ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΖΙΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε πως ζούμε στην εποχή της μεταποίησης. Και για εμένα μεταποίηση σημαίνει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Όποτε λοιπόν βρίσκουμε κάποια ιδέα που μας φαίνεται ενδιαφέρουσα θα την μοιραζόμαστε μαζί σας.
Πραγματικά είναι σημαντικό να δημιουργούμε νέα ρούχα από κάποια άλλα παλιά μας ρούχα που δεν φοράμε πλέον και το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα πως είναι πηγή ιδεών κάθε σχετική ανάρτηση.
Για τον λόγο αυτό σήμερα θα έχουμε άλλη μία μεταποίηση και θα δούμε πως μπορούμε να ράψουμε ένα κομψό φόρεμα από μία πολύ έξυπνη ιδέα για την μεταμόρφωση ενός τζιν πουκαμίσου.
Από το μπροστινό μέρος του πουκάμισου.
Αφαιρούμε τα μανίκια και τον γιακά. Ξηλώνουμε τις πλαϊνές ραφές και χωρίζουμε το πουκάμισο σε εμπρός και πίσω κομμάτι. Κόβουμε και αφαιρούμε όπως βλέπουμε στην κάτω φωτογραφία τα κομμάτια πάνω και αριστερά και δεξιά των γραμμών που έχουν σχεδιαστεί με κιμωλία. Ράβουμε τις πένσες.
Από το πίσω μέρος του πουκάμισου.
Από το πίσω μέρος, αντίστοιχα, κόβουμε το κάτω τμήμα της πλάτης του φορέματος, κατά μήκος της ραφής της πλάτης. Επίσης κόβουμε και αφαιρούμε τα κομμάτια αριστερά και δεξιά των κάθετων γραμμών που είναι σχεδιασμένες με κιμωλία.
Από τα μανίκια του πουκαμίσου.
Από τα μανίκια κόβουμε στην τσάκιση του κάθε μανικιού τα επάνω τμήματα που θα χρησιμοποιήσουμε για να ράψουμε στο φόρεμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία αμάνικη μπλούζα για να μας βοηθήσει ως πατρόν να κόψουμε αυτά τα κομμάτια.
Προαιρετικό βήμα:
από τα υπόλοιπα των μανικιών κόβουμε τις τσέπες που μπορούν να ενσωματωθούν στις πλαϊνές ραφές.
Ράβουμε τα κομμάτια στο εμπρός και πίσω του πουκάμισο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ρέλι για να ενώνουμε τα κομμάτια. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Τελειώνουμε με το ρέλι το ντεκολτέ και τις μασχάλες και τελειώσαμε.
Υ.Γ. Δεν είναι απαραίτητο το ρέλι να είναι δερμάτινο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Ένα οποιοδήποτε ρέλι θα έχει το ίδιο όμορφο αποτέλεσμα, έστω και αν αυτό το ρέλι είναι από ένα ίδιο ή παρόμοιο ύφασμα.
ΠΗΓΗ livemaster
====================

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER