ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ


Σήμερα θα δούμε πως κάνουμε τα καθαρίσματα στον λαιμό και τις μασχάλες.
Είναι κάτι που πολλές φίλες θεωρούν δύσκολο, όμως τελικά δεν είναι. Θα παρουσιάσουμε λοιπόν μία ανάρτηση από το burdastyle και ένα video από το Threads.
Θα βρούμε κυρίως τα καθαρίσματα στο ντεκολτέ ενός ενδύματος, στις μασχάλες ή στη μέση.  Ένα καθάρισμα δημιουργεί ένα ωραίο φινίρισμα στο ένδυμα μας. Εδώ θα δούμε την διαδικασία βήμα προς βήμα!
Στο παράδειγμα που βλέπουμε εδώ χρειαζόταν τόσο στην λαιμόκοψη όσο και στις μασχάλες καθάρισμα, για αυτό χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμένο καθάρισμα. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθήσουμε να ράψουμε ξεχωριστές επιφάνειες που δημιουργούν όγκο στη ραφή των ώμων. Εδώ θα δούμε μια μέθοδο, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ραφτεί το καθάρισμα σε ένα ένδυμα.
Μόλις κόψουμε το συνδυασμένο καθάρισμα, σιδερώνουμε τα περιθώρια ραφής στην ανάποδη πλευρά. Βάζουμε το καθάρισμα στην μπροστινή λαιμόκοψη, με τις καλές πλευρές μαζί και τα ράβουμε μαζί στο άκρο του λαιμού.
Μόλις το καθάρισμα ραφτεί στην μπροστινή λαιμόκοψη, κόβουμε το περιθώριο ραφής στο μισό του πλάτους. Στη συνέχεια, πατάμε με το σίδερο το περιθώριο ραφής προς την πλευρά του καθαρίσματος και κάνουμε ένα βοηθητικό γαζί ακριβώς δίπλα από την ραφή επάνω στο καθάρισμα. Αυτό το βοηθητικό γαζί είναι πάντα ραμμένο στο καθάρισμα και εμποδίζει την ραφή να γυρίσει προς την έξω πλευρά του ενδύματος.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις δύο εμπρόσθιες μασχάλες. Και πάλι, επαναλαμβάνουμε ακριβώς τις ίδιες διαδικασίες για την πίσω λαιμόκοψη και τις μασχάλες. Εάν υπάρχει φερμουάρ, το τοποθετούμε σε αυτό το βήμα. Οπότε κάνουμε το κάθε πίσω κομμάτι ξεχωριστά.
Αναποδογυρίζουμε όλα τα καθαρίσματα προς το εσωτερικό του ενδύματος, έτσι ώστε να μην φαίνεται καμία από τις ραφές στην εξωτερική πλευρά. Στη γραμμή του ώμου τοποθετήστε τα πίσω και τα μπροστινά κομμάτια, με τις καλές πλευρές μαζί και τα καρφιτσώνουμε. Γαζώνουμε αυτές τις ραφές μαζί ακριβώς δίπλα από εκεί που βρίσκονται οι ραφές του καθαρίσματος. Είναι μερικές φορές πιο εύκολο να χρησιμοποιήσουμε το ποδαράκι για το φερμουάρ για αυτή τη συγκεκριμένη ραφή. Μόλις ραφτεί αυτή η ραφή, πατάμε με το σίδερο τις ραφές να ανοίξουν και στη συνέχεια ράβουμε με το χέρι τα καθαρίσματα μαζί. Στη συνέχεια, ράβουμε τις πλευρικές ραφές. Βεβαιωνόμαστε ότι οι άκρες στις μασχάλες ταιριάζουν! 
Δείτε το σχετικό βίντεο.
ΠΗΓΗ burdastyle
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER