ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΜΠΙΡ ΦΟΡΕΜΑ

Μερικές φορές τα φορέματα είναι τόσο πανέμορφα που είναι σχεδόν αδύνατο να τα φανταστεί κάποια τον εαυτό της να τα φοράει η ίδια.
 Έτσι το μόνο που κάνει, είναι απλά να τα θαυμάζει.
Η ομορφιά τους κάποιες φορές είναι λόγω του ότι έχουμε ένα καταπληκτικό ύφασμα, που από μόνο του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιστρατεύσουμε τις μικρές βασικές δεξιότητες μας στο ράψιμο. Σε πολλές περιπτώσεις, το ύφασμα είναι η πηγή έμπνευσης και το ποιο σχέδιο θα επιλέξουμε για το κομμάτι αυτό, αρχίζει από εκεί. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με κάποιο πολυτελές ύφασμα και λίγο ελαστικό ...
Βρήκαμε λοιπόν και μοιραζόμαστε μαζί σας το πατρόν και τις οδηγίες πως να ράψουμε ένα φόρεμα ψηλόμεσο σε στυλ αμπίρ με ελαστικό μπούστο, σούρα ντεκολτέ και μακριά μανίκια με λάστιχο στις μανσέτες που δημιουργήθηκε από την Notte by Marchesa
Θα χρειαστούμε:
2 μέτρα ύφασμα, πλάτους 1,50 μέτρα
3 μέτρα. λάστιχο 1 εκ
2 μέτρα ρέλι, πλάτους 1,25 εκ
ΠΑΤΡΟΝ

Κόβουμε σύμφωνα με τις μετρήσεις μας όπως απεικονίζεται. Κόβουμε 1 μπροστά, 1 πίσω και 2 μανίκια κομμένα στην τσάκιση. Για τη μέτρηση του στήθους, μετράτε ακριβώς κάτω από τα χέρια γύρω από το πληρέστερο μέρος του στήθους. Για το τελικό μήκος, μετράμε από τη μασχάλη στο επιθυμητό μήκος (πάνω από το γόνατο σε αυτή την περίπτωση).
ΟΔΗΓΙΕΣ
Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετούμε τα ορθογώνια κομμάτια υφάσματος και ταιριάζουμε τις άκρες κατά μήκος. Καρφιτσώνουμε ή τρυπώνουμε και ράβουμε για να δημιουργήσουμε ένα σωλήνα, χρησιμοποιώντας 1,5 εκ περιθώριο ραφής. Ανοίγουμε τις ραφές και σιδερώνουμε. Κάνουμε το ίδιο για κάθε μανίκι. Τώρα έχουμε 1 μεγάλο σωλήνα από ύφασμα για το σώμα και 2 μικρότερους σωλήνες για τα μανίκια. Στα μανίκια, γυρίζουμε την κάτω άκρη κατά 0,5 εκ και σιδερώνουμε. ΄
Δημιουργούμε ένα τούνελ γυρίζοντας μέσα από το 1,5 εκ το στρίφωμα και ράβουμε κατά μήκος της σιδερωμένης άκρης, αφήνοντας ένα άνοιγμα 5 εκ για την εισαγωγή του λάστιχου. Κόβουμε 2 κομμάτια λάστιχο ίσα με την απόσταση γύρω από τον καρπό μας. Περνάμε το λάστιχο μέσω του ανοίγματος στο τούνελ και ράβουμε τις άκρες του λάστιχου. Ράβουμε το άνοιγμα του τούνελ που περάσαμε το λάστιχο. Γυρίζουμε το επάνω άκρο των μανικιών προς τα μέσα 0,5 εκ και σιδερώνουμε. Γυρίζουμε ξανά κατά 3 εκ και σιδερώνουμε. Ράβουμε κατά μήκος της κάτω πλευράς των 3 εκ που μόλις γυρίσαμε και σιδερώσαμε, αφήνοντας ένα άνοιγμα 5 εκ. Παράλληλα με αυτή τη ραφή, γαζώνουμε μια δεύτερη σειρά στην επάνω πλευρά 0,5 εκ. Αυτό θα δημιουργήσει ένα τούνελ για το επάνω λάστιχο. Κόβουμε πάλι 2 κομμάτια λάστιχο ίσα με τη μέτρηση του μπράτσου μας. Περνάμε το λάστιχο μέσα στο τούνελ και ράβουμε τις άκρες του λάστιχου. Ράβουμε το άνοιγμα του τούνελ που περάσαμε το λάστιχο. Στο φόρεμα, γυρίζουμε την κάτω πλευρά του ποδόγυρου δύο φορές κατά 0,5 εκ και σιδερώνουμε. Γαζώνουμε το στρίφωμα.
Στο φόρεμα πάλι, γυρίζουμε προς τα μέσα την επάνω πλευρά κατά 0,5 εκ και στην συνέχεια γυρίσουμε μία δεύτερη φορά κατά 3 εκ και σιδερώνουμε. Τοποθετούμε το ρέλι κατά μήκος της κάτω πλευράς που γυρίσαμε, επικαλύπτοντας τις άκρες στο ρέλι κατά 0,5 εκ.
Καρφιτσώνουμε ή τρυπώνουμε το ρέλι κατά μήκος της επάνω και κάτω πλευράς του, φροντίζουμε να φτάνει ως τις πλευρικές ραφές για να τα συγκρατήσουμε εκεί. Γαζώνουμε το ρέλι στο φόρεμα. Κάτω από το ρέλι θα θα περάσουμε το λάστιχο για να δημιουργήσουμε σούρα. Από το ρέλι, μετράμε μια παράλληλη απόσταση περίπου στα 20 εκ κάτω. Τοποθετούμε μια δεύτερη σειρά ρέλι στο φόρεμα και επαναλαμβάνουμε το προηγούμενο βήμα. Κόβουμε 2 κομμάτια λάστιχο ίσα με τη μέτρηση του στήθους. Περνάμε τα λάστιχα κάτω από κάθε ρέλι και συγκεντρώνουμε το ύφασμα για να δημιουργήσουμε τις σούρες. Ράβουμε τα λάστιχα στις άκρες μαζί. Ράβουμε επίσης τις άκρες από το ρέλι. Ταιριάζουμε τις ραφές κάτω από τα χέρια των μανικιών με αυτές των πλευρικών ραφών του φορέματος. Τα συνδέουμε μαζί και τελειώσαμε.
ΠΗΓΗ wkdesigner
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER