ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΡΑΒΟΥΜΕ ΡΟΖ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΚΥΜΑΤΙΣΤΟ ΠΟΔΟΓΥΡΟ

ΡΑΒΟΥΜΕ ΡΟΖ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΚΥΜΑΤΙΣΤΟ ΠΟΔΟΓΥΡΟ
Έφτασε το καλοκαίρι επιτέλους και θέλουμε να ανεβάσουμε την διάθεσή μας. Τι καλύτερο λοιπόν από μία ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας, με φορέματα σε φωτεινά, χαρούμενα χρώματα? Αυτό το μικρό ροζ φόρεμα φαίνεται ότι μπορεί να μας ανεβάσει και να μας κάνει να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε πολύ κομψές. Μπορούμε να κάνουμε ένα φόρεμα σαν αυτό με ελάχιστο κόστος ακολουθώντας τις οδηγίες ραψίματος που υπάρχουν πιο κάτω.
Είναι εξαιρετικά απλό στην ραφή μιας και δεν έχει πολλά κοψίματα και ραφές, και βεβαίως δεν έχει καν φερμουάρ. Μπορούμε όμως αν θέλουμε να προσθέσουμε πένσες για να αναδείξει το στήθος μας. Ο κυματισμός στον ποδόγυρο και τα μανίκια κάνει αυτό το απλό φόρεμα πιο ενδιαφέρων και μοντέρνο, οπότε αν χρειαζόμαστε ένα κομψό φόρεμα, αυτό το πατρόν είναι ιδανικό.
Βαθμός δυσκολίας : ΕΥΚΟΛΟ
Χρόνος για να ολοκληρωθεί : ένα βράδυ
Με μια γρήγορη βόλτα στα μαγαζιά, μπορούμε να βρούμε ένα όμορφο ύφασμα σαν αυτό το τέλειο σύμμεικτο (βαμβάκι και πολυέστερ) σε ότι χρώμα μας αρέσει. Χρειάζεται περίπου 1,5 μ., οπότε όταν το βρείτε, αρπάξτε το! Το ύφασμα πρέπει να είναι ελαφρύ, αλλά να μην είναι see - through. Η διαδικασία για να ράψουμε το φόρεμα είναι εξαιρετικά απλή.
Κάνουμε το ντεκολτέ αρκετά μεγάλο για να χωράει πάνω από το κεφάλι μας, με συνέπεια να μην χρειάζεται καν να προστεθεί φερμουάρ, και δεδομένου ότι είναι ριχτό δεν υπάρχει και λόγος να προσθέσουμε πένσες (αλλά αν θέλουμε να αναδείξουμε το μπούστο μας, θα συνιστούσα να προσθέσουμε πένσες!).
Ο κυματισμός είναι σίγουρα το πιο χρονοβόρο κομμάτι, αλλά δεδομένου ότι τα μανίκια είναι κοντά και το φόρεμα είναι ριχτό, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και είναι πραγματικά πολύ εύκολο!
Αυτό είναι ένα τέλειο φόρεμα για την εκκλησία, για γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, όμως θα μπορούσε ακόμη με μία ζώνη δεμένη γύρω από τη μέση, και σανδάλια να φορεθεί σε ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου.
1. Χρησιμοποιούμε ένα ριχτό φόρεμα ή μπλούζα που ήδη έχουμε ως πατρόν. Κόβουμε δύο κομμάτια φόρεμα, (ένα εμπρός και ένα πίσω)δύο κομμάτια μανίκι, δύο κομμάτια ντεκολτέ, και δύο άλλες λωρίδες υφάσματος που θα χρησιμοποιήσουμε για την ενίσχυση του κύματος (αυτά πρέπει να είναι 8-10 εκ).
2. Με τις καλές πλευρές μαζί, γαζώνουμε τα κομμάτια του φορέματος στις ραφές των ώμων. Με ζιγκ-ζαγκ ή κοπτοράπτη φτιάχνουμε τις άκρες για να μην ξεφτούν.
3. Παίρνουμε τα κομμάτια του φορέματος και κόβουμε τα κύματα κατά μήκος του ποδόγυρου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φλιτζάνι ως οδηγό, και να σημαδεύουμε με σαπουνάκι ραπτικής τις καμπύλες σε όλο το μήκος. Κάνουμε το ίδιο κατά μήκος του κάθε κομματιού μανικιού (δεν απεικονίζεται στο σχέδιο).
Καρφιτσώνουμε την ενίσχυση του κύματος κατά μήκος του στριφώματος του φορέματος και των μανικιών σας με καλές πλευρές μαζί. Γαζώστε την ενίσχυση στο φόρεμα, ακολουθώντας την καμπύλη του κάθε κύματος.
5. Όταν όλα τα κομμάτια της ενίσχυσης έχουν ραφτεί στα μανίκια και στα δύο κομμάτια του φορέματος, χρησιμοποιούμε το ψαλίδι για να κόψουμε τα περισσεύματα κατά μήκος των καμπυλών των κυμάτων. Ψαλιδίζουμε σε όλο το μήκος του κύματος πολύ κοντά στην ραφή στο σημείο ανάμεσα σε κάθε κύμα για να αποφευχθεί το ζάρωμα.
6. Τώρα ήρθε η ώρα να ράψουμε τα μανίκια. Τοποθετούμε την κορυφή του μανικιού πάνω στη ραφή του ώμου του μπούστου (όπως φαίνεται) καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε για να μην μετακινείται από τη θέση του.
7. Συνεχίζουμε να καρφιτσώνουμε το μανίκι στο μπούστο, και στη συνέχεια, γαζώνουμε κατά μήκος της μασχάλης με μια ευθεία βελονιά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο μανίκι.
8. Με τις καλές πλευρές μαζί, γαζώνουμε τις πλευρικές ραφές του μπούστου με μια ευθεία βελονιά.
9. Παίρνουμε δύο κομμάτια ενίσχυσης του ντεκολτέ και τα ράβουμε με καλές πλευρές μαζί. (καθάρισμα λαιμού)
10. Τοποθετούμε την ενίσχυση πάνω στην λαιμόκοψη του ντεκολτέ με τις καλές πλευρές μαζί, και γαζώνουμε ολόγυρα από το ντεκολτέ. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε προς το εσωτερικό του φορέματος και τα καρφιτσώνουμε για να παραμείνουν στην θέση τους. Σιδερώνουμε προσεκτικά και είμαστε έτοιμες.
Πηγή merricksart
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER