ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε πως ράβουμε ασύμμετρο καλοκαιρινό φόρεμα
ακολουθώντας τις οδηγίες μίας από τις πιο αγαπημένες μου ιστοσελίδες merricksart. Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε την αρχική ανάρτηση μπορείτε να πατήσετε τον ανωτέρω σύνδεσμο για να μεταφερθείτε εκεί.
Υλικά:
2 μέτρα από το ύφασμα  (μεταξωτό, αλλά και από πολυεστέρα ή ελαφρύ βαμβακερό που δημιουργεί ένα ωραίο ντραπάρισμα καθώς πέφτει είναι εξίσου καλό) 
Ανάλογη κλωστή
λάστιχο πάχους 3-4 χιλιοστά

Βήμα 1. Χρησιμοποιώντας μια χαλαρή μπλούζα ως πατρόν, κόβουμε το πάνω μέρος του φορέματος. Προσθέτουμε ένα περιθώριο ραφής 1 εκ γύρω από ολόκληρο το μπούστο. Επίσης, σημειώνουμε ότι το πάνω μέρος του φορέματος θα πέσει πάνω στη φυσική μας μέση, οπότε μετράμε και κόβουμε το επάνω μήκος ανάλογα. Κόβουμε τώρα ένα μεγάλο, ελαφρώς κωνικό προς τη μέση,  ορθογώνιο για το κάτω μισό του φορέματος. Βεβαιωνόμαστε ότι το μπούστο και η φούστα έχουν το ίδιο πλάτος στο σημείο που θα συνδεθούν στη μέση. Το παρών είναι 19 ίντσες.
Βήμα 2. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβουμε τις πλευρές της φούστας με μια ευθεία βελονιά με 1 εκ περιθώριο ραφής, και στη συνέχεια με ζιγκ-ζαγκ βελονιά καρικώνουμε τις άκρες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την φούστα στην επιφάνεια εργασίας με τις πλαϊνές ραφές έξω (όπως απεικονίζεται παρακάτω) και κόβουμε το ασύμμετρο μήκος της φούστας στο επιθυμητό μήκος.
Βήμα 3. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβουμε τις πλευρές του μπούστου με μια ευθεία βελονιά και 1 εκ περιθώριο ραφής. Γαζώνουμε με ζιγκ-ζαγκ τις πλευρές.
Βήμα 4. Κόβουμε το μπροστινό ντεκολτέ στο επιθυμητό βάθος. Στη συνέχεια, κόβουμε το καθάρισμα του λαιμού. Μετράμε το ντεκολτέ μπροστά από τον ώμο στον ώμο, αλλά περνώντας γύρω από τη βάση του λαιμού και στη συνέχεια αφαιρούμε 2-3 εκ από αυτή τη μέτρηση. Τώρα κόβουμε μια λοξή λωρίδα από ύφασμα πάχους 2-3 εκ (ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαστικό) σε αυτό το μήκος μέτρησης. Επαναλαμβάνουμε για το πίσω μέρος του λαιμού. Διπλώνουμε τις δύο λωρίδες υφάσματος στο μισό (ανάποδες πλευρές μαζί) και σιδερώνουμε. Θα πρέπει τώρα να είναι δύο μεγάλες λωρίδες, περίπου 1,5 εκ πλάτος το καθένα. Καρφιτσώνουμε τις λωρίδες στο μπροστινό και πίσω μέρος του λαιμού (όπως φαίνεται παρακάτω), βεβαιωνόμαστε ότι τα άκρα του λαιμού ταιριάζουν με τους ώμους. Ράβουμε γύρω από το λαιμόκοψη, όσο πιο κοντά στην άκρη μπορούμε, τεντώνοντας το καθώς ράβουμε.
Σιδερώνουμε την λωρίδα και επαναλαμβάνουμε για το πίσω μέρος του λαιμού.
Βήμα 5. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβουμε το μπούστο μαζί στους ώμους με μια ευθεία ραφή και 1 εκ περιθώριο ραφής, και στη συνέχεια στριφώνουμε τα μανίκια στο επιθυμητό μήκος.

Βήμα 6. Τώρα είναι ώρα να προσαρμόσουμε το μπούστο στη φούστα. Με τις καλές πλευρές μαζί, συνδέουμε το μπούστο και τη φούστα μαζί (ταιριάζοντας τις πλευρικές ραφές) και ράβουμε γύρω από ολόκληρη τη μέση με μια ευθεία ραφή και ένα περιθώριο ραφής 2 εκ.
Στη συνέχεια, ράβουμε πάλι στην κορυφή του περιθωρίου ραφής, δημιουργώντας ένα τούνελ που θα περάσει το λάστιχο, περίπου 1,5 εκ πάνω από την προηγούμενη ραφή. Αφήνουμε 5 εκ ανοιχτά στο τέλος αυτής της ραφής, ώστε να περάσουμε το λάστιχο.
Μετράμε τη φυσική μέση μας και κόβουμε ένα κομμάτι λάστιχο σε αυτό το μήκος. Περνάμε το λάστιχο μέσα από το τούνελ και στη συνέχεια ράβουμε τα δύο άκρα μαζί για να δημιουργήσουμε έναν κύκλο. Ράβουμε το άνοιγμα των 5 εκ στο τούνελ.
Βήμα 7. Στριφώνουμε το φόρεμα στο επιθυμητό μήκος και τελειώσαμε!
ΠΗΓΗ merricksart
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER