ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΜΠΑΣΚΑ


Μπάσκα είναι κομμάτι υφάσματος, σαν ζώνη, που ξεκινάει από την κορυφή της φούστας και που προεκτείνεται κάτω από τη μέση.
Συχνά έχει γραμμή U ή V.  Θα δούμε εδώ πως δημιουργούμε πατρόν για φούστα με μπάσκα.
Η φούστα με μπάσκα σχεδιάζεται πάνω στο βασικό πατρόν της ίσιας φούστας. Μπορούμε να ράψουμε ψηλόμεση ή χαμηλόμεση φούστα.
Πάνω στο βασικό μας πατρόν για την ψηλόμεση. κατεβαίνουμε 14 εκ από την μέση προς τα κάτω και με το καμπυλόγραμμο ή με καμπύλη γραμμή με το χέρι σχηματίζουμε την βάση της μπάσκας, επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι κλείνουμε την πένσα με σιλοτεϊπ πριν κόψουμε.
Για την χαμηλόμεση κατεβαίνουμε 6-7 εκ και σχηματίζουμε την γραμμή της μέσης εμπρός και πίσω, όπως βλέπουμε στο κάτω σχέδιο με την διακεκομμένη κόκκινη γραμμή. Τα κομμάτια με το κόκκινο χρώμα αφαιρούνται.
Από το σημείο αυτό μετράμε προς τα κάτω 10 εκ και σχηματίζουμε την μπάσκα. Η χαμηλόμεση μπάσκα δεν έχει πένσα.
Για την μπάσκα κόβουμε 2 ίδια κομμάτια μπροστά και 4 ίδια πίσω, όταν υπάρχει ραφή πίσω. Αν δεν υπάρχει και έχουμε φερμουάρ στο πλάι, τότε και πίσω κόβουμε 2 ίδια κομμάτια. Αφήνουμε περιθώρια ραφής 1-2 εκ.
Στο σημείο της μπάσκας δεν χρησιμοποιούμε φόδρα, αφού χρησιμοποιούμε το ίδιο το ύφασμα και έξω και μέσα και για αυτόν τον λόγο κόβεται σε 2 κομμάτια. Αν το ύφασμα είναι πολύ λεπτό ή ελαστικό μπορούμε να το ενισχύσουμε με αυτοκόλητο.
Κάτω από την μπάσκα μπορούμε να κάνουμε στενή, εβαζέ, κουφόπιετα, τύπου λάτιν - δηλαδή ελαφρώς κλος, φλαμέγκο ή όποιο άλλο σχέδιο θέλουμε και εδώ βάζουμε φόδρα. 
Με λίγα λόγια 
Εάν θέλετε να έχετε μια φούστα με μπάσκα, κάνετε ένα αντίγραφο του πατρόν της ίσιας φούστας και κόψτε 6-7 εκ πριν την γραμμή της περιφέρειας. Συνήθως η μπάσκα δεν έχει φόδρα και για τον λόγο αυτό  η μπάσκα κόβεται διπλή ώστε το ένα κομμάτι να μπει από μέσα στην θέση της φόδρας.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό ύφασμα  στην μπάσκα ώστε να κάνετε μια φούστα δίχρωμη.
Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο και με το πατρόν της εβαζέ φούστας. 
Πάνω σε αυτά τα πατρόν μπορείτε να κάνετε πολλά σχέδια αφήνοντας την φαντασία σας να καλπάσει και θα εκπλαγείτε με τις δημιουργίες σας.
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER