ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΕΥΚΟΛΗ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ

 εύκολη κλος φούστα
photos by sara walk
Συνεχίζουμε με φούστα.
Σήμερα ράβουμε μίντι κλος φούστα, ακολουθώντας τις οδηγίες από το Merrick's Art.
Αυτή η φούστα είναι ένα από τα ευκολότερα κομμάτια που μπορεί κάποιος να κάνει. Χρειάζεται φερμουάρ βέβαια, αλλά εκτός από αυτό, η υπόλοιπη διαδικασία είναι τόσο εύκολη και γρήγορη και επιπλέον η φούστα φαίνεται ότι είναι ραμμένη από επαγγελματία. 
ΥΛΙΚΑ:
 2 μέτρα ύφασμα (προτείνεται πολυεστέρας που δημιουργεί φανταστικά ντραπαρίσματα)
Κλωστή
30εκ φερμουάρ
 
1. Διπλώνουμε το ύφασμα στο μισό και κατά μήκος της διπλωμένης άκρης, κόβουμε ένα μεγάλο μισό σχήμα ντόνατς, όπως φαίνεται. Μετράμε τον εσωτερικό μισό κύκλο (μέση) βρίσκοντας την ακτίνα της μέσης μας χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εξίσωση:
περίμετρος μέσης / 3.14 / 2 = ακτίνα
Βρίσκουμε ένα σημείο ακριβώς στο κέντρο του εσωτερικού κύκλου (το οποίο πρέπει να είναι ακριβώς επάνω στην τσάκιση αφού το ύφασμα μας έχει διπλωθεί στο μισό) και μετράμε την απόσταση ακτίνας προς κάθε κατεύθυνση από αυτό το σημείο για να σχηματιστεί ένας τέλειος μισός κύκλος. Στη συνέχεια, καθορίζουμε πόσο θέλουμε να είναι το μήκος της φούστας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τον εξωτερικό μισό κύκλο.
Τέλος, κόβουμε δύο (2) κομμάτια για την ζώνη της μέσης όπως κόβουμε το ρέλι (διαγωνίως, έτσι ώστε να έχουμε μια κάποια μικρή ελαστικότητα). Αυτά τα κομμάτια πρέπει να είναι το ήμισυ της φυσικής μέτρησης της μέσης μας, συν 3 εκ για το περιθώριο ραφής.
2. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβουμε τα δύο κομμάτια της μέσης μαζί στις μικρές τους πλευρές για να σχηματίσουν έναν κύκλο.
3. Διπλώνουμε τη ζώνη μέσης στο μισό κατά μήκος της μακριάς πλευράς, όπως φαίνεται.
4. Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετούμε τη ζώνη μέσης στη φούστα μας.
5. Κόβουμε το πίσω μέρος της φούστας και τοποθετούμε το φερμουάρ. Μπορούμε να κόψουμε την φούστα έως κάτω ή απλά να κόψουμε τόσο όσο χρειάζεται για να εισάγουμε το φερμουάρ.
6. Στριφώνουμε τη φούστα στο επιθυμητό μήκος και τελειώσαμε!
Σημείωση :
1. Στην ζώνη για να την ενισχύσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε αυτοκόλλητη καρίνα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τα αντιαισθητικά και ενοχλητικά στριψίματα και τσαλακώματα στην ζώνη μας.
2. Η φούστα αυτή μπορεί να γίνει μίνι, μίντι ή μάξι, και αυτό βέβαια εξαρτάται από το μήκος που εμείς θα επιλέξουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να την ράψουμε μεταξωτό, σατέν, βελούδο κλπ.
Δείτε σχετικές προηγούμενες αναρτήσεις εδώ.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ
==========================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER