ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥΛΙΠΑ

Σήμερα, θα παρακολουθήσουμε πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε, κόψουμε και ράψουμε αυτά τα όμορφα παντελόνια τουλίπας μόνες στο σπίτι.
ΠΑΤΡΟΝ
Σε προηγούμενη ανάρτηση έχουμε δει πως μπορούμε να σχεδιάσουμε το βασικό παντελόνι. 
Για τον συγκεκριμένο τύπο παντελονιού θα κάνουμε μερικές αλλαγές επάνω στο βασικό πατρόν, οπότε αντιγράφουμε το βασικό σε νέο χαρτί και ξεκινάμε τις αλλαγές.
Για το εμπρός , μετράμε τον αστράγαλό μας, διαιρούμε με το 2 και προσθέτουμε 3 εκ (1,5 εκ σε κάθε πλευρά πέριξ της κεντρικής γραμμής).
Για το πίσω, επειδή πάντα είναι λίγο μεγαλύτερο, μετράμε πάλι τον αστράγαλό μας, διαιρούμε με το 2 και προσθέτουμε 5 εκ (2,5 εκ σε κάθε πλευρά πέριξ της κεντρικής γραμμής). Αυτές θα είναι οι νέες γραμμές του αστραγάλου.
Ενώνουμε τα νέα σημεία G και Η με τα σημεία του γόνατου Ε και F αντίστοιχα με ευθείες γραμμές. Αυτό το κάνουμε και για τα δύο πατρόν, εμπρός και πίσω. Τώρα το πατρόν μας θα μοιάζει όπως το σχέδιο No 2. Στην συνέχεια παίρνουμε το εμπρός πατρόν και το χωρίζουμε στην μέση κόβοντας πάνω στην κεντρική γραμμή. Κόβουμε λοξά την γραμμή του αστραγάλου όπως βλέπουμε στο σχήμα No 4. Ακολούθως τοποθετούμε τα 2 κομμάτια του εμπρός πατρόν δίπλα στο πίσω, όπως φαίνεται στο σχήμα 5. Προσθέτουμε σε κάθε πλευρά από ένα κομμάτι χαρτί φάρδους 12 εκ., και στρογγυλεύουμε το τελείωμα στον αστράγαλο.
Το πατρόν μας τώρα είναι έτοιμο.
ΚΟΠΗ
Τοποθετούμε το πατρόν ανοικτό, (Νο 7) σε διπλό ύφασμα και κόβουμε. Προσέχουμε η κεντρική γραμμή (μαύρη) του πίσω πατρόν (μπλε) να είναι παράλληλη της ούγιας.
Για να κόψουμε την ζώνη.
 Όπως βλέπουμε στο σχέδιο επάνω, έχουμε το πίσω πατρόν (μπλε). Αν γυρίσουμε τα δύο εμπρός κομμάτια (κόκκινο) επάνω στο πίσω, έχουμε το ένα μπατζάκι. Μετράμε έτσι όπως είναι διπλωμένο την μέση και κόβουμε ένα ζωνάρι 10 εκ φάρδος και μήκος όσο είναι η μέση + 10 εκ.
ΡΑΦΗ
Ράβουμε τα πλαϊνά και το κάτω στρίφωμα. Στην συνέχεια ράβουμε τον καβάλο.
Τέλος ράβουμε την ζώνη αφού έχουμε διπλώσει τα μπατζάκια, περνάμε μέσα λάστιχο και τελειώσαμε. Το μήκος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την προτίμησή μας. Μπορεί να γίνει μακρύ ως τον αστράγαλο, μπορεί να γίνει ως την μέση της γάμπας και φυσικά μπορεί να γίνει σορτς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υφάσματα, όπως λινό, σατέν, ελαστικό, φτάνει το ύφασμα να είναι λίγο βαρύ για να πέφτει όμορφα. Ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο ύφασμα στα κομμάτια του εμπρός κατά τον σχεδιασμό του πατρόν, ώστε να κάνουμε κατά το ράψιμο πιέτες.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER