ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΡΑΒΟΥΜΕ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ, ΜΠΛΟΥΖΑ, ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ

Κλος παντού.
Σε φούστα, σε φόρεμα, σε μπλούζα.  Ένας τρόπος για όλα. Η ίδια εύκολη τεχνική.
Βρήκαμε αυτή την ανάρτηση στο a pair & a spareμας άρεσε και σας την παρουσιάζουμε. 
Θα δούμε πως μπορούμε να ράψουμε κλος φόρεμα, κλος μπλούζα και κλος φούστα.  Όλα κλος λοιπόν.!!!
Η μπλούζα
Αυτή η εύκολη μπλούζα είναι τέλεια με όμορφα ελαφριά υφάσματα, που δίνουν την αίσθηση ότι χαϊδεύουν τους ώμους μας. Θα διαπιστώσουμε όταν την φτιάχνουμε ότι είναι ένας πολύ μεγαλύτερος κύκλος, που θα φιλοξενήσει τους ώμους. Ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε και δεν φαίνεται εδώ  είναι να προσθέσουμε μια φαρδιά εφαρμοστή λωρίδα από μετάξι στην κάτω πλευρά (που να καλύπτει το επίμαχο σημείο, ως σουτιέν)  έτσι ώστε όταν σηκώνουμε τα χέρια σας, να μην φαίνεται το στήθος μας. Αν δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε απλώς να φοράμε το πάνω μέρος από ένα μπικίνι ή κάποιο άλλο όμορφο σουτιέν. Ή μπορούμε ακόμα να το προσαρμόσουμε πάνω σε μία στράπλες μπλούζα μας.
Το φόρεμα
Είναι ένα φόρεμα που κολακεύει τις γυναίκες με καμπύλες.  Όποιες από εμάς έχουμε καμπύλες καλό θα ήταν να το φορέσουμε με ζώνη για να τις αναδείξουμε. Αν όχι, μπορούμε να το φορέσουμε χωρίς ζώνη με κάποια ωραία κοσμήματα.
Η φούστα
Δεν είναι η πρώτη φορά που ράβουμε κλος φούστα και  η τεχνική είναι λίγο-πολύ γνωστή. Αυτό το στυλ λειτουργεί όμορφα σε τόσα διαφορετικά υφάσματα, αλλά κυρίως με κάτι λίγο βαρύτερο, δείχνει να είναι πιο ευέλικτη.
ΥΛΙΚΑ
Βαμβακερό ύφασμα (2μ για το φόρεμα, 1,5μ για τη φούστα ή 1μ για το πάνω μέρος)
φερμουάρ
Κιμωλία της ραπτικής
Μεζούρα
Ψαλίδι
Ραπτομηχανή και κλωστή που να ταιριάζει
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανάλογα με το αν κάνουμε την μπλούζα, το φόρεμα ή τη φούστα, θα χρειαστεί να κάνουμε διάφορες μετρήσεις γύρω από το σώμα μας χρησιμοποιώντας μια μεζούρα (για ακριβέστερες μετρήσεις μπορεί να χρειαστούμε  ένα επιπλέον ζευγάρι χεριών για βοήθεια). Για την μπλούζα, παίρνουμε τη μέτρηση ολόγυρα από το σώμα μας συμπεριλαμβανομένων και των μπράτσων μας. Για το φόρεμα , χρειάζεται να πάρουμε την μέτρηση του στήθους μας, πηγαίνοντας γύρω από το σώμα και κάτω από τις μασχάλες σας. Για τη φούστα, παίρνουμε τη μέτρηση της μέσης μας, δηλ. το στενότερο σημείο του κορμού μας. Θα χρησιμοποιήσουμε την κατασκευή της φούστας ως οδηγό, αλλά οι ίδιες διαδικασίες ισχύουν για την μπλούζα και το φόρεμα, απλώς αντικαθιστούμε τη μέτρηση της μέσης με τις μετρήσεις ολόγυρα από το σώμα μας συμπεριλαμβανομένων και των μπράτσων μας για την μπλούζα και του στήθους για το φόρεμα αντίστοιχα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να διπλώσουμε το μήκος του υφάσματος στο μισό. Επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλουμε πολλά λούκια χρησιμοποιούμε μόνο ένα ημικύκλιο. 
Από τη διπλωμένη άκρη της ούγιας, μετράμε την ακτίνα της μέσης και το επιθυμητό μήκος χρησιμοποιώντας τον παρακάτω τύπο.
περίμετρος μέσης / 6,28 = ακτίνα
Βρίσκουμε ένα σημείο ακριβώς στο κέντρο του εσωτερικού κύκλου (το οποίο πρέπει να είναι ακριβώς επάνω στην τσάκιση αφού το ύφασμα μας έχει διπλωθεί στο μισό) και μετράμε την απόσταση ακτίνας προς κάθε κατεύθυνση από αυτό το σημείο για να σχηματιστεί ένας τέλειος μισός κύκλος. Στη συνέχεια, καθορίζουμε πόσο θέλουμε να είναι το μήκος της φούστας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τον εξωτερικό μισό κύκλο.
Χρησιμοποιούμε την μεζούρα για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τις γραμμές με κιμωλία, να κόψουμε τη φούστα και να την ανοίξουμε. Ο εσωτερικός κύκλος θα είναι πολύ μικρότερος από τον εξωτερικό.
Κατά μήκος της καμπύλης της γραμμής μέσης, ράβουμε μια ραφή 1 εκ.
Αυτή είναι μια βοηθητική  ραφή, πρώτον, για να αποτρέψει τη γραμμή της μέσης από το τέντωμα και δεύτερο, να βοηθήσει ώστε να μην δημιουργηθεί στρέβλωση στο σχήμα.
Διπλώνουμε το ημικύκλιο στο μισό και καρφιτσώνουμε τις άκρες μαζί.
Αυτή θα γίνει η κεντρική πίσω ραφή όπου θα εισάγουμε το αόρατο φερμουάρ.
Σημειώνουμε το κενό που χρειαζόμαστε για το φερμουάρ και ράβουμε από εκείνο το σημείο προς τα κάτω.
Γυρίζουμε την καλή πλευρά έξω και στη συνέχεια τοποθετούμε και ράβουμε το αόρατο φερμουάρ. Δείτε πως βάζουμε φερμουάρ εδώ.
Κάνουμε εγκοπές των 0,5 εκατοστών στη γραμμή της μέσης, οι οποίες απέχουν περίπου 2 εκατοστά μεταξύ τους. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ακριβές, καθώς οι εγκοπές είναι εκεί για να διευκολύνουν την αναδίπλωση του περιθωρίου ραφής.
Διπλώνουμε και προσαρμόζουμε το περιθώριο ραφής στη γραμμή ραφής και ράβουμε.
Τα επόμενα δύο βήματα με το λάστιχο είναι προαιρετικά αλλά συγκεντρώνουν το ύφασμα για επιπλέον πιάσιμο και βοηθούν στην αποφυγή ολίσθησης του ενδύματος, ειδικά για το φόρεμα και την μπλούζα. Για να τοποθετήσουμε το λάστιχο, σημειώνουμε ένα σημείο 10 cm από το φερμουάρ χρησιμοποιώντας κιμωλία και στη συνέχεια κόβουμε δύο λωρίδες 5 cm (2 in) μήκους λάστιχα και τα προσαρμόζουμε στις δύο πλευρές πέριξ του φερμουάρ.
Ράβουμε το λάστιχο επάνω στη μέση της φούστας, τραβώντας το προς την ένδειξη 10 εκατοστών καθώς ράβουμε. Αυτό θα συγκεντρώσει το ύφασμα.
Για το στρίφωμα στον ποδόγυρο, γυρίστε 0,5 cm γύρω από το κάτω μέρος της φούστας και στη συνέχεια διπλώστε άλλη μία φορά επάνω από το πρώτο.
Αν κάνουμε την πρώτη πτυχή αρκετά μικρή, δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα να διπλώνουμε και να ράβουμε.
Χαρείτε τα!!!!
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER