χρησιμοποιούμε το ύφασμα που κόβουμε από τον καβάλο για να φτιάξουμε την τσέπη.
ΡΑΦΗ
Παίρνουμε το ένα κομμάτι του καβάλου που κόψαμε και γυρίζουμε κάτω την επάνω πλευρά 5 εκ. Σιδερώνουμε. Τοποθετούμε ένα κομμάτι "αρσενικό" Velcro στο κέντρο (ακριβώς κάτω της γραμμής δίπλωσης) με την καλή πλευρά της τσέπης προς τα πάνω. Ράβουμε το Velcro. Γυρίζουμε πάλι την επάνω πλευρά 5 εκ. Σιδερώνουμε. Ράβουμε κάτω από το Velcro. Γυρίζουμε μέσα από 1 εκ γύρω από την περίμετρο της τσέπης στρογγυλευούμε τις γωνίες. Σιδερώνουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : (Το άνοιγμα της τσέπης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 εκ για να είναι λειτουργική η τσέπη)
Τοποθετούμε την τσέπη στο σημείο τοποθέτησης (μαύρες κουκίδες) στο πίσω μέρος της δεξιάς πλευράς. Ευθυγραμμίζουμε την "θηλυκή" πλευρά του Velcro με το Velcro στην τσέπη. Ράβουμε το Velcro στη θέση του. Στερεώνουμε μαζί τα Velcro.
Καρφιτσώνουμε και τρυπώνουμε τις άκρες της τσέπης στο σορτς. Ράβουμε την τσέπη στην θέση της. Τοποθετούμε τα κομμάτια του σορτς με τις καλές πλευρές μαζί, και ράβουμε την ραφή του καβάλου χρησιμοποιώντας 1 εκ περιθώριο ραφής. Ταιριάζουμε την μπροστινή πλευρική ραφή με την πίσω πλευρική ραφή σε κάθε πόδι, με τις καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε / τρυπώνουμε την ραφή. Ράβουμε την πλευρική ραφή και την σιδερώνουμε ανοικτή.
Στη μέση, γυρίζουμε κάτω από 1 εκ και σιδερώνουμε. Γυρίζουμε κάτω των 3 εκ για να δημιουργήσουμε ένα περίβλημα. Γαζώνουμε στο επάνω και κάτω μέρος του περιβλήματος. Κόβουμε το λάστιχο της ζώνης, το οποίο είναι ίσο με την μέτρηση της μέσης μείον 7 εκ. Δημιουργούμε ένα μικρό άνοιγμα προσεκτικά στο Κέντρο Εμπρός μεταξύ των 2 ραφών που έχουμε κάνει στο περίβλημα (βλέπε κόκκινες κουκκίδες).
  Περνάμε το λάστιχο μέσω του περιβλήματος. Ράβουμε τις άκρες του λάστιχου μαζί και στην συνέχεια κλείνουμε το άνοιγμα, ή επίσης μπορούμε να ενισχύσουμε τις άκρες του ανοίγματος, δηλαδή να κάνουμε το άνοιγμα σαν κουμπότρυπα για να αποφύγουμε σκισίματα και ξεφτίσματα και να περάσουμε κορδόνι. πάνω από το λάστιχο. Δένουμε τις κόμπους στις άκρες του κορδονιού. Τελειώνουμε κάνοντας τα στριφώματα στα πόδια, γυρίζοντας 2 φορές από 1 εκ και ράβουμε.

======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER